Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Copii vanduti pe bucati

Copii vanduti pe bucati

Costel Nour, 41 de ani si Benoni Pavaloaie, 32 de ani - sunt cei doi indivizi din satul bacauan Ciuturesti, care au fost arestati pentru 29 de zile, in urma unui flagrant ce a demonstrat ca acestia intentionau sa-si vanda doi copii, pentru prelevare de organe, contra sumei de 12.000 de euro fiecare. Numeroase sate din zona sufera din cauza saraciei cronice, a lipsei de educatie, a bolilor si a alcoolismului. Arestatii acuzati de savarsirea infractiunii de trafic de minori risca o pedeapsa cuprinsa intre sapte si 18 ani.
Politistii de la Crima Organizata au fost informati saptamana trecuta ca doi barbati din comuna Odobesti (sat Ciuturesti) incercau sa gaseasca eventuali clienti, pentru a-si vinde fiecare cate un copil. Exista si varianta in care unul din cei doi (Costel Nour) ar fi fost gata sa se descotoroseasca de toti cei sase copii ai sai, cu varste de la un an la 16 ani, pentru 70.000 de euro. S-a verificat informatia, apoi s-a lucrat sub acoperire pentru organizarea flagrantului. Un barbat si o femeie, cadre de politie, au mers acasa la cele doua familii si au inceput negocierile. S-au inteles mai intai cu Nour, pentru Dorin, un copil de sase ani, sotia acestuia, Doina, declarand ulterior ca le-ar fi prins bine banii primiti in schimb, fiindca voiau sa-si construiasca o casa. Celalalt copil are opt ani si ar fi urmat si el acelasi traseu, catre un spital din Banat, unde sa-i fie prelevat un rinichi. De asemenea, barbatii au cerut sa mearga cu cei doi minori la clinica unde ar fi urmat sa aiba loc transplantul, pentru a se asigura ca nu se recolteaza si alte organe, situatie in care ar fi "trebuit" sa primeasca mai multi bani. Politistii sub acoperire i-au dat initial 12.000 de euro lui Nour, restul fiind promis dupa ce s-ar fi constatat ca micutii pot fi operati. Dupa arestarea complicilor, acuzatiile au inceput sa curga insa dinspre familia lui Pavaloaie, la adresa lui Nour.Oana, sotia lui Benoni, inconjurata de patru copii si insarcinata cu un al cincilea, considera ca acesta este victima celuilalt barbat, care de altfel nu le-a dat nici un ban. Tovarasii de ticalosii s-au batut chiar intre ei, pentru a avea prioritate la vanzare, apoi au convenit ca, daca nu ar fi fost copiii lor "buni" pentru transplant, ar fi incercat sa ademeneasca alti copii din sat, pentru a-i vinde si a nu pierde banii. In momentul arestarii, Nour a spus ca de fapt dorea sa-si dea copilul spre a fi infiat.
"Dobitoci betivi, oameni de grota"
Ieri, politistii bacauani, impre­una cu lucratori ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au demarat cercetari in sate din zona Odobesti, unde exista suspiciunea ca au mai fost vanduti copii pentru prelevare de organe. Cu acest prilej, au fost gasiti mai multi minori cu diverse boli, cu cicatrice pe corp, cu paduchi si intr-o vadita stare de subnutritie. Vorbim despre o zona cu sate extrem de sarace, unde numerosi parinti nu lucreaza si traiesc numai din alocatiile copiilor, de altfel numerosi. Contactat de ZIUA, reputatul psiholog criminalist Tudorel Butoi a declarat: "Daca va uitati la indivizii aia, vedeti ca sunt niste disfunctionali, dobitoci betivi, oameni de grota, agramati. Am facut multe cercetari in zona asta a Moldovei. Sunt acolo oameni care nu se mai scoala din tuica de sfecla. Ce au facut astia e mai mult decat infanticid, sa dea propriul copil sa fie sacrificat. Ar trebui izolati, cu pedepse foarte mari".Inainte sa afle ca asa-zisii cumparatori erau de fapt politisti, Nour si Pavaloaie au dat o declaratie notariala, pe propria raspundere, ca sunt de acord sa incredinteze minorii pentru efectuarea transplantului, insa ulterior sotiile acestora au invo­cat motivul fals ca au fost imbatati si drogati.Dupa arestarea celor doi, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a luat masura internarii in centre de ocrotire a tuturor minorilor respectivelor familii.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000