Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Capitala marilor clanuri interlope

Capitala marilor clanuri interlope

Suprematia Bucurestiului este disputata de trei grupari: Gemenii, Duduienii si Pietroi. Marile clanuri ale Capitalei si-au castigat teritoriile prin lupte sangeroase cu rivalii. Dupa preluarea controlului, si-au impus gruparile si gastile subordonate in cartiere.

Daca in cazul Gemenilor si al Duduienilor, clanurile sunt organizate dupa tipar tiganesc, din familiile capeteniilor la care au aderat si neamurile acestora, clanul Pietroi este structurat din mai multe filiere, conduse la varf de o singura persoana: Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi. Gemenii si Duduienii sunt in razboi de mai multi ani, rivalitatea pornind de la incalcarea reciproca a teritoriilor controlate.

Clanul Gemenilor: furturi auto si talharii
Gemenii s-au lansat in forta, cu actiuni violente, care „te impun pe piata“. Cazul Portbagajul – cand o persoana a fost sechestrata si torturata intr-o vila de langa Ploiesti – este actiunea emblematica a clanului care are ca teritoriu zona Chitila- Damaroaia.
Gemenii au mai fost in atentia opiniei publice cand casele lor au fost ciuruite cu Kalasnikovul de un comando de cetateni moldoveni. Atacatorii fusesera inselati de Gemeni dupa niscaiva „afaceri“, iar razbunarea s-a facut cu munitie de razboi.
Nu au existat victime, doar imobilele tiganilor interlopi au fost avariate. Acest lucru arata ca atacul a fost, de fapt, o avertizare. Cert este ca dupa focurile de arma, lucrurile s-au linistit.
Acum, Gemenii nu mai au decat un singur „varf“ – Sandu Geamanu. Unul dintre frati este urmarit prin Interpol, iar celalalt este la inchisoare.

Clanul Duduienilor: droguri si prostitutie
Duduienii – clanul rival Gemenilor – are ca zona de influenta Pantelimonul. S-au axat pe prostitutie si vanzare de droguri – ceea ce i-a trecut in categoria filierelor periculoase aflate in atentia celor de la Crima Organizata. Asa „a cazut“ si unul din liderii gruparii, arestat pentru trafic cu stupefiante.
Duduienii s-au axat in afaceri – printre altele – pe o activitate riscanta: au fost primii raketi autohtoni. Cu o „flota“ de BMW-uri, oamenii din clanul Duduianu atacau din mers camioanele incarcate cu marfa, in zona Sindrilita-Afumati. Duduienii s-au remarcat in lumea interlopa tot prin violenta – atacuri cu sabii, topoare si pistoale.

Clanul Pietroi: sechestrari si violenta
Gruparea lui Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi, este una nou- aparuta si s-a remarcat – conform tiparului – prin actiuni deosebit de violente. Lipsirea de libertate, santajul si bataile sunt „afacerile“ preferate de clanul Pietroi. Gruparea domina zona Glina – Catelu si a intrat, mai nou, si pe teritoriul Duduienilor. Intrarea s-a facut fara incidente, semn ca gruparile care mai actioneaza in Pantelimon ori au fost supuse lui Pietroi, ori au preferat parteneriatul cu clanul nou-aparut.

Sportivii si Luptatorii
In sectorul 6 si in sectorul 4 al Bucurestiului dominau doua grupari fara o ierarhie clara, formate din filiere care au aderat, in timp, la „nucleu“. Gruparea fratilor Preda a fost implicata in scandalul de la Plaza Romania – eveniment lasat cu destituiri in Politia Capitalei.
Este cunoscut faptul ca grupul fratilor Preda nu era unul de tip tiganesc si nici nu avea rromi in componenta. Adrian si Eugen Preda sunt sportivi de performanta, la fel ca si oamenii lor – boxeri si luptatori. Pana la scandalul din mall, banda lui Preda era in razboi cu un alt clan pentru teritoriu. Impunerea de taxe de protectie este afacerea preferata a gruparii Preda.
In sectorul patru lucra clanul Sportivilor – 44 de persoane care formau o „brigada“ care actiona – potrivit procurorilor care au lucrat la dezmembrarea acesteia – „in scopul comiterii de infractiuni grave specifice criminalitatii organizate: santaje, taxe de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale „la comanda“, recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, violare de domiciliu“. Nucleul „Sportivilor“ era un grup din galeria echipei Steaua Bucuresti, la care au aderat gasti de cartier compuse din fosti boxeri, luptatori sau rugbisti.

Dialecte chinezesti, coduri interlope
Dezmembrarea unui clan presupune o munca operativa care se poate intinde si pe mai multe luni. O investigatie pe un clan presupune mai multe etape, care pot fi blocate atat de interlopi, cat si de actuala legislatie.
In ultima perioada mafiotii au gasit procedee prin care pot scapa de filaje si pot iesi de sub ascultarea telefonica. Un procedeu este acela ca liderii care planuiesc o lovitura sa se intalneasca singuri in camp.
Asa nu se foloseste telefonul, iar filajul cade fiindca este expus. Interlopii pot folosi acum telefoanele in siguranta. Ei au angajati chinezi care folosesc un dialect pentru care politia nu are traducator. Mesajele sunt astfel comunicate de la chinez la chinez, fara ca autoritatile sa priceapa ceva. Discutiile in tiganeste interceptate sunt traduse, si ele, cu greu. Legislatia este folosita de interlopi.
Liderii sunt adevarati avocati si cunosc articolele penale pe de rost. Cand sunt capturati, interlopii se prevaleaza de dreptul de a nu declara nimic, iar politistii nu pot face nimic. In ultimii ani au fost dezmembrate cateva sute de grupuri infractionale ocazionale (GIO). Numai ca, din 2.151 de membri de clanuri capturati, doar 710 au fost arestati preventiv. Iar dintre acestia, dupa cele 29 de zile de arest prevendtiv, 90 la suta au fost pusi in libertate.

Gruparile tiganesti se intaresc
Razboaiele dintre clanurile tiganesti de la marginea Capitalei sunt stinse doar prin interventia in forta a jandarmilor
Din gruparile tiganesti care perie Bucurestiul sunt monitorizate trei mari “familii”: Sadovenii, Caranii si Gruia.

Gruparea Sadovenilor a fost vizata de una dintre cele mai mari operatiuni politienesti din Romania, operatiunea Luna. Vestiti prin faptul ca domneau peste Pipera – Tunari si soseaua de centura (cu exceptia cartierului unde locuiau fratii Becali, fiindca machedonii le-au opus constant rezistenta), oamenii din clanul Sadoveanu se ocupau, in principal, cu proxenetismul. Toate prostituatele insirate pe soseaua de centura erau “proprietatea” Sadovenilor.

Gruparea Caranilor – condusa de “Mitu al lui Caran”. Este o grupare tiganeasca axata pe traficul cu droguri, cu zona de operare in sectorul 3 al Capitalei. Au aparut de cateva ori in reglari de conturi armate si au fost inregistrati ca fiind o grupare de spoitori si argintari violenti. Caranii s-au desprins din gruparea Duduienilor si si-au largit zona de actiune.
Au “semnat” nenumarate actiuni interlope: atacul armat din Ferentari, din vara anului 2006, sechestrarea si jefuirea unor sportivi in localitatea Buftea, asaltul dat la locuinta unui om de afaceri din Cernica, incercarea de inselare a antrenorului de fotbal Anghel Iordanescu si zeci de spargeri de locuinte si depozite.

Gruparea Gruia este nou- intrata pe harta interlopa a Capitalei. Este formata din tiganii care au palatele de la iesirea din Bucuresti inspre Giurgiu. Gruparea este compusa dintre neamuri diferite - spoitori, ursari si de matase – unele dintre cele mai agresive din etnie. Despre cei din grupare s-a auzit ca sunt folositi pentru “executii” si recuperari. In urma cu un an, un arab a apelat la clanul Gruia pentru a-l executa pe un lider interlop. Fiindca liderul era “bazat”, oamenii lui Gruia au intors armele.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000