Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Preotul profesor Aurelian Damian, un titan al teologiei nationale

Preotul profesor Aurelian Damian, un titan al teologiei nationale

preot Damian Aurelian

 Preotul profesor Aurelian Damian, un titan al teologiei nationale
"Credinţa trebuie dublată de faptă, nu se poate altfel"

Cine i-a ascultat macar o data predicile, care te cutremura de har si esenta crestina, stie despre ce vorbesc. Este unul dintre cei mai mari teologi din istoria judetului Buzau, preotul profesor Aurelian Damian, un om de o modestie cum rar am vazut in viata.  Si mare cat Dumnezeu! Vezi AICI un interviu cu marele sfant, Aurelian Damian.

Ca fizionomie – seamănă uluitor cu sfântul din icoane! Dar şi – sau mai ales – ca mod de viaţă.

Cărturar rar şi spirit caritabil. Discret, nobil. Extraordinar de bun. Simţi bunătatea lui ca pe o vietate diafană care te învăluie. Ocrotitor. Şi consolator. Pentru toate relele lumii. Căci toate relele lumii nu mai au nici o putere în faţa bunătăţii necondiţionate. Şi neîncetate. Bunătatea necondiţionată şi neîncetată e binele care defineşte sfinţenia.

"Credinţa nu există fără dragoste, precum nici dragostea nu există fără credinţă. Iar acestea două vin de la Dumnezeu"

Asemenea linişte n-am mai simţit decât în proximitatea arhimandritului Iustin Pârvu, un înger de om. Sau un om cu suflet de înger. Aşa este si Părintele Damian.

Este dintre spiritele nobile ale umanităţii, are o cultură cum puţini dobândesc: un mare erudit şi cu atât mai smerit. Teolog, filolog clasic, cercetător, scriitor, tâlcuitor, învăţător, înalt păstor, mereu aplecat spre oile mângâiate cu blândeţe. Suflet generos, spirit comunional. Compasiune de pelican, dispus să-şi hrănească puii cu propriu-i trup, vocaţie martirică, primea cele mai nedrepte lovituri cu aceeaşi bunătate. Are şcoala dăruirii şi este, de aceea, atât de stimat si iubit. Păcat pentru noi că în ultimul timp este marginalizat si umilit.

Şi totuşi, „Grădina Maicii Domnului” va dăinui mereu. Pentru că oameni şi sfinţi ca Părintele Damian depun mărturie. În faţa lui Dumnezeu.

"Credinţa adevărată este credinţa în Adevăr."

Dumnezeu să-l tina cat mai mult timp in viata, sa ne putem bucura de harul sau infinit!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

un fiu duhovnicesc

Peste toate lucrurile minunate pe care le-ați evidențiat, aș adăuga,ca un plus al virtuților acestui părinte, faptul că,în adânca sa smerenie,cu siguranță i-ați creat un mare disconfort trecandu-l in rândul sfinților.
0

STANESCU

E f.bun
+2

Maria

Sărut dreapta Parinte! Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima harul lui Dumnezeu, copleșitor pentru noi păcătoșii prin asemenea oameni
+2

Borza Vronica

Am auzit doar lucruri frumoase la adresa Parintelui Damian si sunt convinsa ca asa este, deoarece cunosc pe mama dumnealui si toata familia care sunt oameni de omenie si tot respectul. Dumnezeu sa le dea sanatate.
+7

Trandafir Filip

Este unul din preotii invatati ,care valorifica textele de la strana ( Minei, tropare), "vuietul Duhului' cum ar spune Parintele Paraianu de la man. Sambata, scotandu-le din adormire, pentru crestinii care asista magic la Tainele crestine, neapeland comod la exegeze gata facute , soporifice.S-ar putea sa fie chiar singurul, care face un apel la"simtirile intelegatoare', "emotivitatile teologice"( Filocalia VIII),care au dat nastere alveolelor teologice ale Traditiei, la care retoric facem apel, dar din lene duhovniceasca nu le mai accesam. Ne complacem intr-un crestinism magic,care refuza cu obstinatie sa studieze comorile patristice;Sfanta Scriptura devenind si ea un "fetis" buna de sarutat. Ortodoxia are nevoie de un reviriment al credintei invatate ( nu culte, elitiste), imperativ pe care parintele Damian, discret il face de 20 de ani, intr-o "chenoza" hristica,nefacand rabat la exigenta omileticii crestine," neagiornand-o" la umori si psihologisme , care bantuie predicile pietist , religioase.Vrednic este!
+8

Olimpiu Caia

Un suflet , păstor și dascăl deosebit. Un om minunat.
+15

Vali Constantin

Un om de nota 10, cu o familie de nota 10
+15

Rodica Tache

Părintele Aurelian este un model în viaţa mea, de sensibilitate, sfinţenie, blândeţe. Dacă ar fi un mirean aş aprecia că este un fin intelectual. Dar spre bucuria mea este preot şi pot să-l ascult la predicile domniei sale. De câte ori îl ascult la Predică mi-l imaginez la catedra universitară. Atât timp cât există preoţi ca dumnealui voi avea speranţă în schimbarea în bine a neamului românesc.
+37

dida papuc

Doresc mult sa-l reintilnesc, am fost colegi de scoala. DOAMNE AJUTA!
+37


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000