Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Candidatul antipolitica

Candidatul antipolitica

Dupa 20 de ani de la Revolutie, Traian Basescu danseaza cu "folcloriste" hora lui Ceausescu pe ruinele guvernului, iar ministrii demisionari PSD, in funte cu Dan Nica, se aliniaza in fata camerelor cu niste mutre "intunericite", aidoma lui Ceausescu incadrat de Manea Manescu si Elena Ceausescu in discursul terminal de condamnare a "huliganilor" de la Timisoara.

Emil Boc mareste pensiile, "mai da-le o suta de lei, Nicule". În calitate de cetateni, am trait degeaba acesti 20 de ani de libertate. Suntem acolo de unde n-am plecat niciodata: in Romania Socialista. Asistam, dupa ani de "exercitiu democratic" la refacerea legaturii prin fir direct dintre Marele Carmaci, acum ajuns capitan de vas, si popor. Ce am avut dupa ``89 si nu aveam inainte? Un Parlament. Ce este acum Parlamentul, ideea de Parlament? În cea mai mare parte, o adunatura de clantai, agramati, lenesi si imbuibati. Ce propune dl. Basescu? Sa fie imputinati zdravan prin vointa poporului. Aplauze. Urale. Ovatii.
Am mai avut si un Guvern. Ce a mai ramas din el? Dl. Basescu provoaca incaierarea PSD - PD-L, ii lasa pe onorabili sa se produca in fata publicului in toata micimea, meschinaria, obedienta, prostia, nerusinarea lor, dupa care ii aduce la ordine: bezmeticilor, iresponsabililor, asta e guvern, compromiteti Ministerul de Interne, ideea de executiv, nimic nu va mai inchide gurile alea hamesite. Aplauze. Urale. Ovatii. S-a dus si Guvernul, ideea de Guvern, s-a injumatatit, a ramas corpul de valeti ai presedintelui condus de un majordom. E si mai ieftin.

Dar cine face Guvernul si Parlamentul? Pai, partidele. Prin urmare, la Tg. Mures, dl. Basescu probozeste hotararile de guvern luate in sedinte de partid, incercarea partidelor de a se substitui statului, de a-l submina. Corect. Sa le ia dracu si pe partide. Aplauze. Urale. Ovatii. Largiti hora, nu fiti hoti, sa ne ajunga la toti.
Folosind dispretul si ura populatiei, justificate de prestatia politicienilor, dl. Basescu desfiinteaza imaginea partidelor, guvernului, parlamentului. Ce inseamna partide, guvern, parlament? Înseamna politica, acestea sunt principalele moduri de fiintare a politicului intr-o tara democratica. Dl. Basescu nu este preocupat sa fraudeze alegerile prezidentiale in decembrie, d-sa le "fraudeaza" chiar acum, constituindu-se drept candidatul antipolitica. De la anticoruptie, la antipolitica. A mai facut lucrul acesta, in campania pentru primarie, dl. Sorin Oprescu, cu mijloace mult mai rudimentare: va amintiti sloganul sau ultim, lumea s-a saturat de politica (nu numai de coruptie si demagogie, de politica insasi), eu candidez nu numai independent, ci si apolitic. Si a castigat. Acum, dl. Basescu incearca performanta paradoxala de a folosi, el, personajul emblematic al politicianismului combinagist, cinic, lipsit de scrupule, drept combustibil pentru cursa sa prezidentiala dispretul si ura populatiei fata de politic. Ca si Nicolae Ceausescu, el doreste sa anihileze politica, lasand sa functioneze o singura legatura privilegiata: Basescu si poporul. Si asta cu largul concurs al unei clase politice de tejghetari inconstienti. Si al crizei care musca din ce in ce mai adanc.
Dl. Basescu nu doreste doar inca un mandat. Vrea un alt fel de mandat, in care sa nu mai fie sacait de parlament, de guvern, de partide, sa nu mai existe intre el si popor decat un echipaj executiv mic si supus, care asta sa si faca, sa execute ordinele lui intocmai si la timp. Si daca va reusi, n-o va face furand voturi cu ajutorul Ministerului de Interne, ci prin votul nostru liber.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000