Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ziua in care Corneliu Coposu s-a rasucit in mormant

Ziua in care Corneliu Coposu s-a rasucit in mormant

strong>Ziua in care Corneliu Coposu s-a rasucit in mormant: Milut depune PNT-CD in vitrina lui Basescu!
Marian Milut a concurat sambata fara adversar la congresul PNT-CD si a fost reales inclusiv cu voturile unor tineri care nu stiau cine a fost Corneliu Coposu.
„Este tristete mare acolo sus.“ Aceste putine cuvinte - spuse de un steward de la intrarea in Palatul Parlamentului - caracterizeaza in proportie de 90% „filmul“ manifestarii numite pompos Congresul Extraordinar al PNT-CD. Daca in jurul intrarii principale din Palatul Parlamentului nimic nu trada desfasurarea forumului suprem al unui partid politic, in Sala „Al.I. Cuza“, doar un banner si cateva figuri mai cunoscute reprezentau „dovada“ ca ne aflam la un congres politic, si nu la o reuniune la varf a unei ONG sau a unei asociatii profesionale.

Din cele 1.000-1.100 de locuri, doar jumatate erau ocupate de purtatori de ecusoane pe care scria „delegati“ sau „invitati“ la congres.
Surpriza mare inca de la primul contact cu participantii la congres: se puteau numara pe degete fetele cunoscute ale PNT-CD din ultimii ani. Doar ex-vicele Vasile Lupu, doi fosti secretari executivi si opt sau noua veterani din linia a treia sau a patra (din perioada in care PNT-CD s-a aflat la guvernare, intre 1996 si 2000) erau taranisti cu „patalama“. În rest, doar figuri noi, multi parand mai degraba ca fiind adusi pentru a fi la numar. O parte dintre acestia chiar au „profitat“ de congres si si-au atins scopul: „Am venit cu tata, dar mai mult pentru a vedea Casa Poporului“, spuneau doi tineri, frate si sora, ambii cu ecuson de invitati, dar care, totusi, in final au si votat, desi nu aveau acest drept.

Cine a fost Corneliu Coposu? a constituit o intrebare de „baraj“ pentru 11 tineri participanti la congres din cei 14 chestionati de Cotidianul. „Nu stiu“, au raspuns cinci dintre ei, alti trei au ridicat din umeri, doi au spus ca „nu raspund la provocari“, iar unul stia ca „a fost un politician“. Nici unul dintre cei chestionati nu a vrut sa-si spuna insa numele pentru ca nu voia sa apara la „televiziunile modulilor“. De altfel, la congresul aripii Milut („aripa care este in posesia stampilei partidului“ - n.a.), presa a avut de suferit din greu. Un reporter si un cameraman au fost „din intamplare“ imbranciti, unui alt reporter tv i s-a reprosat - de catre Liviu Iane, secretarul general al partidului - ca ia declaratii doar de la „taranistii batrani“, si nu de la cei tineri pe care i-a recomandat el, alti reporteri au fost atentionati ca nu sunt interesati de discursuri, ci doar de cancanuri, iar cireasa de pe tort a fost pusa de Marian Milut, care le-a reprosat ziaristilor ca nu mediatizeaza activitatile PNT-CD.

Vedeta PNT-CD din ultimii doi ani, Marian Milut, a acaparat aproape tot timpul microfonul. Cei din asistenta - unii chiar au atipit inca de la primele luari de cuvant - au aflat cu aceasta ocazie „cat de important“ este PNT-CD in structura PPE. „Dl Martens ne-a dedicat patru pagini (...) si ma recunoaste pe mine ca fiind conducatorul partidului“, i-a lamurit pe participantii la congres Marian Milut. Fostul si totodata realesul lider al partidului nu prea i-a lamurit pe cei mai multi dintre cei aflati in sala care va fi orientarea de viitor a partidului. „Mergem cu liberalii“, asa stiau o parte din cei prezenti, „mergem cu Basescu“, stiau altii. Confuzia era cauzata de faptul ca nimeni din sala nu primise nici unul dintre cele doua documente ale congresului: motiunea in baza careia a candidat echipa Milut si proiectul de rezolutie. Motiunea a fost citita de singurul posesor al documentului, Marian Milut, iar rezolutia s-a elaborat la repezeala si viza o alianta „juridica“ cu PDL pentru prezidentiale si pentru celelalte tipuri de alegeri - locale, parlamentare si europarlamentare.

„Nu voi vota cu Basescu. Si cred ca nimeni dintre taranistii adevarati. Cum sa votezi si sa te aliezi cu cei care au contribuit la inceputul dezastrului nostru? Cand s-a anuntat ca mergem cu PDL, multi ar fi trebuit sa paraseasca sala. Nu stiu ce-i tot dam cu PPE in sus si PPE in jos. La parlamentare ne-au dat liberalii locuri in colegii, PDL nu a miscat nimic. Si nici nu o sa vedem nimic de la ei“, ne-a declarat Nicolae Popescu, delegat din Prahova.

Cu toate ca numarul celor care nu agreau „varianta Basescu“ era destul de mare, rezultatul scrutinului a fost unul triumfal pentru echipa Milut: 447 voturi pentru, 25 contra, 6 anulate si 86 nule (buletine de vot distribuite, dar neintroduse in urne). „Cred ca s-a numarat din burta. Am adunat voturile si nu bat cu totalul buletinelor distribuite. Si, oricum, nu am fost atatia aici in sala“, sustinea un „opozant“. Omul avea dreptate, au votat la greu si multi dintre invitati.

Milut l-a vrut la microfon pe „Bloc“
În premiera la un congres al PNT-CD nu a fost prezent la lucrari nici un delegat din zona internationalei crestin-democrate. Au venit in schimb, doar pentru poza de grup si cate un scurt discurs, liderii PDL, Emil „Bloc“ (asa l-a apelat Milut), Blaga, Videanu si presedintele PNL, Crin Antonescu. „Va asteptam sa reveniti in Parlamentul Romaniei si, din acest punct de vedere, considerati-ne partenerii dumneavoastra pentru atingerea acestui obiectiv“, a spus Boc. „PNL e deschis catre orice forma de parteneriat pragmatic“ - a fost oferta lui Antonescu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000