Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Calul troian al lui Vintu, in mijlocul scandalului Ridzi

Calul troian al lui Vintu, in mijlocul scandalului Ridzi

Scandalul de la MTS scoate la lumina de la o zi la alta detalii din ce in ce mai savuroase, aratand pana la ce nivel pionii lui Vintu au reusit performanta de a „capcana“ resursele statului. Monica Ridzi este victima principala a unui sistem de relatii in care si-a frant gatul, pe mana ei, desi fusese avertizata. Controlul combinatiilor din minister, asa cum rezulta din ancheta Parchetului, s-a aflat pe mana consilierei sale apropiate, Ioana Elena Varsta, un personaj feminin cu capacitati giratorii remarcabile, careia se pare ca nu i-a scapat nicio invarteala din minister. Acest personaj face insa parte dintr-o retea - reteaua Sorin Ovidiu Vintu, de la care a invatat cate ceva in materie infractionala, cu exceptia stiintei de a-si sterge urmele.
Ioana Elena Varsta se afla in structura organizatorica a Cabinetului ministrului de Externe al PSD pe post de consultant de cabinet din data de 24 martie 2009 si deja tragea sforile la MTS, aranjand afaceri la un minister la care nici macar nu era inca angajata. Foarte performanta, prestatia sa este descrisa pe larg in referatul procurorilor, din care trebuie sa selectam, pe scurt, doar cateva miscari memorabile, de manual.

Ioana Varsta - combinatoarea Red Apple - si in MAE, si in MTS

„În luna martie 2009, Varsta, consiliera personala a ministrului Afacerilor Externe si asociata la mai multe societati comerciale cu sediul in Bucuresti, s-a intalnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator la societatea Artisan Consulting si societatea Compania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-a comunicat ca, in 2009, Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), precum si alte institutii publice urmeaza sa faca achizitii care au ca obiect servicii de publicitate - comunicare si organizare de evenimente, se arata in documentul citat“.
Procurorii DNA fac o confuzie - in martie, Ioana Varsta era angajata la MAE, in subordinea lui Diaconescu. Cu toate acestea, detinea stiinta de a lucra de la distanta si in alt minister - MTS.
Potrivit documentului citat, Varsta i-ar fi cerut lui Iacobescu sa faca propuneri privind denumirea evenimentului si sa intocmeasca trei variante cu activitati si valori estimate pentru bugete cu valoare de 300.000, 400.000 si 500.000 de euro.
Referatul procurorilor arata in continuare ca „la inceputul lunii aprilie, dupa ce Varsta a fost incadrata in functia de consilier personal al ministrului Tineretului si Sportului, a initiat, la sediul societatii Red Apple Communication din Bucuresti, o intalnire cu Iacobescu in cursul careia i-ar fi promis ca ii va facilita incheierea unui contract cu MTS avand ca obiect organizarea de manifestari dedicate Zilei Nationale a Tineretului, in data de 2 mai.
În cursul aceleiasi discutii, consiliera ministrului, Ioana Varsta, i-a comunicat lui Iacobescu ca valoarea maxima alocata din bugetul MTS pentru evenimentele ce urmau a avea loc de Ziua Tineretului este de un milion de euro si i-a dat toate detaliile cu privire la activitatile pe care institutia dorea sa le desfasoare, se mai arata in referatul procurorilor DNA.
În aceeasi perioada, precizeaza procurorii anticoruptie, Ioana Varsta, prin intermediul lui Alexandru Stancu, reprezentant al societatii Red Apple Communication, a comandat in numele acestei firme la societatea Noral Development furnizarea si personalizarea a 130.000 de baloane cu inscriptia „De doua ori Mai tanar“ si la societatea Up Date Advertising furnizarea si personalizarea cu aceeasi inscriptie a 24.000 de tricouri, 24.000 de sepci, 10.000 de brelocuri si 45.000 de pixuri. Tot la cererea Ioanei Varsta, Alexandru Stancu i-a contactat pe Iacobescu si pe George Razvan Nica-Udangiu, administratori la Artisan Consulting si Compania de Publicitate Mark, solicitandu-le sa achite in avans sume de bani catre furnizorii precizati.
Procurorii precizeaza ca cei doi au refuzat, spunandu-i Ioanei Varsta ca nu au incheiat contractul cu MTS, situatie in care Red Apple Communication a achitat in 17 aprilie celor doi furnizori, cu titlul de avans, sumele de 17.000, respectiv 7.000 de lei. În urmatoarele zile, Varsta l-a asigurat in mod repetat pe Iacobescu ca i se va atribui contractul cu MTS vizand evenimentele din data de 2 mai si i-a cerut sa achite integral produsele comandate de ea prin intermediul societatii Red Apple Commu-nication“. Referatul procurorilor continua tot asa, deslusind itele afacerilor care implicau direct Red Apple al Ioanei Varsta si Horia Mihal-cescu... dar si al invizibilului Sorin Ovidiu...

Trustul media al lui SOV, teapa FNI si consiliera lui Ridzi

În actionariatul firmei salariatei cu jumatate de norma a Monicai Ridzi - Red Apple Communication International SRL, se regasesc ca proprietari - Horia Mihalcescu care este actionar si in Red Apple Press SA Bucuresti, alaturi de Ioana Elena Vårsta si de Comac Limited din Cipru care face legatura si cu Euroest Press SRL, Accent Travel & Events SRL si Conservil SRL, unde aparea ca administrator cunoscutul ofiter de securitate Ratiu Gheorghe. Conservilul este interfata Federatiei Petrom a Sindicatelor Libere si Independente a Asociatiilor si Ligilor Apolitice din Ramura, mai exact a lui Liviu Luca - patronul sindicalist. Realitatea Fm - Radio Total sunt tot sub pulpana Conservil. Comac Ltd si Elbahold sunt doua off-shore-uri inrudite, care controleaza o multime de afaceri diverse: un institut de marketing si sondaje (INSOMAR) care masoara gradul de simpatie publica pentru presedintele tarii si unii politicieni, afaceri cu petrol, afaceri in turism si afaceri pe piata media.
Pana pe 25 octombrie 2005, Comac era actionar majoritar la Expresiv SA, care opereaza licentele pentru Radio Total, alaturi de care Cornel Nistorescu detinea pe atunci 7%. Comac Ltd mai era actionar majoritar in firma Accent Travel & Events SRL, in care, potrivit datelor din Monitorul Oficial, intentiona sa intre, la un moment dat, chiar Corina Pacuraru, sotia lui Maricel Pacuraru, implicat in scandalul Postcom, fost actionar la „Gardianul“.
Comac detine 90,3% din actiuni la firma SSIF GM Invest SA - firma fondatoare a Bursei de Valori. Moldovenii Ghenadie si Tatiana Nipomici, cetateni ai Republicii Moldova, erau actionari la GM Invest, iar Ghenadie se mai afla alaturi de Comac Ltd, pana in 2005, si in actionariatul firmei X-Oil Grup SRL din Ploiesti. În locul sau a intrat PetromService. Cele doua off-shore-uri - Comac si Elbahold - s-au intalnit direct in afacerea X-Oil si mai controleaza si afacerea Conservil, firma in care Comac si Petromservice detin cate 50% din partile sociale.

Reteaua lui Vintu - cladita pe bani furati

Complexul media al lui Vintu - intre care se numara si Red Apple al consilierei preferate a Monicai Ridzi, s-a cladit pe uriasa combinatie financiara FNI-FNA care a adus aproape 350 de milioane de dolari in buzunarele private ale lui SOV. Realitatea TV, Money Channel, „Academia Catavencu“, „Cotidianul“, „Ziua“, Newsin etc sunt fondate pe banii sifonati de Vintu prin mega-teapa care a lasat cu ochii in soare sute de mii de romani. În 2000, Fondul National de Investitii dadea faliment si peste 300.000 de oameni s-au trezit jefuiti de bani. Banca Agricola investea milioane de dolari in FNI, iar la Fondul National de Acumulare, investitorii erau trasi pe sfoara in ceea ce priveste valoarea unitatilor de fond. Din cele doua banci, Banca de Investitii si Dezvoltare si Banca Romana de Scont, dispareau sume importante de bani fara ca cineva sa se sesizeze si deoarece SRI-ul a avut grija sa tina ochii bine inchisi.
Rahatul a fost aruncat apoi in curtea Justitiei, care nu a reusit sa rezolve o ecuatie elementara... cu cinci necunoscute - FNI, FNA, BA, BID, BRS - unde cheia problemei este Sorin Ovidiu Vintu. Presa a scris insa pe larg, opinia publica a aflat multe dintre „tainele“ acestei ecuatii si chiar presedintele Basescu s-a referit direct la aceasta tema, in urma cu doi ani. Numai Monica Ridzi nu a stiut ca zona Vintu e infecta si a decis sa-si puna in mainile unui spion al lui SOV ministerul, reputatia si pana la urma viata - daca avem in vedere ca scandalul starnit si intrarea pe mainile procurorilor a activitatii din ministerul sau a facut-o sa se adreseze medicului, lovita de palpitatii.
Perspectiva puscariei nu este de ici de colo, chiar daca intre colegii de celula s-ar putea regasi o parte dintre consilierii sai apropiati - in frunte cu Ioana Varsta, colega de firma a lui Horia Mihalcescu (desi surse din MAE ne-au adus la cunostinta ca legatura dintre cei doi este mult mai stransa).
Ioana Elena Vårsta a lucrat si pentru Dinu Patriciu, alaturi de partenerul acestuia din dosarul penal Rompetrol - Sorin Marin - in cadrul festivalului Prometheus al fundatiei Anonimul. Reteaua de legaturi nu se opreste aici...Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000