Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
CTP si Mircea Badea isi arunca vorbe grele

CTP si Mircea Badea isi arunca vorbe grele

Intr-un editorial publicat astazi in cotidianul Gandul, jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii adreseaza realizatorului emisiunii in „Gura presei” o serie de critici si ii cere acestuia sa nu ii mai citeze niciodata in emisiune editorialele.

“Destula vreme l-am considerat pe dl. Mircea Badea un tanar inteligent. Agresiv, gata in tot momentul sa sara peste cal, „nifilist”, anarhist, fixist, dar, in ultima instanta, de buna-credinta. Pana ieri dimineata”, isi incepe editorialul de astazi Cristian Tudor Popescu.
“Ce-a facut dl. Badea? A inceput prin a mentiona ca aspecte relevante pentru caz faptul ca eu eram nebarbierit, ca purtam un trening si ca se vedea marca pe bluza, drept care dl. Badea a sesizat CNA-ul pentru publicitate mascata. Asta, probabil, in spiritul zicerii d-sale „faptele conteaza, nu persoana”. Ca fapt divers, neras si in trening eram pentru ca am fost invitat tarziu, pe neasteptate, in emisiunea la care am participat; in mod normal, eu apar doar vinerea cu dl. Hurezeanu. Cat priveste „publicitatea mascata” pe care as face-o, n-am cuvinte ca calific gestul d-lui Badea”, scrie CTP intr-un editorial intitulat “Rugamintea unui batran naiv catre dl Mircea Badea”.

“Necinste, rea-credinta, lipsa totala de fair play, asta am vazut la acest tanar care scuipa constant pe regulile morale ale profesiei de jurnalist si nu numai. Inteleg, in sfarsit, poate prea tarziu in naivitatea mea, de care dl. Badea a facut vorbire adesea, cu cine am de-a face. Ma sufoca penibilul cand ma gandesc ca am incercat sa-l conving intr-o discutie fata in fata sa renunte la a mai instiga public la violenta.”

“Prin urmare, rugamintea mea catre dl. Badea, inainte de a inceta orice dialog, este sa nu mai citeasca pe post niciun editorial de-al meu, nici macar partial. Pe cat posibil, sa ma ignore, fireste, exceptand cazul in care as sucomba sau as fi bagat in puscarie, caci astea fac rating. Cat priveste cele spuse uneori de d-sa in legatura cu textele mele, „extraordinar, genial, Eminescu”, imi scot aceste cuvinte din minte si i le inapoiez, sa le dea cui crede dansul sau nimanui. Altfel ii urez jena mica, rating mare si numai succese in continuare”, isi incheie jurnalistul editorialul.
Citeste aici editorialul integral scris de Cristian Tudor Popescu
Raspunsul lui Mircea Badea nu s-a lasat asteptat. In emisiunea sa de ieri seara, realizatorul emisiunii “In gura presei” i-a transmis lui CT Popescu ca il va ignora definitv de acum inainte.

Sunt o jigodie, am inteles asta dupa ce am parcurs pasaje din presa de maine. L-am suparat pe Cristian Tudor Popescu care imi dedica un editorial pe care o sa-l citesc si apoi nu-l mai bag in seama niciodata in aceasta viata. Deci asta seara o sa fiu dictatorul, Voroninul acestei emisiuni", a declarat Mircea Badea, ieri, la emisiunea In Gura Presei.

Mircea Badea i-a replicat astfel jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care l-a acuzat intr-un editorial ca a sesizat CNA-ul. Motivul: Cristian Tudor Popescu purta un trening a carei firma era foarte vizibila, pe post, noteaza editia electronic a postului Antenna 3.

"Domnule Cristian Tudor Popescu, o sesizare la CNA se face cu creionul pe hartie. Daca as fi trimis o depesa ar fi fost o treaba, aici noi suntem la o emisiune de televiziune, nu varam oameni in parnaie. Daca vreau pot sa vorbesc despre persoana lui Cristian Tudor Popescu. Daca vorbesc despre Cristian Tudor Popescu nu il treimit pe dansul in parnaie", a mai spus Mircea Badea.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000