Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Merita sa te casatoresti daca esti femeie!

Merita sa te casatoresti daca esti femeie!

casatorie

 Merita sa te casatoresti daca esti femeie!
Merita sa te casatoresti daca esti femeie?

Daca privesti modul in care casatoria este reprezentata in cultura populara, poti ajunge la concluzia ca mariajul este dorinta suprema tuturor femeilor: revistele de nunta sunt destinate exclusiv mireselor, nu si mirilor, exista programe de televiziune in care mai multe femei concureaza pentru un inel.

Barbatii, pe de alta parte, sunt adesea prezentati ca avand anumite fobii legate de angajamentul din casatorie, ca fiind pacaliti sa spuna da. Chiar si criza varstei de mijloc unde barbatul isi paraseste sotia pentru o femeie tanara e vazuta glorios, scrie psychologytoday.com.

Am ajuns sa credem ca mariajul este un habitat natural pentru femei si o cusca sufocanta pentru barbati. Cu toate acestea, in lumea reala a datelor, lucrurile stau diferit.

Cercetarile au aratat ca de "beneficiile casatoriei", sanatate, bogatie si fericire se bucura mai mult barbatii. Barbatii casatoriti o duc mai bine decat cei singuri, insa femeile casatorite nu sunt mai bine decât femeile necasatorite.

E un mit faptul ca mariajul este pentru femei implinirea finala, realitatea arata ca doua treimi din divorturi sunt initiate de catre femei si acest lucru este valabil nu numai pentru tineri.

Noi cercetari sugereaza ca exista ceva unic intr-o casatorie, altceva decât incercarea de a te intelege cu o alta persoana zi de zi, care o face mai putin buna pentru o femeie.

Rezultatele unui studiu realizat de sociologul Michael J. Rosenfeld au aratat un model interesant: asa cum era de asteptat, femeile au initiat aproximativ doua treimi (69%) din despartiri in casatorii heterosexuale. Mai mult decât atât, femeile casatorite, dar nu si in alte relatii, au raportat niveluri mai mici de satisfactie.

Aceste date sugereaza ca tendinta femeilor de a initia o despartire nu este o trasatura inerenta a relatiilor barbat-femeie. Mai degraba, este o caracteristica a casatoriei masculin-feminin. Aceasta constatare pare sa sustina ideea ca femeile ajung sa vada institutia casatoriei ca fiind opresiva.

Rosenfeld spune ca legea casatoriei a fost initial bazata pe presupunerea comuna ca sotia era proprietatea sotului. Ultimele vestigii ale acestei traditii, cum ar fi faptul ca violul conjugal era permis, au fost eliminate in Statele Unite doar la sfârsitul anilor 1970. Fantomele subjugarii feminine bântuie casatoria contemporana, in detrimentul femeilor casatorite.

Aceasta este o idee interesanta, dar exista indoieli. De exemplu, in cazul in care femeile casatorite sunt mai susceptibile sa fie nemultumite, aceasta poate fi deoarece casatoria le-a facut nemultumite sau pentru ca femeile predispuse la nemultumire sunt mai susceptibile sa se casatoreasca?

Asteptarile pot juca un in satisfactia maritala. In cazul in care cultura stabileste asteptarile femeilor pentru casatorie ca fiind mari si pentru barbati mai mici, atunci realitatea casatoriei, in care barbatii beneficiaza mai mult, poate provoca satisfactie crescuta  la barbati - "Casatoria e mai buna decât ma asteptam" -si satisfactie scazuta la femei.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000