Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Bataie pe votul romanilor redusi mintal

Bataie pe votul romanilor redusi mintal

Invalidarea guvernului Boc a fost un act rational si moral, in interes national. Daca pensiile parlamentare sunt nesimtite, nesimtirea echipei Boc 2 in 1 a fost pe masura. Sa pretinzi sa ramai in Palatul Victoria cu d-na Udrea intinsa pe doua fotolii, dl. Predoiu la Externe, dl. Videanu la Sanatate, Paleologu-Pleasca la Cultura s.a.m.d., cu un cabinet ilegitim, redus la un club exclusivist, la o camarila, nu poate avea nimic de-a face cu "stabilitatea" strigata de dl. Boc. Siguranta in functionare a unui astfel de executiv antiprofesional tinde spre zero.

Dar, asa cum se intampla intotdeauna in politica romaneasca, motivatia reala a trecerii motiunii de cenzura nu tine nici de ratiune, nici de morala, nici de interesul national. Tinand strans la piept tema "pensiilor nesimtite" ca un terorist un copil luat ostatic, dl. Boc chiar a jignit PSD si PNL; pesedistii si liberalii vor mult mai mult decat niste pensii, vor controlul Parlamentului, o pozitie de forta in alegerile prezidentiale, revenirea la guvernare. Si pentru asta, dincolo de demagogia si propaganda infioratoare, pe care le auzim de zile in sir, s-au desfasurat cele mai ordinare tocmeli pe taraba din dos. Ma gandesc cu oarecare frison la cat si ce s-a dat si s-a luat pentru triumful ratiunii in Parlament.

Caderea guvernului n-a pus nicidecum capat loviturilor politicianiste sub centura. Imediat, adresandu-se natiunii, presedintele Basescu a vorbit despre "mizeria de la Interne" si "conducerea ministerului din afara structurilor statului" sub ministrul Dan Nica. Asa ceva tine de siguranta statului, care intra sus in fisa postului prezidential; cata vreme presedintele nu a cerut interventia organelor abilitate si nu da nume si situatii concrete, avem de-a face din nou cu o torpila gen "Aveti grija cu cine vorbiti la telefon, domnilor ministri!" sau "Urmeaza dosare grele cu politicieni!" menita sa denigreze amenintator adversarul. Altminteri, de cate ori a zis ieri "A cazut guvernul", dl. presedinte a ranjit in stilul cunoscut.

La randul sau, PSD, cu Geoana in frunte, a considerat nimerit sa nu se duca la Cotroceni la consultarile declansate de presedinte. Oricat de formale ar fi aceste intalniri, PSD era dator, in semn de respect fata de cetatenii unei tari in criza care are nevoie cat mai repede de un guvern valid, sa dea curs invitatiei, nu sa pretinda arogant ca "mai intai vom negocia cu partidele" - care partide? ca PNL, PD-L si UDMR tocmai erau la Cotroceni.
De altfel, toate cuvantarile si declaratiile politice pe care le-am auzit cu prilejul acestei motiuni au fost adresate romanilor care gandesc cu alte organe decat creierul. Domnii politicieni se pare ca doresc cu tot dinadinsul sa-si asigure in alegeri sprijinul si votul romanilor redusi mintal, n-am reusit sa aud pe nimeni vorbind si pentru romanii inzestrati cu ratiune. Probabil sunt considerati prea putini pentru ca voturile lor sa conteze.
Solutia de bun simt la care sunt acum datori sa ajunga presedintele Basescu si partidele este in mod clar un guvern tehnic, fara apartenenta politica, pana la alegeri. Poate asa macar se mai imputineaza zbieretele cu privire la fraudarea alegerilor.
Un guvern de profesionisti independenti mi se pare solutia pe termen mediu pentru Romania. Toate combinatiile politice posibile au fost epuizate, cu rezultatele care s-au vazut. Daca pana si solutia maximala, PSD - PD-L, cu majoritate peste 70%, tocmai si-a dat ultima suflare ieri, umpland tara de duhoare, ce ar mai putea urma? O luam de la inceput prin permutari circulare?
Politica nu trebuie desfiintata, cum doresc d-nii Basescu sau Oprescu, dar ea trebuie sa se manifeste in clipa de fata in partide si Parlament. Un guvern de specialisti de varf, fiecare in domeniul lui, condus de un independent, numit prin consens de partide si presedinte, ar putea impiedica detonarea crizei economice si crizei politice intr-o uriasa criza sociala.
P.S. Citesc despre meniul asigurat de Primaria Iasi pentru cei 10.000 de insi care se estimeaza ca vor veni si anul acesta din mileniul 3 la moastele Sfintei Parascheva: 70.000 de sarmale, 500 de litri de vin, 150 de litri de apa minerala pentru cei ce spera sa-si rezolve necazurile si nevoile cu ajutorul Sfintei in cauza. Încep sa inteleg strategiile pentru castigat voturi ale politicienilor romani.

de Cristian Tudor POPESCU

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000