Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Alegator-jucator

Alegator-jucator

Doua reactii am avut ieri uitandu-ma la televizor: am ras sec inainte ca Mircea Geoana sa deschida gura iesind de la Cotroceni si am aplaudat de unul singur discursul d-lui Basescu. Cele doua momente arata cat de absurda este obsesia PSD pentru Ministerul de Interne: si daca politistii ar schimba urnele nu cu autocarul, ci cu camionul, cum au facut comunistii in '46, Mircea Geoana tot ar fi spulberat in batalia pentru Cotroceni de Traian Basescu. Lipsit de orice urma de instinct politic, ca un caine fara miros, Geoana a gresit in serie: a declarat ca nu se duce la Cotroceni sa discute problema Nica si totusi s-a dus. Cand Traian Basescu a abordat subiectul, nu a iesit trantind usa. În schimb, a iesit si a facut declaratii presei cand ar fi putut sa taca sau sa spuna ca va vorbi numai dupa ce se consulta cu conducerea partidului, asteptand astfel ca dl. Basescu sa vorbeasca primul.

Asa, n-a reusit - prin pozitia a priori inflexibila (incapatanata, Neata Prostu````, ar spune publicul) - decat sa fie rama pentru tabloul de Mare Conciliator Sever al d-lui Basescu. Dl. presedinte si-a jucat ieri rolul impecabil, inchizand ceea ce tot spun si scriu ca a inceput de ceva vreme: sa fie perceput de electorat ca opozant dupa ce a fost 5 ani la putere, o putere actualmente falimentara.

Spuneam luni seara la Ora de Foc a Realitatii TV (consemnez un fapt: luni am avut patru invitatii pe post la Realitatea TV si Realitatea FM, pe care le-am onorat, ieri, dupa discursul d-lui Basescu, nu m-a mai sunat nimeni) ca dupa ce s-a situat in opozitie cu Parlamentul lenes si imbuibat prin propunerea reducerii lui aproape la jumatate, dl. Basescu se va delimita si de Guvern in intregul lui, nu numai de partea pesedista. Taman asta a facut dl. presedinte ieri: a mustrat PSD si PD-L pentru suspendarea dialogului in Coalitie, a deplans discreditarea Ministerului de Interne prin referirea obsesiva la el ca institutie-cheie a fraudei electorale, a vestejit insistenta pesedista in a-l sustine pe Dan Nica, dar si intentia lui Boc de a-l numi interimar pe Vasile Blaga, a propus ca solutie un ministru independent la Interne sau unul din opozitie, venind cu exemplul convingator al sefilor SRI si SIE numiti de el desi erau membri PSD, respectiv PNL, ca sa "inchida gura celor doua partide".

Expresia aceasta din urma este perfect calculata, ea se duce pana in adancul creierilor alegatorului mediu standard roman. Refuzand sa semneze revocarea lui Dan Nica si trimitand Coalitia la negocieri, Traian Basescu este acum dincolo de partidele, guvernele si parlamentele mandatului sau. Pentru prima data in incaierarile politice se comporta ca un autentic sef de stat. Dar de castigat din asta nu castiga decat el.
Remarcabila si interventia d-lui Crin Antonescu. Renuntand la alegoriile rimbaldiene cu locomotiva beata, la invocarea culturista a lui Blaga care nu e Vasile si a membrelor inferioare ale d-nei Andronescu, presedintele liberal a avut un discurs scurt si convingator de lider al opozitiei, atragand atentia asupra napastelor economice care se ingramadesc peste Romania in vreme ce PSD si PD-L isi cauta beregata.

Sorin Oprescu si-a amanat lansarea, caci risca sa intre la coada stirilor. Problema d-sale e ca, daca mai sta mult pe margine in vreme ce se intampla lucruri in meciul politic,publicul poate sa se intrebe cand in sfarsit va intra pe teren: asta ce mai vrea si el?!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000