Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Leacul ANTICANCER din camara tuturor romanilor!

Leacul ANTICANCER din camara tuturor romanilor!

varza murata

 Leacul ANTICANCER din camara tuturor romanilor!
Leacul ANTICANCER din cămara tuturor românilor. Un MEDIC medic străin susține că cei care îl consumă de DOUĂ ori pe săptămână NU se îmbolnăvește

Varza murată poate preveni apariţia cancerului, susţine nutriţionistul bulgar Donka Baikova. Varza murată conține multe vitamine şi aduce în organism bacterii producătoare de acid lactic, un probiotic natural. Singurul minus este concentrația mare de sare, astfel încât nutriţioniştii recomandă ca soluţia sărată să fie de doar 2%, scrie 24chasa.bg.

„Varza murată reduce mediul favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene şi previne apariţia cancerului. În al doilea rând, substanţele benefice trec prin bariera intestinală și ajung la ficat, inhibând producerea de colesterol și de trigliceride. Aceste bacterii lactice reduc reacțiile alergice din organism.

De asemenea, varza murată oferă protecţie mucoproteică, scăzând cu cel puțin 30% riscul de a dezvolta cancer, în special cancer de colon. Există studii care demonstrează că un consum de varză murată de două ori pe săptămână reduce considerabil riscul de cancer de sân”, a mai spus prof. Donka Baikova.

Murăturile, arma anticancer din cămară

Pe lângă faptul că ne asigură aportul de vitamine și minerale pe timp de iarnă, murăturile au și proprietăți anticancerigene. Mare atenție însă la sare dacă sunteți hipertensiv, cardiac sau dacă aveți probleme cu rinichii.

Sunt sau nu saănătoase murăturile? Depinde cum sunt pregătite și ce afecțiuni au cei care le consumă, e răaspunsul dat de medici.

Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebita, devenind practic alimente funcţionale probiotice.

Alimentele probiotice îmbunătăţesc digestia, stimulează detoxifierea şi întăresc sistemul imunitar.

„Murăturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K şi minerale din legume. Sunt o sursă importantă de  fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe.Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urma fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Nici varza murată nu e o alegere nesănătoasă pentru perioada rece. Medicii o laudă pentru fatul că are în compoziție compuşi anticancerigeni, hepatoprotectori, anti-inflamatori – antioxidanti (vitamnele A, C, E, zinc), fibre alimentare care combat constipaţia şi detoxifică colonul, minerale (potasiu, magneziu, calciu). Acidul lactic generat de microflora spontană este un excelent reglator al microflorei intestinale, benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Atenție dacă suferiți de hipertensiune!

Persoanele care suferă de hipertensiune, de boli de inimă sau de afecţiuni ale rinichilor ar trebui să evite murăturile în saramură. Le pot alege, în schimb pe cele în oţet sau pot reduce cantitatea de sare prin sterilizarea borcanelor.

„Au un conţinut mare de sare şi ar trebui evitate de către hipertensivi. Sunt alimente fermentate şi trebuie să fie evitate şi de persoanele care suferă de colită de fermentaţie”, avertizează nutriţionistul Ștefan Ionuț.

La ce temperature e bine să țineți murăturile

Depozitaţi murăturile într-un loc întunecos, uscat, la temperaturi de 10 – 15 C pentru a se declanşa procesul natural de fermentaţie acido-lactică. Acesta trebuie să fie lent, pentru a permite o fermentaţie cât mai bună, cu generare de acid lactic.

În procesul natural de fermentaţie nu doar că se produc vitamine, ci se biodisponibilizează mineralele şi fibrele alimentare. Vitaminele naturale existente în legume nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic.

Dr. Eduard Adamescu: ”Recomand sterilizarea borcanelor, nu conservantul”

Și medical Eduard Adamescu, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice spune despre tradiționalele murături că au beneficii importante pentru sănătate. ”În primul rând reprezintă un furnizor de legume pe timpul iernii când acestea au o accesibilitate mai redusă, însă nu substituie legumele proaspete. Aduc un aport important de vitamina C care nu este distrusă prin conservarea în acest fel ci prin fierbere. Sunt alimente cu un conţinut caloric redus, deci nu ridică probleme nici pentru cei care vor să slăbească”, mai spune medical.

Singurul dezavantaj al murăturilor este aportul de sare, mai ales pentru pacienţii cu hipertensiune, pacienţii hipertensivi şi pacienţii cu boli de rinichi. Pentru această categorie de pacienţi, mai indicată este conservarea în oţet.

”Pentru a reduce cantitatea de sare eu recomand sterilizarea borcanului, în niciun caz conservantul”, este sfatul nutriționistului Eduard Adamescu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000