Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Laptisorul de matca, leac de viata lunga

Laptisorul de matca, leac de viata lunga

laptisor de matca

 Laptisorul de matca, leac de viata lunga
Un remediu foarte valoros pentru toate vârstele, lăptişorul de matcă are proprietăţi de refacere a ţesuturilor, de regenerare şi de întinerire. Este considerat un elixir, iar apifitoterapeuţii îl recomandă atât în scop preventiv, cât şi curativ, deoarece creşte speraţa de viaţă.

Lăptişorul este o substanţă naturală produsă de albine, cu care este hrănită regina stupului (numită şi matcă) şi tot puietul albinelor în primele 3 zile ale ciclului de dezvoltare.

Potrivit dr. Cristina Pavel, medic cu competenţe în apifitoterapie, lăptişorul conţine mai multe tipuri de substanţe hrănitoare, atât aminoacizi esenţiali, cât şi foarte multe substanţe lipidice, despre care s-a demonstrat că au proprietăţi antibiotice, regeneratoare la nivelul celulelor nervoase, imunostimulatoare şi antitumorale.

Recomandat în cazul tulburărilor endocrine

Medicul subliniază că lăptişorul de matcă mai conţine vitamine din complexul B, precum şi săruri de calciu, potasiu, fier, anumite enzime şi substanţe de tip steroidian, asemănătoare cu hormonii sexuali umani. Din acest motiv, substanţa produsă de albine este indicată în tratarea tulburărilor endocrine feminine sau masculine şi în problemele legate de sexualitate şi fertilitate.

„Pe scurt, lăptişorul ajută persoanele de toate vârstele să îşi desfăşoare normal activitatea zilnică şi să ajungă la performanţele fizice şi intelectuale dorite, precum şi să îşi rezolve unele probleme grave de sănătate“, afirmă dr. Cristina Pavel.

Ajută sistemul imunitar


Lăptişorul are efecte benefice atât pentru bolnavii de cancer, cât şi pentru persoanele sănătoase, iar studiile au arătat că stimulează imunitatea. În plus, ajută persoanele care au infecţii cronice sau recidivante să scape definitiv de anumite probleme infecţioase, inclusiv în cazul unor agenţi infecţioşi de tipul virusurilor, nu doar bacteriilor.

„Acest efect de imunostimulare este de dorit şi la persoanele care au cancer, mai ales în cazul tipurilor de cancer care au pornit de la o infecţie virală – de exemplu, cancer hepatic dezvoltat pe o infecţie cu virus hepatitic sau cancer de col uterin apărut după o infecţie cu papilomavirus“, explică medicul apifitoterapeut Cristina Pavel.

Cât durează o cură

Lăptişorul de matcă crud se poate folosi intern, în doze care pot varia, în funcţie de persoană, între 1 şi 3 grame zilnic. Remediul se poate administra împreună cu alte produse apicole sau extracte de plante. Curele pot fi mai lungi sau mai scurte, în funcţie de nevoi, dar dr. Cristina Pavel spune că, în medie, o cură cu lăptişor de matcă este de 2 luni, toamna si primavara. Lăptişorul de matcă vă fi luat dimineaţa între orele 7:00 şi 10:00. Lăptişorul de matcă este şi mai eficient dacă este asociat cu miere de albine. Laptisorul crud de matca se ia pe stomacul gol, cu minimum un sfert de ora inainte de a manca.

Pentru utilizare externă, lăptişorul este folosit mai ales în industria cosmetică, fiind inclus în numeroase creme, şampoane, măşti, loţiuni şi produse de îngrijire pentru că are un efect de hrănire şi regenerare a pielii.

Info

Lăptişorul de matcă hrăneşte fiecare celulă din corp şi contribuie la o mai bună circulaţie a sângelui şi a limfei.

Are şi contraindicaţii

Substanţa naturală produsă de albine nu se administrează copiilor foarte mici. Medicul Cristina Pavel ne atrage atenţia că există contraindicaţii, dar acestea sunt legate de anumite sensibilităţi pe care le poate avea o persoană, cum ar fi alergiile sau intoleranţele.

Se recomandă cu prudenţă persoanelor care suferă de cancere cu componentă hormonală, însă există prea puţine cercetări pentru a vedea dacă, într-adevăr, lăptişorul favorizează sau, din contră, stopează aceste forme de cancer.

SFATUL SPECIALISTULUI

Dr. Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie, competenţă apifitoterapie, acupunctură, homeopatie

Recomand utilizarea lăptişorului de matcă pe categorii de vârste: la copiii anemici, care nu iau în greutate sau care răcesc foarte uşor, la adulţii care au probleme legate de sistemul nervos, glandele endocrine, funcţia sexuală sau fertilitate, carenţe vitaminice, oboseală, stres, tumori, iar la vârstnici, pentru un plus de energie şi pentru păstrarea tinereţii cât mai mult timp.

Lăptişorul de matcă, un adevărat elixir al tinereţii. Este un energizant natural, îmbunătăţeşte memoria şi scade colesterolul

Lăptişorul de matcă a fost numit încă din antichitate sursa tinereţii veşnice şi este considerat şi în zilele noastre drept un adevărat elixir al sănătăţii.

Beneficile lăptişorului de matcă este demonstrat chiar de către albine. Substanţa este secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, pentru hrănirea larvelor de albină în primele trei zile de viaţă. Doar regina stupului se hrăneşte cu lăptişor matcă pe toată durata vieţii sale, care este de până la cinci ani, faţă de albinele muncitoare care trăiesc doar 45 de zile. De asemenea, regina stupului are dimensiuni mai mari.

Este un stimulent biologic cu acţiune energetică şi regeneratoare asupra organismului. Lăptişorul matcă este un tonic general, fizic şi psihic, care stimulează creşterea şi apetitul, are efect antiinfecţios.

Lăptişorul de matcă conţine o serie întreagă de vitamine, minerale, enzime. Conţine şi celebrul acid 10-HDA, care are un puternic efect antiviral, antibacterian şi antifungic, astfel că lăptişorul de matcă întăreşte sistemul imunitar în faţa gripelor şi a infecţiilor de tot felul.

Lăptişorul de matcă este singura sursă naturală de acetilcolină, o substanţă esenţială în transmiterea influxului nervos. În aceste condiţii, lăptişorul de matcă este benefic în îmbunătăţirea memoriei şi creşterea nivelului de concentrare. Se recomandă în perioada de creştere a copiilor şi în cea a susţinerii unor examene.

Lăptişorul de matcă ajută şi la scăderea nivelului de colesterol şi contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Este recomandat în cazurile de epuizare fizică şi psihică, stress, afecţiuni endocrine şi ale ficatului, încetineşte procesul de îmbatrânire, ameliorează tulburările de menstruaţie sau de menopauză. De asemenea, poate fi folosit cu succes în tratamentele cosmetice atât pentru ten, cât şi pentru păr.

Cum se administrează

Lăptişorul de matcă pur crud are o consistenţă cremoasă şi culoarea alb-gălbui. Cura cu lăptişor de matcă se efectuează de obicei de două ori pe an.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

SIMA LUCICA

doresc sa folosesc laptisor de matca dar de unde il pot cumpara sa fiu sigura ca este natural
+1


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000