Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Vicele Dunel, in pole position

Vicele Dunel, in pole position

Alexandru Dunel

 Vicele Dunel, in pole position
Ieri a fost prima zi fara primar la Palatul Comunal. După ce marţi Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, la 3 ani de închisoare cu suspendare şi i-a interzis să mai ocupe timp de 5 ani fotoliul de primar, edilul-şef a decis să nu mai meargă la serviciu. Într-o declaraţie în exclusivitate pentru Focus FM, Constantin Boşcodeală a confirmat că de ieri nu se mai prezintă la biroul său din Palatul Comunal. El nu a mai aşteptat ca prefectul de Buzău să îl suspende din funcţie, ci pur şi simplu nu a mai venit la serviciu.

„Nu, eu nu mai merg. De astăzi, nu mai merg. Am terminat! De astăzi nu mai sînt persoană publică. Eu astăzi n-am mai fost”, a spus primarul Constantin Boşcodeală.     Dacă de la vîrful Primăriei Buzău, Boşcodeală a decis să se retragă rapid, deocamdată nu a luat nici o hotărîre cu privire la viitorul său politic: „Nu ştiu ce să spun. Nici nu m-am gîndit, sincer.”

În urma deciziei de marţi a Curţii de Apel Braşov, Constantin Boşcodeală, aflat la cel de-al cincilea mandat, urmează să fie suspendat din funcţie. Mai întîi însă, decizia instanţei trebuie să ajungă oficial la Prefectură. Prefectul judeyului este cel care va trebui să emită ordinul de înce­tare a mandatului de primar al lui Constantin Boşcodeală, înainte de termen.

Ce urmează imediat

Directorul Palatului Comunal, Nicolae Ene, a explicat pentru Focus FM ce se întîmplă în perioada imediat următoare:

În cazul de faţă atribuţiile sînt preluate de unul dintre viceprimari în funcţie de modul cum au fost delegaţi prin dispoziţia primarului sarcinile din competenţa acestuia: „Nu există un blocaj pentru că avem doi viceprimari, amîndoi doi funcţionari publici cu experienţă şi-şi fac datoria. Salariaţii care au fost direct în subordinea primarului sînt cei din Serviciul Cabinet, format din 4 consilieri. Acest lucru se va discuta în perioada următoare şi se va lua o decizie la Secţia Resurse Umane. Ceilalţi fac parte din serviciile de specialitate ale primarului din cadrul primăriei", declară directorul Primăriei, Ene.

Vicele Dunel, în pole position

Viceprimarul Alexandru Dunel, cel care va prelua Palatul Comunal cu maximă probabilitate explică faptul că „desemnarea unui primar interimar e şi o chestiune politică şi începînd de azi vom clarifica care dintre cei doi viceprimari va trebui să preia atribuţiile d-lui primar. Pînă atunci noi ne desfăşurăm activităţile, ceea ce a fost şi pînă acum“. Joi probabil se va şti sigur care dintre cei doi viceprimari va rămîne la primărie  şi îndeplinească şi aceste funcţii de primar. Deocamdată, nu s-a discutat nimic nimic nici la partid, nici în C.L.M.! Aşadar, după ce partidul va desemna pe unul din viceprimari, la viitoarea şedinţă C.L.M. va fi supus votului.

Reamintim, după 20 de ani în care a fost primar al municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală îşi pierdemandatul, în condiţiile în care a fost condamnat în dosarul „Gloria“ la 3 ani de închisoare cu suspendare. Mai mult, instanţa i-a interzis lui Boşcodeală dreptul de a mai fi primar pe o perioada de 5 ani. De asemenea, Boşcodeală va trebui să respecte şi o serie de obligaţii: să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depă­şeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii cu privire la mijloa­cele lui de existenţă.  Totodată, prin sentinţa de marţi, lui Constantin Boşco­dea­lă i se confiscă o sumă de aproape 822 de mii lei şi echivalentul în lei a sumei de aproape 9.400 euro.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000