Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Beneficiile prebioticelor si probioticelor in starea de sanatate generala

Beneficiile prebioticelor si probioticelor in starea de sanatate generala

probiotice

 Beneficiile prebioticelor si probioticelor in starea de sanatate generala
Odată cu răcirea vremii, microbii ne pândesc la tot pasul. Virozele respiratorii, gastroenteritele si o multime de alte boli infectioase ne amenintă sănătatea tuturor: copii, adulti, vârstnici. Vestea bună este că putem tine la distantă aceste pericole cu ajutorul a doi aliati de nădejde pentru imunitatea organismului: probioticele si prebioticele. Ce sunt? Cum ne ajută? Unde le găsim? Care sunt cele mai eficiente? Iată recomandările noastre pentru a vă mentine în formă pe tot parcursul sezonului rece.

Să facem cunostintă cu probioticele si prebioticele

Tractul digestiv este principala poartă de intrare în organism a microbilor responsabili de boli infectioase. Iar sistemul său de apărare este foarte elaborat pentru a proteja organismul de agenti patogeni. Flora intestinală este cea mai importantă armă de luptă contra microbilor. Peste 70% din imunitatea naturală  a organismului se află la nivelul florei intestinale. Flora intestinală este alcătuită din bacterii "bune" si bacterii "rele". Pentru mentinerea sănătătii organismului, trebuie să existe un echilibru între aceste bacterii.
Probioticele sunt acele bacterii "bune", care au capacitatea de a mentine si de a restabili echilibrul florei intestinale si de a sustine sistemul imunitar. Aceste microorganisme vii sunt de mai multe tipuri, fiecare având proprietăti specifice. Cele mai cunoscute tulpini de bacterii benefice sunt Bifidobacterium si Lactobacillus.

Prebioticele sunt substante nedigerabile care favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice (bifidobacterii si lactobacili). Ele sunt de fapt "hrana" pentru probiotice. Cele mai cunoscute prebiotice sunt fructooligozaharidele (FOS), care sunt utilizate la nivelul colonului pentru dezvoltarea si mentinerea probioticelor din organism.

Produsele care contin probiotice si prebiotice se numesc simbiotice. Studiile clinice arată că simbioticele au o eficacitatea crescută pentru îmbunătătirea imunitătii organismului.

Există un motiv pentru care te simti atât de bine după ce ai terminat de băut un pahar de kefir sau de mâncat un castron de iaurt sau câteva murături. Aceste alimente fermentate contin probiotice, atât de esentiale pentru organism. Iată care sunt principalele beneficii ale pro-bioticelor asupra organismului

S-a demonstrat în anumite studii că un consum mare de alimente precum kefir de lapte, iaurt natural, branza invechita, supa miso, varza murata si alte alimente care se obtin prin fermentare si au culturi de bacterii vii, ajută starea de sănătate generală prin:

-îmbunătătirea digestiei

-influenteaza centrii emotionali din creier – îmbunătăteste starea generală

-activează productia de serotonină (hormonul fericirii)

-reduc stresul, nivelul de cortizol si colesterol

-limitează absorbtia de carbohidrati

-au proprietăti analgezice

-protejează bariera intestinală

De asemenea, prebioticele, adică  bananele, fulgii de ovăz, vinul rosu, ceapa, praz, cicoare, andive & papadie verde, anghinare, sparanghel, usturoi, graul integral si mierea au si ele aceleasi beneficii.

Produse simbiotice. Produs obtinut prin asocierea probioticelor cu prebioticele:

Lichenul de prun (evernia prunastri) si medicamentul Jarro-Dophilus+FOS de la SecomComentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000