Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cele mai puternice alimente care distrug celulele canceroase

Cele mai puternice alimente care distrug celulele canceroase

viata sanatoasa

 Cele mai puternice alimente care distrug celulele canceroase
Cea mai crunta boala a zilelor noastre, cancerul, afecteaza orice om intr-un fel sau altul. Urmatoarele alimente nu distrug in mod direct cancerul insa, pot face minuni in prevenirea dezvoltarii in stadii incipiente si totodata imbunatatesc sanatatea.

1. Usturoiul

Alicina, substanta activa din usturoi care ii ofera acestuia mirosul distinct, a demonstrat ca este benefic in prevenirea anumitor tipuri de cancer. Taiati sau stoarceti usturoiul pentru a elibera alicina si adaugati-l in orice preparat pe care il consumati.

2. Brocoli

Aceasta leguma crucifera si plina de sulforafan, un fitochimic care, conform unui studiu al Universitatii din Oregon, nu numai ca inhiba formarea celulelor canceroase, ci le si distruge pe cele deja formate.

3. Varza

Conform aceluiasi articol, aceasta leguma crucifera poate distruge celulele canceroase in timp ce lasa celulele sanatoase neatinse. In plus, este o sursa importanta de vitamina C, care ajuta la o imbunatatire a sistemului imunitar.

4. Uleiul de Masline

Uleiul de masline este bogat in oleocanthal , un compus care, conform unui studiu al Universitatii Rutgers, sparge pustulele din interiorul celulelor canceroase. Acest proces distruge celulele canceroase.

5. Somonul

Somonul are un continut ridicat de acid gras omega-3, care este extrem de eficient in cazul celulelor canceroase. La gratar sau la cuptor, somonul poate fi si mai delicios cu o simpla crusta de zahar brun.

6. Turmeric

Curcuminul, substanta activa a turmericului, omoara celulele tumorale prin ordonarea celulelor, o arata un numar foarte mare de studii. Acest condiment este destul de versatil si poate fi adaugat in aproape orice preparat aici fiind incluse omletele, puiul si multe altele.

7. Zmeura

Zmeura are in continut acid elagic, un anti-carcinogen natural care previne formarea si raspandirea celulelor canceroase. Exista si alte alimente cu continut de acid elagic insa zmeura are cea mai mare concentratie.

8. Ciresele

Ciresele contin alcool perilic, un compus care distruge in mod eficient un numar foarte mare de celule canceroase. Puteti adauga aceste fructe delicioase in salate sau chiar in inghetata dumneavoastra preferata.

9. Ciocolata Neagra (in cantitati mici)

Boabele de cacao sunt bogate in antioxidanti care ajuta la diminuarea riscului de cancer deci, o bucatica de ciocolata pe zi, cu un nivel ridicat de cacao, poate fi benefica sanatatii.

10. Ceaiul Verde

Ceaiul verde contine catechine, un agent care distruge radicalii liberi, responsabili pentru aparitia cancerului. Frunzele uscate de ceai verde sunt mai recomandate decat ceaiul la pliculet deoarece au un aport mai mare de catechine.

Planta care distruge 98% din celulele canceroase

În încercarea constantă de a găsi un tratament care să vindece cancerul, cercetătorii au descoperit efectele uimitoare ale unei plante care se găseşte şi în România.

O echipă de savanţi a publicat un studiu în „Life Science” conform căruia o plantă poate distruge aproape toate celulele canceroase în numai 16 ore.

Mai exact, este vorba despre peliniţă sau pelinul dulce (Artemisia annua). Chiar dacă folosită singură aceasta ajunge să distrugă doar 28% din celulele tumorale, utilizată în combinaţie cu fierul, proprietăţile acesteia se potentează şi astfel ajunge să combată aproape toate celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase.

Oameniii de ştiinţă au descoperit că aceasta conţine artemisinină, o substanţă folosită în trecut şi ca tratament împotriva malariei. Mai exact, fierul se acumulează în celulele canceroase graţie unor receptori, pe care de altfel îi conţin şi cele sănătoase. Singura diferenţă este că ţesutul bolnav poate fi vizat de combinaţia dintre fier şi artemisinină.

Pentru a demonstra cele spuse, au fost făcute mai multe experimente, iar toate au arătat că această combinaţie duce la distrugerea eficientă a cancerului.

Mai exact, peliniţa a fost testată pe 55 de tipuri diferite de celule canceroase. Astfel, s-a putut vedea cum forme severe de cancer precum cancerul de colon, melanomul), cancerul la sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale, cancerul la rinichi sau leucemia au răspuns foarte bine la tratament. În plus, pelinul dulce a fost testat cu eficienţă şi în cazul cancerului de pancreas. Acum, cercetătorii vor să facă un medicament, iar după ce vor primi aprobările necesare, acesta ar putea fi folosit în tratarea diferitelor forme de cancer.

Descoperire MAJORĂ legată de CANCER. Ce alimente hrănesc, de fapt, tumorile canceroase?


Oamenii de știință au descoperit că obișnuim să privim dezvoltarea cancerului dintr-o perspectivă greșită. Un studiu a descoperit că tumorile cerebrale folosesc grăsimile ca sursă preferată de energie, ceea ce pune la îndoială ipoteza că zahărul este principala lor sursă de energie.

În cazul în care este confirmată această ipoteză, s-ar putea modifica fundamental tratarea cancerului pe viitor, pentru că, oamenii de știință s-au concentrat pe diferite moduri de a omorî celulele canceroase aprovizionate cu zahăr.

”Timp de 60 de ani am crezut că toate tumorile se bazează pe zaharuri ca sursă de energie, iar creierul se bazează tot  pe zaharuri pentru sursa lui de energie,  deci cu siguranță te-ai  gândit că și tumorile cerebrale ar putea fi la fel”, a fost mărturisirea cercetătorului principal Elizabeth Stoll, un neurolog de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie, potrivit sciencealert.ro.

Există trei tipuri de tumori gliale – astrocitomul, oligodendrogliomul și glioblastomul – care pot fi foarte dificil de tratat. Glioblastoamele sunt cele mai frecvente și mai agresive forme, doar 30% dintre pacienții din SUA trăiesc  mai mult de doi ani de la diagnosticare.

Gliomul este un tip de tumoare pe creier care crește de la celulele gliale – celule care alcătuiesc 90%  din totalul celulelor creierului și care sprijină neuronii și ajută menținerea barierei hematoencefalică.

Stoll și echipa sa au constatat că atunci când au inhibat capacitatea celulelor procesare a grăsimilor drept sursă de energie pentru tumoare, rata lor de creștere a încetinit semnificativ, ceea ce echivalează cu o rată mai mare de supraviețuire.

Echipa a lucrat cu țesutul uman tumoral, donat de pacienții cu gliom, supuși unei intervenții chirurgicale și cu țesutul șoarecilor folosiți pe post de cobai, care au fost tratate cu un inhibator de oxidare a acidului gras, numit etomoxir.

„Am testat etomixir pe cobaiul nostru și am arătat că dozele sistematice ale acestui medicament încetinește creșterea gliomului, prelungind perioada de supraviețuire cu 17%”, a mărturisit Stoll într-un comunicat de presă.

Ideea că dezvoltarea cancerului este alimentată de glucoză – zahăr simplu pe care celulele sănătoase îl descompun pentru a-l utiliza ca sursă de energie – a apărut în jurul anului 1950, când omul de știință german, Otto Warburg, câștigătorul premiului Nobel, a observat că tumorile metabolizează  în principal glucoza în scopul de a crește.

Acest proces, cunoscut sub numele de efectul Warburg, se estimează  în prezent prin apariția la 80% din cazurile de cancer.

După cum Elizabeth Stoll a explicat pentru The Independent, este normal pentru cercetatori să extragă celulele tumorale ale creierului de la pacienți și să le pună în sânge pentru a le cultiva în laborator. Dar simplul act de a introduce aceste celule într-un mediu în care zahărul este mai abundent decât grăsimea, pare să le schimbe, determinându-le să schimbe sursa de energie și de folosire a zahărului.

Ar trebui să ținem cont de faptul că descoperirea lui Elizabeth a fost până în prezent realizată doar pe animale și prin extragerea celulelor tumorale ale creierului uman, așadar până când echipa nu poate demonstra efectele similare ale etomoxirului în studiile realizate pe oameni, nu putem trage concluzii.

Cercetătorii susțin, de asemenea, că nu sunt pregătiți să formuleze ipoteze legate de  implicarea dietei bogate în grăsimi sau în zahăr dezbătută în acest experiment.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000