Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Inculpatul Boscodeala, doua procese in aceeasi zi

Inculpatul Boscodeala, doua procese in aceeasi zi

boscogagu Inculpatul Boscodeala, doua procese in aceeasi zi
boscogagu
Tribunalul Dimbovita a decis astazi o noua aminare in dosarul “Orizont”, in care primarul Constantin Boscodeala este judecat pentru abuz in serviciu. Instanta a fixat ca termen de judecata ziua de 26 ianuarie, data la care edilul-sef al Buzaului este citat si la Curtea de Apel Brasov, in celalalt dosar penal aflat pe rol, dosarul “Gloria”.

In aceste conditii, Constantin Boscodeala, evident va lipsi de la unul dintre procese si ar putea obtine o noua aminare, ori va solicita unei dintre instante preschimbarea termenului. Dosarul Orizont 1 Curtea de Apel Ploiesti este instanta care a desemnat Tribunalul Dambovita drept instanta competenta sa se pronunte pe cererea DNA privind trimiterea in judecata a primarului Buzaului, Constantin Boscodeala, alaturi de Viorica Stana si Nicolae Trandafir, pentru abuz in serviciu in dosarul ce vizeaza trecerea ilegala a unei sprafete de teren de 33 de hectare din domeniul public al statului in cel privat. Asta dupa ce DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti a cerut judecarea cererii la orice alta instanta decat Tribunalul Buzau.

Reamintim ca, pe 30 mai, primarul municipiului Buzau, Constantin Octavian Boscodeala, a fost trimis in judecata, in stare de libertate, de catre Directia Nationala Anticoruptie, sub acuzatia de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, intr-un dosar ce vizeaza trecerea ilegala a unei teren din domeniul public al statului in cel privat. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, de asemenea in stare de libertate, Viorica Stana, care la data faptelor era director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau, si Trandafir Nicolae, care la acea data era director al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA.

Ambii sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Procurorii au instituit sechestru pana la concurenta sumelor de 12.720.000 lei, reprezentand prejudiciul cauzat statului (la nivelul anului 2001, al savarsirii faptei) si de 11.528.760 lei, reprezentand prejudiciul cauzat Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Constantin Boscodeala, Viorica Stana si Nicolae Trandafir, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si prin incalcarea dispozitiilor legale in materia fondului funciar, au facut posibila trecerea unei suprafete de 33 de hectare de teren arabil din domeniul public al statului in domeniul privat al municipiului Buzau.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au mentionat ca inculpatii - Constantin Octavian Boscodeala, Viorica Stana si Trandafir Nicolae -,,in calitatile mentionate, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si prin incalcarea dispozitiilor legale in materia fondului funciar, au facut posibila trecerea unei suprafete de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, in domeniul privat al municipiului Buzau.

Terenul respectiv se afla in administrarea Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, fiind destinat exclusiv activitatii de cercetare si producerii de seminte si material saditor din categorii biologice superioare si, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operatiuni In realizarea obiectivului infractional, inculpatul Constantin Octavian Boscodeala, invocand o prevedere din Legea Fondului funciar 18/1991, in calitate de presedinte al Comisiei municipale de aplicare a legii fondului funciar, a solicitat Prefecturii Judetului Buzau - Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor - restituirea a 33 ha teren care au apartinut fostului izlaz comunal. In documentele transmise Prefecturii se mentiona ca suprafata respectiva este in administrarea unei societati comerciale, S.C. SERIBUZ SA Buzau.

In baza documentelor transmise (referat si tabel privind situatia tarlalelor si parcelelor aferente suprafetei de 33,00 ha. apartinand fostului izlaz comunal), prefectul a emis Ordinul nr. 146/ 24.07.2001. Desi Ordinul Prefectului se referea la suprafata de 33 ha, apartinand fostului izlaz, administrata de S.C. SERIBUZ SA, Primaria Municipiului Buzau - prin inculpatul Boscodeala Constantin Octavian (ca primar) - a preluat, la data de 19.11.2001, cu avizul inculpatei Viorica Stana - director O.C.A.O.T.A. Buzau si al lui Elena Stefan - reprezentant A.D.S (decedata) - o suprafata de aceeasi marime, insa nu de la S.C. SERIBUZ SA, ci de la Statiunea de Cercetare si Productie Legumicola Buzau - reprezentata de inculpatul Trandafir Nicolae, pe un cu totul alt amplasament. Suprafata preluata apartinea domeniului public al statului, fiind vorba de un teren destinat producerii de seminte si material saditor din categorii biologice superioare, cu potential economic mai mare, datorita pozitionarii.

Prin punerea in aplicare a Ordinului nr. 146/24.07.2001, s-a urmarit un alt scop decat reconstituirea efectiva a izlazului comunal al municipiului Buzau. Aceasta punere in aplicare a reprezentat doar o modalitate menita sa imbrace intr-un aspect de legalitate imprejurarea ca Primaria Municipiului Buzau - reprezentata de inculpatul Constantin Octavian Boscodeala - a obtinut o suprafata de teren mult mai valoroasa din punct de vedere al amplasamentului, situata in imediata apropiere a cartierelor orasului, pe care sa poata fi construite obiective economice de catre investitori (asa cum s-a si intamplat in realitate) si nu intr-o zona de la intrarea in municipiu, langa o cale ferata, unde se aflau - de fapt - terenurile S.C. SERIBUZ SA ce ar fi trebuit predate si care prezentau un potential economic scazut."

Contributia inculpatei Viorica Stana, la acel moment director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau, a constat in conceperea si semnarea unui proces-verbal, inregistrat la Oficiul de Cadastru la 19.11.2001, prin care, contrar dispozitiilor ordinului mentionat al Prefectului si propriului sau referat din 17.07.2001, terenul de 33 ha a fost predat catre municipiu nu din suprafata administrata de S.C. SERIBUZ SA Buzau, ci din cea folosita de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau. Procesul verbal a fost semnat de primarul Constantin Octavian Boscodeala si de Trandafir Nicolae, la acel moment director al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Faptele inculpatilor au avut ca rezultat prejudicierea statului roman cu suma de 12.720.000 lei, reprezentand contravaloarea terenului de 33 ha preluat nelegal, aflat in domeniul public al statului, destinat exclusiv activitatii de cercetare si producerii de seminte si material saditor din categorii biologice superioare la nivelul Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura Buzau si exceptat de lege de la reintregirea izlazului comunal, precum si prejudicierea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, prin lipsa de folosinta a suprafetei respective, cuantificata de reprezentantii sai legali la valoarea de 11.528.760 lei".

Statul roman, prin Agentia Domeniilor Statului Bucuresti, s-a constituit parte civila in cauza. De asemenea, Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 11.528.760 lei. DOSARUL URBIS SERV Procurorii DNA lucreaza de zor la al treilea dosar de coruptie in care liderul PSD Buzau, Constantin Boscodeala, este cercetat penal pentru fraude de zeci de milioane de euro. Surse judiciare ne-au dezvaluit ca pana in primavara si acest dosar va fi trimis in judecata. Reamintim opiniei publice ca Boscodeala are deja o prima condamnare, de 5 ani cu executare, in dosarul Gloria Buzau, solutie nedefinitiva.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Gigi

Jos cu toti coruptii
+3


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000