Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Alimentul ideal care trateaza peste 300 de boli!

Alimentul ideal care trateaza peste 300 de boli!

Moringa oleifera

 Alimentul ideal care trateaza peste 300 de boli!
Alimentul ideal care trateaza peste 300 de boli se cultiva si la Buzau!

Alimentul ideal care contine aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul nostru pentru desfăsurarea proceselor metabolice si mentinerii imunitătii, bunei functionări a inimii si mentinerii structurii osoase a fost adus si la noi în tară tocmai din Himalaya.

Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries.

Antioxidantii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Moringa a fost folosit in medicina pentru a preveni si pentru a trata peste 300 de afectiuni diferite, potrivit naturalnews.com. Abundenta de vitamine si minerale regasite in Moringa este uluitoare. Acest fapt face foarte multi oameni de stiinta sa creada ca Moringa este de departe alimentul cel mai dens din punct de vedere nutritiv descoperit vreodata. Contine peste 92 de nutrienti si peste 46 de antioxidanti si toti aminoacizii esentiali.

Pulberea de frunze de Moringa contine:

•De 10 ori mai multa vitamina A decat morcovii
•De 17 ori mai mult calciu decat laptele
•De 15 ori mai mult potasiu decat bananele
•De 25 de ori mai mult fier decat spanacul
•De 9 ori mai multe proteine decat iaurtul
•De 4 ori mai multe fibre decat ovazul
•De 1/2 mai multa vitamina C decat portocalele – frunzele proaspete contin de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele

“Copacul lui Dumnezeu”, adus din Himalaya la Buzau. Ce proprietati miraculoase are planta

Arborele vietii sau ''Moringa'', dupa denumirea stiintifica, va creste de acum, si in Romania. Aceasta planta este extrem de pretioasa pentru ca putem sa folosim de la ea totul, de la radacina pana la, ultima frunza.

"Copacul lui Dumnezeu" sau "cel care nu moare nicioada", Moringa Oleifera este vazut de mii de ani ca un aliment de locuitorii din zonele inalte ale Himalayei. Ii apreciaza in egala masura: frunzele, pastaile, semintele, fructele si radacina.

Moringa are de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de patru ori mai multa vitamina A decat morcovii si 4 ori mai mult calciu decat laptele. In plus, are de 3 ori mai mult potasiu decat bananele, de 3 ori mai multa vitamina E decat migdalele si de 3 ori mai mult fier decat spanacul.

De asemenea, in substantele pe care le secreta planta au fost identificati aproape 100 de nutrienti, si 46 de antioxidanti dar si componente anti-inflamatorii. Moringa se cultiva pe suprafete mari in India, Thailanda, Filipine, Taiwan, America Centrala, Caraibe, Africa sau Hawaii.

Specialistii de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau
au reusit sa aduca planta si in Romania. Ei afirma ca poate fi cultivata ca planta anuala in camp sau planta perena in spatii protejate. Specialistii spun si ca Moringa poate in inlocui carnea in alimentatie pentru ca este foarte bogata in aminoacizi.

Frunzele de moringa pot fi preparate in tigaie cu ulei de masline si putin usturoi iar gustul este apropial de cel al spanacului. Si florile arborelui se mananca si au un gust asemantor cu cel al ciupercilor. Radacinile pot fi utilizate sub forma de pudra, in loc de condimente sau la prepararea ceaiurilor.

Si, pentru ca vorbim de o planta "minune", semintele de moringa, strivite, pot purifica apele murdare. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual din cauza apei nesigure si a conditiilor precare de igiena.

Moringa oleifera – efecte benefice şi contraindicaţii

În ultimii ani a crescut foarte mult interesul populaţiei în ceea ce priveşte utilizarea plantelor ce au efecte multiple. O astfel de plantă este moringa oleifera, o plantă ce se cultivă în prezent în Africa, Arabia, Caraibe, America de Sud şi Asia. Această plantă a devenit în ultimii ani un important motor al dezvoltării rurale în zonele în care este cultivată.

Este o plantă rapid crescătoare, rezistentă la secetă, ce poate ajunge la înălţimea de 10-12 metri.

Aceasta este utilizată în scop medical pentru prevenirea sau tratarea unui număr impresionant de afecţiuni precum anemie, artrită, dureri articulare, astm, cancer, diabet, epilepsie, afecţiuni gastrice, dureri de cap, presiune arterială ridicată, pietre la rinichi, afecţiuni ale tiroidei, infecţii etc.

Moringa oleifera este utilizată şi ca afrodiziac, anticoncepţional, dezinfectant, sau pentru stimularea sistemului imunitar, tratarea gingivitei etc.

Uleiul de moringa este utilizat în diverse alimente, parfumuri, produse pentru îngrijirea părului, creme etc.

De asemenea, această plantă reprezintă un aliment important în anumite ţări pentru că are un conţinut mare de vitamine şi minerale (în India şi Africa este utilizată pentru combaterea malnutriţiei).

Seminţele de moringa cât şi tecile verzi sunt utilizate în bucătărie precum mazărea sau fasolea verde. Frunzele sunt gătite precum spanacul, acestea fiind uneori uscate şi utilizate ca şi condiment.

Resturile rămase în urma obţinerii uleiului din seminţe sunt utilizate ca îngrăşământ natural şi pentru a purifica apa din fântâni.

Chiar dacă majoritatea parţilor plantei sunt considerate a avea proprietăţi preventive sau curative, frunzele reprezintă partea cu cele mai puternice efecte.

Efectele benefice ale moringa oleifera

Chiar dacă această plantă este utilizată pentru tratarea sau prevenirea afecţiunilor menţionate anterior, dovezi ştiinţifice există doar pentru anumite utilizări. Astfel, în continuarea articolului vă vom prezenta efectele acestei plante care au fost dovedite din punct de vedere ştiinţific sau pentru care există câteva dovezi.

Această plantă este bogată în antioxidanţi precum beta caroten, quercetină, zeatină, beta sitosterol, kaempferol şi implicit poate avea efectele benefice produse de aceştia. Principalul rol al antioxidanţilor din moringa este protejarea celulelor de acţiunea radicalilor liberi.

Exista câteva studii care arată că utilizarea acestei plante poate creşte producţia de lapte matern, însă nu există informaţii suficiente pentru a determina ce efecte are aceasta asupra sugarului.

Au fost efectuate şi câteva studii preliminare pe animale şi oameni care au arătat că această plantă (frunzele) poate preveni şi trata diabetul şi afecţiunile cardiovasculare, însă nu poate fi încă recomandată în acest scop pentru că mai sunt necesare studii suplimentare care să stabilească dozele, modul de administrare şi efectele secundare. De asemenea, mai sunt necesare studii bine elaborate care să arate eficacitatea acestei plante pentru că toate studiile efectuate pe oameni nu au fost de tip double-blind sau randomizate ceea ce permite apariţia erorilor.

Moringa conţine fitosteroli ce împiedică absorbţia intestinală a colesterolului şi astfel diminuează cantitatea prezentă în sânge.

Frunzele, seminţele şi fructele au efecte antiinflamatoare şi astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii, aterosclerozei, diabetului etc.

De asemenea, moringa oleifera conţine şi acid clorogenic, o substanţă ce încetineşte eliberarea glucozei în sânge, scade presiunea arterială, protejează retina de radicalii liberi etc. Această plantă mai conţine câţiva compuşi care contribuie semnificativ la scăderea tensiunii arteriale precum niaziminina, niazinina şi niazimicina. Totusi, dacă sunt consumate în exces aceste substanţe pot produce efecte adverse grave.

Câteva studii au arătat că extractul de moringa protejează celulele hepatice de acţiunea substanţelor chimice toxice.

Dovezi contradictorii există în ceea ce priveşte influenţa acestei plante asupra greutăţii corporale. Toate studiile analizate au fost efectuate pe animale, unele au aratat că această plantă reduce greutatea corporală, iar altele că o creşte. Astfel, moringa nu poate fi recomandată pentru scăderea sau creşterea greutăţii corporale până când nu vor fi efectuate suficiente studii pe oameni.

Există câteva dovezi şi în ceea ce priveşte capacitatea acestei plante de a reduce anxietatea, de a creşte capacitatea de memorare şi de a atenua durerea.

De asemenea, moringa oleifera are proprietăţi antibacteriene şi antivirale, în special împotriva virusului hepatitei B (teste efectuate in vitro).

Cremele faciale ce conţin 3% frunze de moringa oleifera şi care au fost aplicate de două ori pe zi timp de trei luni (iarna) au menţinut pielea într-o stare bună pe toată perioada iernii.

Moringa şi cancerul

Cercetările preliminare (efectuate pe animale şi in vitro) arată că această plantă poate avea efecte benefice în cazul cancerului ovarian, însă va mai trece destul timp până când cercetătorii vor determina dacă moringa este eficientă sau nu şi până cand vor stabili dozele şi modul de administrare.

Această plantă are efecte benefice şi în cazul cancerului cervical şi a celui pancreatic putând reduce viabilitatea celulelor canceroase şi viteza cu care se răspândesc (teste efectuate in vitro). Efecte similare au fost observate şi în cazul cancerului de colon (test efectuat pe şobolani).

Totuşi, această plantă nu a fost testată clinic pe oameni pentru a determina eficienţa ei în prevenirea şi tratarea cancerului şi conform celor menţionate în cadrul secţiunii efecte secundare, consumul de produse ce conţin această plantă (peste cantităţile prezentate mai jos) poate avea efecte secundare grave, inclusiv creşterea riscului de a dezvolta cancer. Astfel, nu recomandăm utilizarea acestei plante în cazul persoanelor care sufera de cancer fără consultarea unui medic specialist.

Efecte secundare

Părţile superioare ale acestei plante (frunze, fruct şi seminţe) sunt considerate relativ sigure, însă scoarţa de pe rădăcină şi rădăcina sunt considerate periculoase. Acestea conţin substanţe ce pot produce paralizie, contracţii uterine, dezechilibru enzimatic, afecţiuni hepatice şi renale şi deces.

Nu este recomandată utilizarea acestei plante în timpul sarcinii şi alăptarii, în special a produselor ce conţin scoarţă, flori sau rădăcină (acestea pot duce la pierderea sarcinii).

Anumite părti ale plantei, în special rădăcina, au efecte contraceptive puternice şi din această cauză nu sunt recomandate femeilor care doresc să rămână însărcinate. Aceasta este utilizată în mod tradiţional şi pentru a induce avorturi spontane în primele etape ale sarcinii. Doze de 175 mg / kgc de frunze de moringa, administrate timp de 5-10 zile, au provocat avorturi în cazul tuturor şobolanilor testaţi.

Nu exageraţi cu cantitatea utilizată pentru că nu au fost efectuate suficiente studii care să arate că această plantă este sigură 100%. Dozele depind de mai mulţi factori precum vârsta, greutatea corporală, starea de sănătate etc. şi trebuie să consultaţi un medic specialist înainte de utilizare.

Extractul de moringa consumat în cantitate mai mare decât valorile de mai jos poate produce mutaţii (conform unor studii preliminare) şi implicit cancer şi astfel vă recomandăm să consumaţi o cantitate mai mică pentru a nu risca.

- 1.6-2.2 g / zi pentru o persoană de 68 kilograme;

- 2.1-2.9 g / zi pentru o persoană de 91 kilograme;

- 2.7-3.6 g / zi pentru o persoană de 113 kilograme;

Concluzii

Avand în vedere cele menţionate anterior putem spune ca moringa oleifera, în special extractul de frunze, are influenţă benefică asupra organismului şi că studiile preliminare arată că aceasta poate preveni sau trata anumite afecţiuni. Totuşi, aceasta nu este un supliment minune ce poate preveni şi trata orice.

De asemenea, chiar dacă exista multe studii cu privire la efectele acestei plante asupra organismului, acestea sunt foarte greu de comparat pentru că suplimentele utilizate provin din foarte multe surse (ţări).  Cantitatea de substanţe benefice din moringa oleifera diferă foarte mult de la o ţară la alta, de la un an la altul, de la un tip de sol la altul etc. De asemenea, nu există un proces standardizat prin care aceasta să fie crescută, recoltată şi procesată şi astfel este posibil ca anumite produse să fie eficiente şi altele nu.

În plus, utilizarea moringa în scop terapeutic nu poate fi recomandată decât după elaborarea unor studii care să determine eficienţa, dozele, modul de administrare şi siguranţa acestei plante.

Nu trebuie uitate nici informaţiile prezente în secţiunea efecte secundare pentru că această plantă poate avea în anumite cazuri efecte adverse grave.

Înainte să consumaţi produse ce o conţin trebuie să consultaţi un medic specialist.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000