Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Geniile Buzaului: Calin Petru Tataru, medic oftalmolog chirurg

Geniile Buzaului: Calin Petru Tataru, medic oftalmolog chirurg

calin petru tataru

 Geniile Buzaului: Calin Petru Tataru, medic oftalmolog chirurg
Renumitul medic oftalmolog buzoian Călin Petru Tătaru, șef de lucrări la UMF Carol Davila București și fondator al Clinicii Alcor București, este președintele Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă.

Doctorul Tataru opereaza si la Clinica OPTIMED din Buzau.

In cel mult 20 de ani, 95-98% din populatie va scapa de ochelari


Dr. Calin Tataru, sef de lucrari la UMF "Carol Davila", spune ca in 20 de ani, peste 95% dintre cei cu probleme de vedere vor "scapa" de ochelari.

"Progresele sunt foarte mari, in momentul actual exista solutii pentru multe vicii de refractie care permit sa scapam de ochelari, dar adesea sunt solutii scumpe. In circa 20 de ani, cred ca intr-o proportie foarte mare, 95-98 la suta din cazuri, se va scapa de ochelari", a declarat dr. Calin Tataru, sambata in cadrul unui simpozion stiintific.

El a precizat, in context, ca Romania dispune de aparatura de ultima generatie care permite aplicarea tehnicilor moderne chirurgicale ce va duce ridicarea nivelului "oftalmologiei romanesti din punct de vedere practic la nivelul oftalmologiei mondiale".

Peste 20 de medici de medicina generala, medici oftalmologi si studenti din Buzau si din Capitala au participat, sambata, la un simpozion privind tehnicile moderne chirurgie refractiva organizat de Colegiul Medicilor Buzau, in colaborare cu doua clinici private.

In Romania, numarul cetatenilor cu probleme de vedere, mai ales tineri, este in crestere si de multe ori se asteapta mult pana la o vizita la oftalmolog.

Avand in vedere aceste probleme, acum un an patru adolescente de origine romana au fondat "Eastern Lighthouse", o asociatie non-profit din Cincinnati, statul american Ohio, cu scopul de a strange ochelari de vedere donati de catre americani pentru copiii din Romania.

Anna, Amalia, Sarah si Helen traiesc in trei colturi ale zonei metropolitane Cincinnati, insa au un lucru in comun: parintii lor sunt romani . Asociatia lor, Eastern Lighthouse, a fost creata pentru a ajuta la imbunatatirea vietilor copiilor din Romania.

"Sunt copii in Romania care nu pot vedea nici tabla din clasa, iar acest lucru ii trage inapoi. Darul unei vederi mai bune este ceva ce pot face toti astazi. Recicleaza si ajuta copiii lumii sa vada. Nu mai ai nevoie de vechii ochelari? Altora le vor placea", spune Sarah Sotropa.

Toate ramele colectate sunt donate copiilor din Romania, prin intermediul asociatiei. In plus, specialistii oftalmologi locali isi aloca o parte din timpul lor pentru programul "Donate your glasses".

Aproximativ 55.000 de operații de cataractă de fac anual în România, însă necesarul real de operații este de 70.000-80.000, a declarat vineri, pentru AGERPRES, președintele Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă, dr. Călin Petru Tătaru.

"Incidența cataractei este destul de mare la noi în țară. Studiile făcute de noi arată că într-un an în România se operează aproximativ 55.000 de cazuri de cataractă. Necesarul real, se pare, este mult mai mare. Sunt mulți pacienți care probabil din diferite considerente dar în mod deosebit economice se prezintă mai târziu la doctor și operația este puțin întârziată. Se estimează că în România ar trebui să se opereze în jur de 70.000-80.000 de cataracte pe an, la populația României. Cataracta nu are o cauză precisă, deși cu siguranță există o determinare genetică, dar în afara acestui lucru sunt în principiu factori pe care noi îi cunoaștem, dar care nu știm cum acționează individual să putem prezice că pacientul face sau nu cataractă", a spus medicul, cu prilejul Congresului de Cataractă și Chirurgie Refractivă.

Potrivit acestuia, în general cataracta apare mai frecvent după vârsta de 60 de ani, însă sunt nenumărate cazuri în care operația se face mult mai devreme, chiar și în jurul vârstei de 30—40 de ani și chiar la copii.

"Este o afecțiune care este răspândită la toate vârstele și abordarea ei este diferită în funcție de vârstă. Prevalența bolii la vârstele sub 45 de ani este destul de scăzută", a spus chirurgul Tătaru.

El a afirmat că mulți dintre specialiștii în acest domeniu preferă să profeseze în afara țării, mai ales în UE.

BIOGRAFIE

..Fiind constient de potentialul si abilitatile sale, un om poate construi o lume mai buna.” Dalai Lama

CALIN PETRU TATARU

Data nasterii: 29 martie  1959, Buzau

Experienta profesionala:

Medic primar oftalmolog la Spitalul Universitar de Urgenţe Oftalmologice (SCUOB) Bucureşti din 1994

Asistent universitar la UMF " Carol Davila " din 1994

Doctor în ştiinţe medicale 2001

Şef de lucrări la UMF Carol Davila Bucureşti din 2006

Director medical şi fondator al Clinicii de Oftalmologie Alcor Bucureşti din 2002;

Cursuri si specilizari:

Curs de dezlipire de retină–Tubingen Germania, 1994
Stagii de pregătire în chirurgia cataractei în Franţa, la Nantes in 1996, 1997, 2011
Curs de chirurgie plastică în oftalmologie UMF Carol Davila Bucureşti 1995;
Curs de utilizare a laserului argon in bolile vasculare ale retinei UMF Carol Davila 1997
Curs de cheratoplastie perforantă UMF Carol Davila 1998
Curs de examinare ecografică în diagnosticul oftalmologic UMF Carol Davila 2001
Competenţă în ecografia oculo-orbitară 2002
Curs de chirurgie refractivă laser UMF Carol Davila 2007
Curs si stagiu de pregătire in chirurgia refractivă în Grecia la Prof. Palikaris 2007
Master în: " Managementul sistemului de sănătate " 2008
Curs de chirurgie refractivă laser UMF Carol Davila 2008
Curs de implantarea lentilelor intraoculare fakice Artisan-Artiflex Groningen-Olanda, 2009
Sistem de perfecţionare şi instruire în terapia si aplicaţiile laser în domeniul medical-Bucureşti, 2010
Curs pentru implantarea lentilelor fakice AcrySof Cachet Budapesta, Ungaria, 2010
Curs de patologie corneană şi tehnici de transplant cornean, Bucureşti, 2012

Membru    al    societatilor    oftalmologice    nationale    si    internationale:

Membru in Consiliul Director al Societăţii Române de Oftalmologie
Membru in Consiliul Director al Societăţii Române de Chirurgie Oculoplastică
Membru in Consiliul Director al Societăţii Române Anti-Aging
Membru in colectivul de redacţie al revistei "Journal of Medecine and Life";
Membru al Societăţii Române de Laseri Membru al Societăţii Europene a Chirurgilor de Cataractă şi Chirurgie Refractivă

Experienta    chirurgicala:

Peste 12000 de intervenţii chirurgicale efectuate in ultimii 5 ani, abordând : -chirurgia cataractei; -chirurgia glaucomului; -operaţii combinate cataractă–glaucom; -explant sau implant per secundam ale diferitelor cristaline artificiale; -chirurgia cataractei la copil cu utilizarea recenta a celor mai noi implanturi şi tehnici de implantare ( Bag in the Lens); -chirurgia moderna a cataractei din sindromul Marfan cu repoziţionarea sau sutura pseudofakului la scleră; -corectarea ametropiilor cu ajutorul laserului excimer într-un centru oftalmologic de excelenţă ( Clinica Alcor ) prin abordarea celor mai noi tehnici şi aparate existente în present; -implantarea de cristaline premium ( fakice-Visian, Cachet) pentru corectarea ametropiilor extreme -abordări complexe cu vitrectomii anterioare şi posterioare, suturi sau repoziţionări ale cristalinelor artificiale în cazuri complicate din traumatisme sau alte patologii; -enucleaţia ( cu refacerea bontului ocular printr-o metodă brevetată) sau evisceraţia globului ocular -chirurgie palpebrală (entropion, ectropion, excizie tumori, sutură plăgi - chirurgia strabismului;  - injecţii  intravitreene cu Avastin sau Triamcinolon acetat în diferite patologii retiniene - şedinţe de live surgery în cadrul congreselor şi conferinţelor naţionale de oftalmologie: Bucureşti 2003, 2006, 2007, 2010 ; Iaşi 2007, 2010
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Elena grigore

Bună seara,la Buzău faceți consultații?dacă da ,în ce dată?
+1

Costantin Olteanu

Sunt un Buzoian,si vreau sa ajung la Bucuresti la d-stra cu trimitere si diagnostic sun de 3 zile la nr 0730342004 si nu raspunde nimeni sa ma programez. Va rog sa ma ajutati, va multumesc !
+5

Costantin Olteanu

Sunt un Buzoian,si vreau sa ajung la Bucuresti la d-stra cu trimitere si diagnostic sun de 3 zile la nr 0730342004 si nu raspunde nimeni sa ma programez. Va rog sa ma ajutati, va multumesc !
+1

Stoica Ana Maria

Buna ziua!! Unde operează domnul Doctor?... Cum pot sa iau legătura cu dansul?
+3

Marin tarpan

Un om extraordinar,un profesionist desavarsit astazi ma operat la Giurgiu la al doilea ochi. Cu multumiri
+1

Cristina Chiriac

Cum putem sa luam legatura cu d-l doctor? Care este programul dumnealui in Buzau si unde il putem gasi ?
+19

Teodorescu Camelia

Mulțumim d-l Doctor!!Ne mândrim cu dvs.
+3

Marcela Constantinescu

Il cunosc pe dl.doctor sunt si eu din Buzau si ii doresc multa sanatate,putere de munca ...este un medic f.bun si devotat meseriei.
+7

Mihaela Bejan

Păcat că nu am ştiut şi eu de simpozion, medic şcolar ce sunt în Buzău..
+3


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000