Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Despre avort si copii. Unde este responsabilitatea barbatului!

Despre avort si copii. Unde este responsabilitatea barbatului!

relatii

 Despre avort si copii. Unde este responsabilitatea barbatului!
Despre avort si copii. Unde este responsabilitatea barbatului?

Aveti copii, ce faceti cu ei?

Sunt intristata de toate discutiile care au loc privind dreptul femeilor de a avea sau nu copii. Polonia este acum mai galagioasa, dar stiu ca si in Romania este o puternica miscare in acest sens.

Nu vreau sa nominalizez, e deajuns un google. Observ ca dincolo de folosofii generaliste si patriotarde, nimeni, nicaieri, nu vorbeste de responsabilitatile barbatilor de a avea sau nu copii. Toata lumea discuta despre femei si deciziile lor, dar nu vad nicaieri o luare de pozitie privind barbatii. Sa fim seriosi, fiecare copil are 2 persoane care il concep: o femeie si un barbat. Unde sunt barbatii in toate aceste discutii? De ce doar femeile sunt cele aflate in discutie? De ce nu si barbatii? Unde este responsabilitatea lor?

Biologic vorbind, conceperea unui copil presupune un ovul feminin si un spermatozoid masculin. Copilul apartine si femeii, dar si barbatului in egala masura. Cand femeia decide sa mearga la avort, unde este barbatul in aceasta discutie? De ce nu vorbeste nimeni de responsabilitatea barbatului in aceasta alegere? De ce legea nu obliga tatal la a-si da consimtamantul si la plata a jumatate din cheltuiala? De ce barbatii mereu nu isi asuma nimic si tot femeia trebuie sa ia decizia si tot femeia este cea discutata? Tot ei i se impune si tot ei i se interzice. Dar barbatul? Unde este in toata discutia? El de ce nu este blamat? Lui ce ce nu i se interzice nimic? Unde este responsabilitatea lui?

Barbatii sunt cei mai vocali in aceste discutii, chiar daca ei sunt cei mai lipsiti de responsabilitate. Da barbati, aveti copii! Si ce naiba faceti cu ei? De ce nu vi-i asumati? De ce nu sunteti responsabili cu copiii pe care ii aveti deja? Ce vreti mai mult?

Zilele acestea s-a publicat Raportul despre Drepturile Copiilor din Romania

Spicuiesc foarte pe scurt:

"Mai mult de jumatate dintre copiii din Romania (52.2%) traiesc in risc de saracie sau excluziune sociala".
"Aproape 366.000 de copii cu varsta intre 3 - 17 ani nu urmau nicio forma de invatamant (prescolar, primar, gimnazial, liceal sau profesional), in anul 2013."
"Aproape 1,7 milioane de copii traiesc in saracie, iar peste 350.000 de copii (3-17 ani) nu erau cuprinsi, la inceputul anului scolar 2014, in sistemul de invatamant".
"Un procent de 63% dintre copii spun ca au fost batuti acasa de catre parinti"
"73% dintre copii afirma ca au fost martorii unei situatii de bullying, in scoala lor; 58% dintre copii afirma ca au fost martorii unei situatii de bullying in clasa lor."
"Peste 85.000 de copii din Romania au unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate (estimarile studiilor indica intre 170.000 si 350.000 de copii in aceasta situatie)"
"In ultimii ani, aproximativ 3500 de copiii sunt declarati adoptabili anual"

Cat priveste sistemul de sanatate:

"In ceea ce priveste decesele copiilor mai mici de cinci ani, aproape jumatate dintre acestea (48%) au cauze evitabile".
"In anul 2015 despre situatia vaccinarii in Romania, arata ca 31% dintre copiii nascuti vii au fost depistati ca incomplet vaccinati".

Cam asta este pe foarte scurt situatia copiilor din Romania dragi barbati vocalizati. Da, avem copii. Femeile nasc copii. Dar ce faceti cu ei? Ce facem cu ei? Copiii nu sunt numai responsabilitatea femeilor, chiar daca asa ati fost invatati sa ganditi. Copiii apartin si barbatilor in egala masura!

Nu puteti mereu sa aruncati in carca femeilor obligativitatea de a naste copii, de a creste copiii, atata timp cat voi, barbatii, nu va asumati nici o responsabilitate! Nu este corect fata de acei copii nascuti fara a fi doriti de tatii lor.
De ce nu se vorbeste despre niste legi care sa responsabilizeze barbatii in aceste alegeri dificile privind aducerea pe lume, sau nu, a unui copil? De ce nu se vorbeste despre rolul barbatului in familia crestina, ca tata de familie unita? De ce divorturile in familiile cu copii au devenit o formalitate la notar? De ce nu sunt obligati tatii la a nu isi parasi/abandona copiii?

Sunt discutii despre limitarea libertatilor femeilor dar nu apar nicaieri discutii despre limitarea libertatile barbatilor. Se vorbeste despre responsabilitatea femeilor, dar absolut nimic despre responsabilitatea barbatilor. Nu este corect ca ingradirea unor libertati sa fie unilaterala - doar pentru femei, atata timp cat barbatii nu isi asuma nici o responsabilitate!Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000