Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Spitalul Judetean de Urgenta, cimitirul buzoienilor

Spitalul Judetean de Urgenta, cimitirul buzoienilor

spitalul judetean buzau

 Spitalul Judetean de Urgenta, cimitirul buzoienilor
Milioane de infecţii contactate în spital sunt înregistrate în Europa pe durata unui an, ele provocând moartea a mii de oameni, scrie New Scientist. Această problemă a fost dezbătută aprig în România, recent, după ce mai mulţi răniţi în incendiul din Colectiv, precum şi mai mulţi bebeluşi bolnavi au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

Primul studiu realizat vreodată care analizează infecţiile dobândite în spital, în clinicile europene, a constatat că impactul combinat asupra sănătăţii al acestor infecţii este de două ori mai mare decât impactul combinat al 32 de infecţii capturate în afara spitalelor, inclusiv gripa, HIV şi tuberculoza.

Studiul a analizat datele de la 1.149 de spitale din 30 de ţări europene. Acesta estimează că între 2011 şi 2012 mai mult de 2,5 milioane de infecţii dobândite în spital au fost înregistrate în toată Europa. Acest lucru înseamnă că unul din fiecare 20 de pacienţi a prins o infecţie pe durata şederii sale în spital. Se estimează că aproximativ 90.000 de oameni au murit din această cauză.

"Cele mai frecvente au fost infecţii ale tractului urinar, infecţii chirurgicale şi pneumonie, fiecare reprezentând 20 la sută din numărul total de cazuri", a declarat liderul studiului, Alessandro Cassini, de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor din Solna, Suedia.

"O parte semnificativă a infecţiilor a fost legată de proceduri şi dispozitive care sunt elemente esenţiale ale medicinii moderne, cum ar fi ventilaţia mecanică sau catetere în vene sau în tractul urinar", spune Cassini. "Aceste proceduri pot fi salvatoare, dar, de asemenea, ocolesc barierele de apărare importante ale organismului şi predispun pacienţii la infecţii", a precizat el.

Pe lângă faptul că ele au cauzat 90.000 de decese, infecţiile au condus, de asemenea, la apariţia unor probleme sau a unor handicapuri pe termen lung, inclusiv tulburări cognitive şi fizice şi stres post-traumatic.

Cassini estimează că aproximativ o treime dintre infecţii pot fi prevenite printr-o mai bună igienă, detecţie şi control îmbunătăţit al infecţiilor. "Este necesar să fie intensificate eforturile de prevenire şi control al infecţiilor capturate în spitale europene, pentru a face aceste locuri mai sigure", spune el.

ROMANIA, iadul infecţiilor intraspitaliceşti

13 tineri care au murit în urma tragediei Colectiv în spitalele din Capitală au decedat din cauza unor bacterii foarte agresive pe care le-au contactat în spital. Dosarele lor au fost făcute publice de medicii din patru spitale, ele fiind obţinute de site-ul tolo.ro.

Spitalul Judeţean Buzau a fost în centrul unui scandal după ce mai multi pacienti au decedat în urma unor infecţii intraspitaliceşti. Surse medicale ne-au declarat in exclusivitate ca este vorba despre klebsiella o bacterie rezistenta la antibiotice. 

Multe alte persoane au raportat, de asemenea, pe parcursul acestui an, că acum duc o viaţă de chin după ce de multe ori simple proceduri medicale le-au ”oferit” şi o bacterie care le-a afectat sistemul imunitar şi de care nu mai pot scăpa.

În România, medicii nu raportează numărul real al infecţiilor intraspitaliceşti, pentru a menţine performanţa spitalelor.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

VICTOR

Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu. Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar are specializare in medicina generala. Sustine ca medicul Gheorghe Lupu l-a impiedicat sa-si faca meseria. -Am fost efectiv sechestrat in cabinet. Nu puteam examina nici un bolnav si nici sa fac vreo mentiune in fisa. Am observat apoi neregulile la medicamente. Pacientii primeau doar tratament pentru TBC. Daca aveau si alte afectiuni, nu erau tratati. Medicul Lupu ridica din sertare medicatia primita de bolnavi pentru alte afectiuni-, sustine dr. Leoveanu. Acuzat de omor -Am avut un pacient pe nume Andreuca. Suferea de hipertensiune. I-am prescris medicamente pentru aceasta boala. Medicul Lupu a sistat tratamentul dupa trei zile. Starea pacientului s-a inrautatit. Medicul Lupu i-a prescris Furosemid, dar a fost prea tarziu. Bolnavul a facut un accident cerebral. A fost transferat la Neurologie, unde a decedat-, continua medicul Leoveanu.
0


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000