Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Stefu Viorel, fost sef al IPJ Buzau, are sanse mari sa fie avansat chestor in 2016

Stefu Viorel, fost sef al IPJ Buzau, are sanse mari sa fie avansat chestor in 2016

Stefu Viorel

 Stefu Viorel, fost sef al IPJ Buzau, are sanse mari sa fie avansat chestor in 2016
Ministerul Administratiei si Internelor a decis sa-i prelungeasca mandatul de comandant al Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita comisarului sef Viorel Stefu. Potrivit Statutului Politistilor, acesta ar fi trebuit sa se pensioneze la termen. Astfel, Viorel Stefu va ramine in functie inca un an. Decizia MAI a fost adoptata datorita modelului de management administrativ implementat de comisarul sef Stefu in cei 6 ani in care s-a aflat la conducerea Politiei Judetene.

Inca un an in fruntea Politiei

Venit de la Buzau, comisarul sef Viorel Stefu a preluat conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita intr-o perioada in care institutia fusese implicata in nenumarate scandaluri publice. Timp de 6 ani acesta a incercat sa implementeze un alt sistem de management, prin care a incercat sa le ofere cetatenilor incredere in politisti si sa reduca rata infractionalitatii la nivelul judetului Ialomita. De multe ori criticat pentru faptul ca-si conduce subordonatii cu «mina de fier», eforturile comisarului sef Stefu au fost insa apreciate de sefii cei mari din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Potrivit Statutului Politistilor, mandatul sau de sef al IPJ Ialomita ar fi trebuit sa se incheie la inceputul acestei saptamini, fiindca a implinit virsta de pensionare.

Oficialii din cadrul MAI au decis insa sa-i prelungeasca prerogativele pentru inca un an, ca urmare a rezultatelor bune pe care le-a obtinut in cei 6 ani de activitate manageriala. «MAI a luat decizia saptamina trecuta, cind mi-a fost transmisa si comunicarea oficiala. Masura a fost luata in baza stabilitatii, a rezultatelor bune pe care le-a obtinut IPJ Ialomita in perioada in care m-am aflat la conducerea institutiei... A contat, fireste, si experienta indelungata pe care o am in Ministerul Administratiei si Internelor!» a declarat comisarul sef Viorel Stefu, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita.

In viitoarele 12 luni, seful Politiei Judetene isi doreste sa continue lupta impotriva infractionalitatii, in special a celei economice. «Vrem sa facem munca de Politie, sa dam incredere cetateanului ca poate sa isi desfasoare activitatile in cele mai bune conditii. De asemenea, luptam impotriva evaziunii fiscale si speram sa putem contribui prin eforturile noastre la cresterea gradului de incasare la bugetul statului!» a conchis comisarul sef Viorel Stefu.

Buzaul se poate mandri cu doi titani ai politiei romane: chestorul de politie, Despescu Bogdan, seful IPJ Constanta si comisarul sef, Viorel Stefu, care potrivit surselor noastre, in 2016, poate fi avansat in grad la exceptional. Ambii au fost alungati de la conducerea IPJ Buzau de mafia locala transpartinica condusa de trinomul toxic - Boscodeala - Bigiu - Cezar Preda.

Comisarul sef Viorel Stefu elimina coruptia din Politia ialomiteana

Un raport al Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita, inaintat Prefecturii Ialomita, reliefeaza preocuparea pe care o are institutia in ceea ce priveste prevenirea si combaterea faptelor de coruptie in rindul politistilor. Conform documentului prezentat, conducerea IPJ Ialomita, asigurata de comisarul sef Viorel Stefu, manifesta «toleranta zero fata de orice fapta de acest gen». Eforturi pentru combaterea coruptiei din Politie Activitatile intreprinse de conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita in privinta prevenirii si combaterii fenomenului coruptiei in rindurile politistilor s-a concretizat prin crearea, la inceputul acestui an, a «Grupului de lucru pentru desfasurarea activitatilor de prevenire a coruptiei si desemnarea consilierilor de integritate». In repetate rinduri, comisarul sef Viorel Stefu a precizat ca manifesta «toleranta zero fata de orice fapta de acest gen». Activitatea acestui organism, care functioneaza in cadrul IPJ Ialomita, a vizat 4 linii de actiune ce au inclus identificarea si analiza factorilor de risc si a vulnerabilitatilor, precum si activitati de informare, promovare si transmitere de mesaje pe linia anticoruptiei. De asemenea, un factor esential in combaterea acestui fenomen in rindurile politistilor l-a reprezentat si sustinerea activitatilor anticoruptie de catre reprezentantii societatii civile. Totodata, in cadrul actiunilor desfasurate de Grupul anticoruptie al IPJ Ialomita au fost angrenati si 11 dintre studentii si elevii institutiilor de invatamint ale Ministerului Afacerilor de Interne, care si-au efectuat stagiile de practica in cadrul structurilor Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita. Datele statistice arata faptul ca, in ciuda eforturilor oficialilor IPJ Ialomita de a eradica faptele de coruptie in rindurile politistilor, fenomenul este greu de invins. Datele statistice arata ca, in primele 5 luni ale anului, 6 agenti de politie ialomiteni au fost cercetati, fiind suspecti de comiterea unor fapte de coruptie. Acestia isi desfasurau activitatile in cadrul structurilor de Ordine Publica si Serviciul Rutier.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000