Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cura cu must regenereaza si detoxifica

Cura cu must regenereaza si detoxifica

must

 Cura cu must regenereaza si detoxifica
Toamna este sezonul indicat pentru un regim de revitalizare a organismului. Cura cu must e recunoscut pentru efectele sale de detoxificare și regeneratoare.

Sucul de struguri, ori mustul, este bogat în vitamina A, B1, B2 şi minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează organismul.

Mustul este recomandat celor care fac efort intelectual intens, dar şi celor aflaţi în convalescenţă, deoarece stimulează imunitatea şi refacerea organismului, datorită conţinutului ridicat de vitamina C.

Nu exageraţi însă dacă urmează să urcaţi la volan ori dacă sunteţi diabetic.

Excelent pentru astenici

„Mustul este indicat pentru anemie, astenie, surmenaj, dar şi în afecţiuni precum gută sau artroză. Este un bun laxativ, fiind recomandat în anumite tipuri de constipaţie, dar şi un excepţional diuretic, indicat pentru tulburări ale tensiunii arteriale”, spune nutriţonistul Maria Florea.

    -Persoanele obosite sau slăbite se simt mai relaxate după ce consumă must pentru că zahărul din struguri este foarte uşor asimilat de organism, trecând direct în sânge la scurt timp după ce este ingerat.

    -Nutriţioniştii spun că mustul poate fi folosit şi în curele de slăbire. Pe lângă kilogramele nedorite, se elimină din organism şi toxinele. Atenţie, însă, dacă este consumat în cantităţi mari, mustul are efectul invers, îngraşă.

    -În plus, şi diabeticii sau cei cu rezistenţă la insulină trebuie să se abţină să consume pentru că are un conţinut mare de zahăr.

    -Mustul mai poate fi folosit şi în tratamentele de frumuseţe. Reîmprospătarea tenului poate fi făcută cu ajutorul mustului aplicat pe o compresă şi apoi pe faţă. Sucul, pus pe tifon, ajută la refacerea pielii, iar cojile strugurilor îi redau elasticitatea. Capacităţile tonice sunt mai puternice la strugurii roşii decât la cei albi, mai spun nutriţioniştii.

Atenţie la strugurii stropiţi

    -Pentru a nu fi un pericol, mustul trebuie pregătit în condiţii stricte de igienă. Evitaţi să faceţi must din strugurii necopţi sau mucegăiţi.

„Atenţie şi la strugurii stropiţi de curând, pentru că trebuie mai întâi spălaţi bine pentru a nu vă intoxica”, spunde nutriţionistul Mincinicopschi.

    -Ca să menţineţi mustul mai mult timp, nu e recomandat să adăugaţi aspirină, pentru că irită mucoasa gastrică, putând provoca gastrită sau ulcer. Varianta mai bună este fierberea, dar chiar şi aşa, mustul îşi pierde din vitamine şi nu mai este la fel de sănătos.

 Dacă doriţi să încetiniţi fermentarea mustului pentru câteva săptămâni, îl puteţi ţine la frigider, lăsându-i loc să „rasufle” prin dop.

Înainte de a începe procesul de detoxificare, suprimă din dietă toate produsele de orgine animală, alimentele procesate, băuturile alcoolice, cafeaua, ciocolata. Bea ceaiuri laxative din plante, pentru a curăța colonul și intestinul.

Cura de 10 zile

Bea un pahar de must cu o jumătate de oră înainte de a lua un mic dejun pe bază de fulgi de grâu sau de ovăz. La prânz, servește legume preparate la vapori, și deserturi pe bază de fructe (mere la cuptor, spre exemplu). O dată pe zi consumă un chiorchine de struguri albi și un amestec de prune și caise uscate.

Cura severă, de 21 de zile

Este o cură care se bazează în special pe crudități – asigură-te că ai o stare bună de sănătate ca să poți ține acest regim. Începe și termină-ți ziua cu un pahar mare cu must, iar în timpul zilei nu uita să incluzi în dietă câțiva ciorchini de struguri, alternând strugurii albi cu cei roșii.

Ce tip de must alegi

Alege must din struguri copți, care irită mai puțin intestinele. Roadele viței-de-vie au efect laxativ și duretic, această din urmă proprietate fiind benefică dacă suferi de rinichi sau de anumite forme de reumatism. Strugurii sunt indicați în curele de slăbire și în dietele persoanelor care au activitate intelectuală intensă.  Strugurii roșii au calități tonice mai puternice ca strugurii albi.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000