Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ce simptome apar in toate tipurile de cancer si sunt adesea ignorate

Ce simptome apar in toate tipurile de cancer si sunt adesea ignorate

cancer

 Ce simptome apar in toate tipurile de cancer si sunt adesea ignorate
Este esential sa puteti detecta din timp cancerul, înainte de a se răspândi in organism si a avansa.

Simptome generale de cancer includ:

    - scădere în greutate inexplicabilă :cele mai multe persoane cu cancer vor pierde in greutate la un moment dat. Multe lucruri pot cauza pierderea in greutate si doar pierderea in greutate nu inseamna ca aveti cancer, insa in cazul in care aveti cancer si se produce o pierdere INEXPLICABILA in greutate pe parcursul mai multor saptamani, insotita de stare generala de SLABICIUNE energetica, acesta poate fi unul din cele mai grave simptome de cancer.

    - febra: foarte comuna in cancer, dar cel mai adesea se întâmplă după ce cancerul sa extins de unde a început. Aproape toti pacientii cu cancer au febră la un moment dat, mai ales dacă cancerul sau tratamentul acestuia afecteaza sistemul imunitar(intotdeauna in cazul chimio/radio). Mai putin frecvent, febra poate fi un semn precoce al cancerului, cum ar fi cancerul de sange, cum ar fi leucemie sau limfom.

    - oboseală extremă. Acesta poate fi un simptom important ca, cancerul creste. Se poate întâmpla mai devreme, deși, în unele forme de cancer, cum ar fi leucemia. Unele tipuri de cancer(colon , stomac) pot duce la pierderea de sânge, ce pot provoca oboseala.Daca e insotita si de pierdere in greutate poate fi extrem de grav

    - durere: poate fi un simptom precoce cu unele tipuri de cancer, cum ar fi cancer osos sau cancer testicular. O durere de cap indelungata care nu cedeaza la tratamente obijnuite poate fi un simptom al unei tumori celebrale. Dureri de spate pot fi un simptom de cancer al colorectal sau ovarian. Cel mai adesea, dureri provocate de cancer inseamna ca sa raspandit deja (metastaze).

    - modificări ale pielii:cancer de piele si alte tipuri de cancer poate provoca modificări la nivelul pielii, care pot fi văzute.Aceste semne si simptome includ: pielea mai inchisa cautati (hiperpigmentare),pielea gălbuie și a ochilor (icter),piele inrosita (eritem),mâncărime (prurit),creștere excesivă a părului

    - o forfetare sau ingrosare în piept sau testicule;
    - o schimbare într-un neg sau alunita;
    - o rană a pielii sau o durere persistentă gât care nu se vindeca;
    - o schimbare a tranzitului intestinal sau vezicii urinare;
    - o tuse persistentă sau tuse de sânge;
    - indigestie constantă sau de probleme de inghitire;
    - sangerari vaginale neobisnuite sau de descărcare de gestiune;
    - oboseala cronică

Ce trebuie să știi despre cancer

Cele mai comune tipuri de cancer în rândul tinerilor sunt carcinoamele, tumori maligne, ce se dezvoltă din celule epiteliale care se găsesc pe suprafața organelor și a glandelor. Cele mai comune tipuri de carcinom afectează tiroida, colul, colonul și ovarele. Aproximativ 84% dintre bolnavii tineri de cancer supraviețuiesc, iar adolescenții au cea mai mare șansă de vindecare, mai ales în cazul cancerului la creier. Totuși, pentru alte tipuri de cancer, precum cel de oase, șansele de supraviețuire sunt mult mai mici. Această situație apare din cauza faptului că adolescenții răspund diferit la tratament, iar corpul lor reacționează altfel la cancer.

Cea mai bună soluţie: screeningul pentru depistarea cancerului

Unele tipuri de cancer nu prezintă niciun simptom sau acestea sunt vizibile abia în stadiu avansat, motiv pentru care screeningul pentru depistarea cancerului este foarte important.

Testele standard precum mamografiile, teste CT, CAT şi  radiografiile sunt esenţiale pentru detectarea cancerului. Pe lângă aceste investigaţii medicale, doctorii recomandă să şi câteva schimbări în stilul de viaţă precum renunţarea la fumat sau reducerea consumului de alcool pentru a reduce riscul de cancer.

Sistemul imunitar, noul tratament impotriva tumorilor. Forma de cancer pe care ar trata-o mai eficient decat chimioterapia

Medicii saluta un nou tratament impotriva cancerului, care, in unele cazuri grave, poate fi mai eficient decat chimioterapia, adica tratamentul clasic.

Noua arma este chiar propriul sistem imunitar al organismului, care poate fi "deblocat", astfel incat sa invete sa recunoasca si sa atace celulele canceroase. Rezultate mai mult decat incurajatoare au fost prezentate la Chicago, unde se desfasoara cel mai mare congres international consacrat luptei impotriva cancerului.

Fred Pleitgen, corespondent CNN: "Se numeste imunoterapie. In esenta, "invata" sistemul imunitar al organismului sa lupte cu cancerul".

Pare simplu, dar, explica specialistii, cancerul e o boala pe cat de periculoasa, pe atat de perfida. Tumorile maligne stiu sa exploateze slabiciunile sistemului nostru de aparare, alcatuit din asanumitele "limfocite".

Fred Pleitgen, corespondent CNN: "Odata ce infecteaza organismul, celulele canceroase se "camufleaza", astfel ca sistemul nostru imunitar, limfocitele T, nu le recunosc".

Imunoterapia "deblocheaza" sistemul imunitar, prin administrarea a doua tipuri combinate de medicamente.

Primele succese impresionante cu aceasta metoda au fost obtinute in cazul unor pacienti suferind de forme grave de melanom - o tumoare a pielii deosebit de agresiva, care se poate extinde la plamani, ficat oase si chiar creier.

In cadrul unui studiu international, 945 de pacienti cu forme grave de melanom au fost tratati prin metoda imunoterapiei. Cercetatorii au descoperit ca tratamentele au stopat avansul cancerului in 58% din cazuri.

Alan Worsley, cercetator: "Melanomul malign se dezvolta rapid. Odata ce se raspandeste, este dificil de tratat. Veste buna e ca, in ultimii ani, mai multe tratamente au devenit disponibile. Si asta dupa ce cercetatorii au descoperit cum progreseaza boala, cum se raspandeste si cum reuseste sa "pacaleasca" sistemul imunitar".

Aceasta "imunoterapie tintita" a dat rezultate mai bune decat sedintele clasice de chimioterapie si in cazul altor tipuri de cancer, dificil de vindecat. Cercetarile sunt inca la inceput , dar medicii saluta deja inceputul "unei noi ere" in lupta impotriva cancerului.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000