Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cum a pacalit baronul Victor Mocanu un oras intreg! INAUGURAREA NOII MATERNITATI DIN BUZAU la Sfantul Asteapta

Cum a pacalit baronul Victor Mocanu un oras intreg! INAUGURAREA NOII MATERNITATI DIN BUZAU la Sfantul Asteapta

noua maternitate Buzau

 Cum a pacalit baronul Victor Mocanu un oras intreg! INAUGURAREA NOII MATERNITATI DIN BUZAU la Sfantul Asteapta
NOUA MATERNITATE din Buzau, furata de familiile Mocanu si Boscodeala, nu poate fi legal deschisa niciodata: CATEVA AVIZE DE FUNCTIONARE nu pot fi EMISE din cauza amplasarii constructiei.

Inceputa cu un buget de 8 milioane de euro si ajungand la 20!, pe data de 1 iunie 2012 ( de ziua copilului, ce ironie cinica! ) seful PSD Buzau, primarul Constantin Boscodeala si fostul presedinte C.J. Victor Mocanu ( actualmente senator PSD ) au inaugurat in plina campanie electorala, pacalind zeci de mii de buzoieni, NOUA MATERNITATE FANTOMA! Este cea mai mare furaciune din istoria judetului Buzau.

Trece anul si noua maternitate a Buzaului tot nu este functionala, dupa trei ani de la finalizarea constructiei. In iunie 2012, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, a taiat, in plina campanie electorala, panglica inaugurala a imobilului, dotat cu aparatura medicala inchiriata. Dupa campania electorala cladirea a fost data uitarii, la fel si promisiunile indreptate mamicilor care sperau ca vor putea naste intr-un spatiu modern.

“In data de 1 iunie 2012 aceasta maternitate a fost inaugurata. Eu cred ca a fost o escrocherie. Exista un proces verbal de receptie dar si o anexa cu 11 puncte referitoare la lucrari nefinalizate. Ati vazut acolo o poza cu aparatura bagata in priza la un singur etaj”, a declarat Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau. Anii au trecut, noii conducatori ai judetului au reluat promisiunile dar maternitatea a ramas in acelasi stadiu. Zilele trecute, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, a explicat intarzierile fara a mai avansa un termen concret legat de deschiderea obiectivului. Potrivit acestuia, a existat un proces verbal de finalizare a lucrarilor, dar care mai avea atasata si o anexa cu 11 puncte nefinalizate. Abia in octombrie 2013 toate lucrarile au fost terminate si in noiembrie 2013 s-a facut procesul verbal de predare-primire dintre Consiliul Judetean si Spital. In decembrie 2013, Guvernul a alocat catre Consiliul Judetean 3,24 de milioane de lei, bani cu care s-a achitionat o parte din aparatura medicala, inclusiv statia de oxigen.

In cursul anului trecut, CJ Buzau a cautat modalitati de finantare si abia in toamna a reusit sa contracteze un credit in valoare de 10 milioane de euro. Dupa ce s-au primit banii, in primavara acestui an au fost demarate procedurile de licitatie pentru achizitia de aparatura medicala si nonmedicala. Startul licitatiei a fost dat foarte tarziu de catre Consiliul Judetean, printre motive fiind si lipsa de personal din institutie. “In toata perioada ianuarie – septembrie 2014 s-a cautat sa se gaseasca surse de finantare, 3-4 milioane, pentru a completa aparatura si a putea face maternitatea functionala.

In aprilie 2015 a inceput licitatia. A aparut o intarziere pentru ca nu putem incepe o licitatie cat nu avem alocarea financiara. Abia cand s-a aprobat creditul s-a inceput licitatia” a mai spus Cristi Bigiu. Presedintele Consiliului Judetean Buzau nu a dat un termen la care ar putea fi deschisa noua maternitate. Acesta afirma ca procedura legata de finalizarea licitatiilor este destul de anevoioasa, putand dura si cateva luni, ceea ce duce la amanarea inaugurarii noii maternitati.

Senatorul PSD Victor Mocanu, trimis in judecata pentru maternitatea-fantoma de la Buzau

Senatorul PSD Victor Mocanu, fost presedinte al Consiliului Judetean Buzau, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, el fiind acuzat de 17 fapte de abuz in serviciu contra intereslor publice. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata patronul firmei Medical Finance Projects din Bucuresti, Daniel Mihai Badic, fostul director executiv al Directiei pentru Administrarea Patrimoniului si Investitii din CJ Buzau, precum si Eugenia Husea, reprezentanta firmei din Bucuresti. Mocanu este acuzat ca in 2012 a incheiat in numele CJ Buzau 8 contracte cu firma Medical Finance Projects, pentru furnizarea de echipamente medicale pentru noua Maternitate a Spitalului Judetean Buzau, care a fost inaugurata cu mare fast in plina campanie electorala, pe 1 iunie 2012. Maternitatea nu functiona insa nici la jumatate de an de la inaugurare, pentru ca aparatele fie nu fusesera livrate, fie erau inoperabile, pentru ca maternitatea nu le putea intretine sau folosi. De asemenea, preturile aparatelor fusesera mult umflate. Procurorii DNA arata acum ca, in perioada 6 aprilie-14 mai 2012, Victor Mocanu s-a inteles cu Daniel Mihai Badic, patronul firmei bucurestene si a semnat cele 8 contracte de furnizare de echipamente medicale, dintre care 7 de achizitie directa si unul de inchiriere, "prin incalcarea atributiilor de serviciu avute in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau". Mocanu "a aprobat efectuarea platilor in conditiile in care echipamentele medicale obiect al contractelor de achizitie directa, pe langa faptul ca fusesera supraevaluate, nici nu fusesera livrate, iar contractul de inchiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind in mod vadit ineficiente din punct de vedere economic", arata procurorii DNA. Directorul de achizitii Constantin Lungu a intocmit acte false, pentru a sprijini aceste achizitii, iar Eugenia Husea, reprezentanta firmei Medical Finance Projects, a luat parte la simularea unor proceduri pretinse de achizitii publice, obtinand oferte de preturi supraevaluate pe care le-a inaintat CJ Buzau. CJ Buzau a platit catre firma bucuresteana 503.563 de euro, fara TVA, in baza acestor contracte paguboase si supraevaluate. La acest prejudiciu se mai adauga inca aproximativ 125.000 de euro, care reprezinta valoarea platilor efectuate in baza contractelor de cumparare directa, fara ca bunurile sa fie livrate. Pentru a acoperi prejudiciul, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale inculpatilor.

Dosarul a fost trimis pentru judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Maternitatea Buzau, investitie de 20 milioane de euro, a fost inaugurata in 1 iunie 2012, in plina campanie electorala pentru alegerile locale. Panglica inaugurala a fost taiata de presedintele de atunci al Consiliului Judetean Buzau Victor Mocanu, care candida pentru un nou mandat, iar la eveniment au participat, alaturi de Mocanu, primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, directorul de atunci al Spitalului judetean Buzau, Dorel Nicolescu, precum si alti medici si asistenti. La momentul inaugurarii, Mocanu prezenta maternitatea ca fiind cea mai moderna unitate de profil din Romania construita dupa Revolutie si spunea ca aceasta ar putea deveni o maternitate regionala, la care sa apeleze femei din Buzau si imprejurimi.

Actuala maternitate din Buzau functioneaza intr-o cladire veche de zeci de ani.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000