Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
CV-urile prezidentiabililor

CV-urile prezidentiabililor

strong> Dosarul prezidentiabililor: Cine sunt, ce-au facut, ce averi au candidatii la sefia statului.
Fie ca sunt personalitati cu state vechi pe scena politica romaneasca, fie ca sunt tineri dornici sa se afirme si sa schimbe sistemul, candidatii la Presedintia Romaniei vor incerca pana pe 22 noiembrie sa-i convinga pe alegatori ca sunt cei care le merita votul. Biroul Electoral Central a admis 12 candidati pentru prezidentialele din acest an.

George Crin Laurentiu Antonescu
- Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu devine membru al acestui partid in 1990. Doi ani mai tarziu este ales deputat in Parlamentul Romaniei, functie pe care o va detine pana in 2008, cand este ales senator. În 1995, castiga functia de vicepresedinte al PNL, iar in 2009 il inlocuieste la sefia partidului pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu. În perioada 1997-2000 a ocupat fotoliul de ministru al Tineretului si Sportului. Înainte de intrarea in politica, Crin Antonescu a fost profesor de istorie si muzeograf.


Crin Antonescu, in varsta de 50 de ani, s-a casatorit anul acesta cu Adina Valean, actualmente parlamentar european din partea PNL. Antonescu are o fiica, Irina, dintr-o casatorie anterioara.

Crin Antonescu candideaza din partea PNL. VEZI CV CRIN ANTONESCU

Traian Basescu - Actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu se prezinta in fata alegatorilor pentru un nou mandat la sefia statului. Basescu si-a inceput cariera politica in anii ````90 cand a fost deputat si ministru al Transporturilor in guvernele Roman, Stolojan, Ciorbea, Vasile si Isarescu. În 2001, devine presedintele Partidului Democrat, iar in 2003 co-presedinte al Aliantei D.A. Timp de patru ani, ocupa functia de primar general al Capitalei, pe care o paraseste in 2004 cand este ales presedinte al Romaniei, invingandu-l in turul II pe Adrian Nastase (PSD) cu 51,23%. Înainte de cariera politica, Basescu a fost comandant in cadrul Flotei Comerciale Romane.
Basescu are 58 de ani, este casatorit cu Maria Basescu si are doua fiice, Ioana si Elena. Mezina familiei, Elena Basescu, si-a inceput si ea cariera politica, fiind membru PD-L si recent aleasa ca parlamentar european.
Patitdul Democrat-Liberal si-a exprimat sustinerea pentru candidatul Traian Basescu. VEZI CV TRAIAN BASESCU

George Becali
- Finantatorul echipei Steaua Bucuresti, Gigi Becali a intrat pe scena politica in 2000, cand a candidat pentru Camera Deputatilor din partea unei asociatii a italienilor din Romania. Din 2004, este presedintele Partidului Noua Generatie, iar in acelasi an a intrat in cursa pentru Presedintia Romaniei, obtinand 1,77% din optiunile de vot. În 2007, rateaza fotoliul de parlamentar european, insa revine in 2009 din partea PRM si castiga un loc in legislativul de la Bruxelles. Om de afaceri de succes, Becali s-a clasat pe locul 11 in Topul 300 al revistei Capital si pe locul 27 in topul Forbes al celor mai bogati romani. În 2009, averea lui a fost estimata la 200 de milioane de euro.

Gigi Becali are 51 de ani, este casatorit cu Luminita si are trei fiice, Alexandra, Cristina si Teodora.
Gigi Becali candideaza din partea PNG. VEZI CV GEORGE BECALI

Remus Florinel Cernea - Presedinte executiv al Partidului Verde, Remus Cernea este proaspat intrat in lumea politica. Cernea este activist civic, fiind presedintele Asociatiei Umaniste Romane si, timp de cinci ani, directorul executiv al asociatiei Solidaritatea pentru libertatea de constiinta. La inceputul anilor 2000 a realizat si promovat carti electronice si enciclopedii multimedia dedicate unor autori contemporani si unor clasici romani. În 2007, a publicat volumul de articole "Manifest impotriva becalizarii Romaniei".

Remus Cernea este cel mai tanar prezidentiabil, avand 35 de ani, si candideaza din partea Partidului Verde. VEZI CV REMUS CERNEA

Mircea Dan Geoana - Presedintele Partidului Social-Democrat si al Senatului Romaniei, Mircea Geoana a devenit in 1990 referent in Ministerul de Externe pe relatia cu Franta, iar in 1991 a fost numit directorul Directiei Afaceri Europene. Între 1993 si 1995 a fost purtator de cuvand al MAE. În 1996, Mircea Geoana devine ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii. Patru ani mai tarziu, ocupa fotoliul de Ministru de Externe in Cabinetul Nastase. În 2004 intra in cursa pentru primaria Municipiului Bucuresti, insa este invins de Traian Basescu. Un an mai tarziu este ales presedintele PSD, inlocuindu-l pe fostul sef al statului, Ion Iliescu. Înainte de 1990, Geoana a lucrat cativa ani in domeniul energetic, a fost arbitru in Divizia Onoare si a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti si Facultatea de Drept.

Mircea Geoana are 51 de ani, este casatorit cu Mihaela si are doi copii, Ana Maria si Alexandru. Mihaela Geoana este cunoscuta pentru implicarea in diferite acte caritabile, fiind presedinta fundatiei "Renasterea" si a ONG-ului "Millenium for Human Rights".

Mircea Geoana candideaza din partea PSD. VEZI CV MIRCEA GEOANA

Ovidiu Cristian Iane - Directorul firmei INDACO SYSTEMS, Ovidiu Cristian Iane a devenit cunoscut dupa ce a fost arestat preventiv, in 2002, pentru ca ar fi facut public un dosar privind averea lui Adrian Nastase, premierul Romaniei la momentul respectiv. Iane fost acuzat de distribuirea de informatii false si a fost eliberat dupa trei zile.

Iane are 39 de ani si a absolvit Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si are studii post universitare in relatii internationale la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Ovidiu Cristian Iane candideaza din partea Partidului Ecologist Roman.

Hunor Kelemen - Presedinte executiv al UDMR, Kelemen Hunor a intrat pe scena politica in 1997, cand a devenit secretar de stat din partea formatiunii in Ministerul Culturii. Din 2000, este deputat UDMR de Harghita. Kelemen Hunor are studii de medicina veterinara, dar si de filosofie. Este autorul a doua volume de poezii si a unui roman.
Kelemen Hunor are 42 de ani si candideaza la alegerile prezidentiale din partea UDMR. VEZI CV KELEMEN HUNOR


Gheorghe Eduard Manole - Om de afaceri, Gheorghe Eduard Manole a devenit cunoscut dupa ce a candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2000, cand a obtinut putin peste 1% din sufragii. Absolvent al Facultatii de Fizica Atomica din cadrul Universitatii Bucuresti, Manole are 45 de ani si candideaza ca independent la alegerile din acest an.

Sorin Mircea Oprescu - Actualul Primar General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu a fost lider PSD pana in 2008, cand si-a dat demisia din partid pentru a candida ca independent la alegerile locale. Oprescu a candidat de trei ori la Primaria Capitalei, insa a fost invins de Viorel Lis in 1998 si de Traian Basescu in 2000. În 2004, a castigat in fata lui Vasile Blaga (PD-L). Între anii 2000 si 2008 a ocupat functia de senator. Sorin Oprescu este de profesie medic chirurg. A fost presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti intre 1999-2007, directorul Spitalului Universitar Bucuresti - 1994-2006 si directorul Spitalului Elias - 2001-2005.

Oprescu are 58 de ani, este divortat si are un fiu, Mircea, iar de un an este bunic.

Sorin Oprescu candideaza in calitate de independent. VEZI CV SORIN OPRESCU

Constantin Rotaru - Presedintele Partidului Alianta Socialista din 2004, Constantin Rotaru a fost deputat PSM (Partidul Socialist al Muncii) in legislatura 1992-1996. Rotaru este de profesie economist.

Constantin Rotaru are 54 de ani, este casatorit si are un copil. Candideaza din partea Partidului Alianta Socialista.

Constantin Ninel Potarca - Presedintele Patronatelor Oamenilor de Afaceri de Etnie Roma, Potarca este originar din judetul Gorj. De etnie roma, Constantin Ninel Potarca este patronul unor firme ce se ocupa, in principal, de comertul cu fier vechi. În prezent, Potarca este anchetat de Biroul Teritorial Targu Jiu al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru evaziune fiscala. Ninel Potarca neaga insa orice vina in acest caz.
Candidat independent la alegerile prezidentiale, Potarca a fost supranumit in presa centrala "Obama de Meteor" (Meteor este un cartier al orasului Targu-Jiu, unde locuieste Potarca n.red.). El a atras atentia publicului si presei cand a venit la Bucuresti intr-o caleasca, insotit de copii, nepoti si de un alai de limuzine, pentru a depune la Biroul Electoral Central semnaturile necesare candidaturii sale.

Corneliu Vadim Tudor - Fondatorul si presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor a candidat in mai multe randuri la sefia statului, cea mai notabila performanta fiind intrarea in turul II, in 2000, cand a fost invins de Ion Iliescu. Senator din 1992 pana in 2008, C.V. Tudor a fost ales printre parlamentarii europeni romani in 2009. Este de profesie sociolog si a infiintat revistele Romania Mare, Politica si ziarul Tricolorul. Pamfletele publicate de C.V. Tudor in aceste publicatii i-au atras mai multe procese de insulta si calomnie.
Presedintele PRM este autorul mai multor volume de poezie si publicistica. În varsta de 60 de ani, Corneliu Vadim Tudor este casatorit cu Doina si are doi copii, Lidia si Eugenia.
Corneliu Vadim Tudor candideaza din partea PRM. VEZI CV CORNELIU VADIM TUDOR

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000