Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
O diversiune periculoasa

O diversiune periculoasa

Ce se intampla acum in Moldova, la Chisinau, e tot o diversiune pusa la cale de Basescu ca sa acopere scandalul Popoviciu, casa de 1 milion de euro a Ioanei Basescu si salariul de la Luxten al Elenei Basescu – EBA. Cam asa ar trebui sa sune prelungirea absurda a obsesiei in voga printre jurnalistii si politicienii din Bucuresti: totul e o diversiune. Asa cum la Chisinau nu e nici o diversiune, e crunta realitate a unui popor incercand exasperat sa se elibereze de teroarea rosie care vine peste el de decenii de la Moscova, nici la Bucuresti nu exista vreo dovada ca arestarea lui Gigi Becali ar fi comandata de la Cotroceni si ea nu acopera nimic.

Dimpotriva, descopera: virulenta antistatala a clanului interlop Becali. Intr-un limbaj asemanator aceluia in care judecatoarea cazului Becali a fost amenintata printr-un mail trimis pe adresa Jud. sect. 1, Ioan Becali l-a amenintat public pe procurorul Maximilian Balasescu: „Dumneata crezi ca vei mai dormi linistit in casa? O sa ma ocup sa intri la puscarie si vei vedea ce se va intampla cu rozeta dumneata acolo”. Daca pana acum se discuta in contradictoriu pe temele Gigi Becali, hoti, sechestrare, arestare, e corect, nu-i corect, din acest moment exista un antagonism care le umbreste pe toate: clanul Becali impotriva statului de drept.

Chiar daca fratele paros al presedintelui Basescu a reluat in forta apelativul prezidential „gaozar” la adresa jurnalistilor, chiar daca ciurda gurnalistilor a intrat in vibratie la auzul profetiilor vanghelice cum ca umbla sa fie arestati trei jurnalisti, chiar daca dusmania ministrului Justitiei si „specialistilor” lui fata de ziaristi e pe fata, nici un gazetar onest din tara asta nu poate fi de partea lui Becali si impotriva Justitiei.

Bineinteles ca actiunea zisei Justitia in cazul Becali a fost, ca si in alte cazuri, tarzie, dar insuficient pregatita, in forta, dar aiurea justificata. Asa merg lucrurile pe la noi. Bineinteles ca G. Becali incearca sa speculeze imaginea proasta pe care o au autoritatile in ochii publicului: „Doamna procuror, nu mai fiti asa vehementa, ca va aude lumea si deveniti antipatica”. Pana la ultimul sofer din Romania a patruns ideea ca Becali a incercat sa-si recupereze masina furata, neavand incredere in Politie si acum el e arestat si hotii liberi, deci „stia nea Gigi ce stia de-a vrut sa-si faca dreptate singur”. Dincolo de toate acestea, exista insa o hotarare a instantei, pe baza datelor furnizate de procurori: dl. G. Becali va sta 29 de zile in arest preventiv.

O hotarare care poate tine si de persoane, nu numai de faptele prezente, adica de ce a insemnat numele Becali in ultimul deceniu in Romania: amenintari, atacuri, loviri de persoane, agresiuni verbale inspaimantatoare, situarea mereu alaturi si deasupra legii. Nu formatori de opinie si apropiati ai Bisericii.
Aceasta hotarare trebuie respectata de toata lumea. Dl. Becali va avea tot timpul sa-si pregateasca apararea impreuna cu cei 14 avocati si s-o faca pe christosul in ochii celor care stau sa-l creada. Poate cand iese de la puscarie intra iar in politica, facandu-si socoteala ca in 29 de zile aduna 10 procente, pe care le va scoate la licitatie in turul doi al prezidentialelor din toamna.

Cea mai periculoasa diversiune in aceste zile si in cele care urmeaza o poate practica populatia asupra ei insasi: cine striga Free Gigi incearca sa se elibereze de fapt pe sine de toate pisicile moarte pe care le-a adunat in curte intr-o viata si pentru care nu a platit.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000