Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Sa nu crestem pitipoance!

Sa nu crestem pitipoance!

educatie copii

 Sa nu crestem pitipoance!
Nu stiu cum să încep si cum să vă povestesc toată tărăsenia, astfel încât să nu dati cu rosii în mine la final.

Long story short: am fost un eveniment festiv (cu, despre si pentru copii) si am văzut ce n-am văzut până acum decât la fetita lui Tom Cruise: pantofi cu toc. Pantofi mici, sclipiciosi, cu toc! T-O-C! Toc de vreo 5-6 centimetri. Pantofi cu toc în picioarele unei fetite. Toc ce o făcea pe fetită să stea „cumintică” pe scaun – n-avea încotro -, în timp ce toti ceilalti copii alergau si se distrau. Toc ce o făcea pe mama ei mândră nevoie mare, dar pe copilă… Ei bine, copila nu-mi părea deloc fericită.

Rămăsesem cu ochii la ea si mă întrebam la ce oare se poate gândi în acel moment. Ce e în mintea unei fetite de 4-5 ani când stă pe scaun, picior peste picior, îmbrăcată într-o rochită plină de volane, cu părul coafat si, atunci m-am uitat mai bine, machiată? Machiaj? Da, nu mă înselam! Si revin: oare la ce se poate gândi această fetită? Ce în mintea ei în momentul în care îsi pune piciorul drept pentru piciorul stâng? La ce se gândeste când îsi miscă buzele pentru a-si întinde mai bine rujul? Ce e în mintea ei când încearcă să zâmbească cu teama de a nu-si deranja culoarea de pe buze?

Nu sunt mamă de fetită si poate din acest motiv mi-e greu să pricep. Poate că mamele de fete îmi vor spune că a fost dorinta fetitei si că macar o dată pe an îi poti da voie să da iama în trusa ta de machiaj. Poate că purta pentru prima si ultima oară pantofii cu toc. Dar mie tot îmi lipsesc neuronii care să mă facă să fiu de acord ca o fetită de 4-5 ani să se îmbrace si să se comporte ca o femeie!

Totusi, explicati-mi si mie, cum de te-ai putea gândi că un copil trebuie să fie nimic altceva decât un adult în miniatură? Si ce fel de adult?

Cireasa de pe tort n-a fost asta, ci faptul că fetita, când s-a ridicat de pe scaun, a alunecat si a căzut, dar n-a fost lăsată să plângă pentru că-si strica machiajul! Poftiiiim?

Oameni buni, lăsati copiii să fie copii! Lăsati-i să se bucure de copilărie! Lăsati-i să fie frumosi asa cum sunt ei! Pentru că ei sunt frumosi! Toti! Lăsati-le frumusetea în pace! Lăsati-i liberi să se joace, nu să fie atenti la pantofi si la machiaj. Lăsati-i să fie naturali! Lăsati-i să se simtă apreciati pentru ceea ce sunt, exact asa cum sunt, pentru că de asta au ei nevoie pentru a ajunge niste adulti frumosi si echilibrati. Si, mai ales, dragi mame de fete, lăsati-vă fetitele să-si arate frumusetea, n-o ascundeti sub haine de om mare si machiaje. Nu le răpiti copilăria fetitelor voastre, e dreptul lor să se bucure de acesti ani!

Si acum, cel mai mult îmi doresc să vă opriti din a le preda lectia frumusetii false! Opriti-vă! Nu vă costă nimic! Dar opriti-vă! Nu vă învătati copilele că sunt frumoase dacă au pantofi cu toc pe care nu pot merge si machiaj care nu le lasă să-si trăiască bucuria, frustrarea, tristetea…

Mă iertati, m-a luat valul…

Sau poate sunt invidioasă pentru că eu n-am avut pantofi cu toc si nici machiaj când eram mică…Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Iulia

E trist, foarte trist. Eu sunt mamica si de baiat si de fata. Stiu de la micuta mea ca, sunt fetite de clasa a V-a cu unghii false ( 'lungi si cu modele') Toate cele descrise in articol dar si altele asemanatoare nu denota decat lipsa de EDUCATIE si muuuulte frustrari ale parintilor care, nu au avut jucarii cand au fost mici.
+36


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000