Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Un fost mare baron PSD rupe tacerea

Un fost mare baron PSD rupe tacerea

Miron Mitrea

 Un fost mare baron PSD rupe tacerea
Cum se fură la vot, cum a ajuns Oprescu independent sau cum se "cumpără" un sondaj. Declaratii suprinzătoare ale lui Miron Mitrea în cartea scrisă în puscărie

Fostul baron PSD, Miron Mitrea, spune totul din spatele gratiilor în cea de-a treia carte scrisă în puşcărie. Fostul lider al social democraţilor face dezvăluiri incendiare despre Victor Ponta, Sorin Oprescu sau Marian Vanghelie.

Miron Mitrea, condamnat la doi ani de închisoare pentru fapte de coruptie, îsi umple timpul în Penitenciarul Poarta Albă, scriind deja a treia carte: „Campanii electorale 1996-2014". Mitrea povesteste despre campaniile electorale ale PSD pe care le-a coordonat şi face dezvăluiri despre Victor Ponta, Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu.

A treia carte de amintiri si ANALIZE politice din Puscăria Poarta Albă. Miron Mitrea dezvăluie cum, la mai toate alegerile, votul a fost FRAUDAT. Cu COMPLICITATEA tuturor partidelor!

În cartea „Campanii electorale 1996 - 2014”, influentul lider PSD face o serie de afirmatii care vor face valuri mari în lumea politică dâmboviteană.

Fostul ministru al Transporturilor explică modul în care, la mai toate alegerile, votul a fost fraudat, cu complicitatea tuturor partidelor politice. "Am să spun un lucru pe care îl stiu toti cei care s-au ocupat de alegeri. Dacă se produce o fraudă serioasă într-o sectie de vot, nu este votul multiplu. Este momentul când, la numărătoarea voturilor, voturile partidului sau ale candidatului care nu are reprezentant prezent în acea sectie se redistribuie între partidele cu reprezentanti. Si se întâmplă mult mai des decât ati crede. Si la toate partidele. În momentul în care apar voturi fără «stăpân», rar, reprezentantii prezenti le lasă în dreptul celui votat. Stiu că vor fi destui care se vor indigna de cele spuse de mine, dar mă lasă rece. Acesta e adevărul", scrie Mitrea.

Miron Mitrea scrie şi despre cei doi prezidenţiabili ai PSD, Mircea Geoană şi Victor Ponta. „Două cazuri as comenta. Mircea Geoană, pe care marea majoritate îl vedea presedinte, nu era candidatul ideal. Partidul venea cu o imagine bună pentru alegerile prezidentiale si avea în mod cert sansa de a-si impune candidatul. Mai ales în antiteză cu un Traian Băsescu slăbit de o guvernare slabă si lipită de el. Dar Mircea nu era «locomotiva» politică. Nu stătea rău dar era perceput într-o parte importantă a electoratului ca „prostănacul" descris de Ion Iliescu. În orice caz, eram câtiva în PSD care stiam că victoria nu e a noastră. Dar nu am reusit nici să mă apropii măcar de posibilitatea de a impune oficial o alternativă. Pur si simplu, majoritatea colegilor erau convinsi că Mircea va câstiga si, desi multi îi cunosteau slăbiciunile, l-au sprijinit. Nu odată am auzit că mai bine pleacă la Cotroceni si scăpăm de el, decât să creăm probleme în partid. Subtire mod de a gândi, asa că Mircea a intrat în campanie si a pierdut. Păcat.

Al doilea caz a fost Victor Ponta. În mod evident, nepregătit pentru candidatura la prezidentiale, intră în competitie. Mai grav, electoratul era pregătit să sprijine candidatul USL, nu PSD. Tot jocul pueril în jurul cui a rupt USL-ul nu a făcut decât să ne îndepărteze de victorie". Miron Mitrea sustine că stia că alegerile prezidentiale din 2014 vor fi pierdute de Victor Ponta.

„Vreau să vă spun, de la început, că eram constient de sansa a doua a lui Victor Ponta, imediat ce a fost clar că Iohannis îi va fi contracandidat. Cred că stia si el. Când m-a întrebat ce cred, i-am spus elegant că are sansa lui să câstige... În PSD, doar un politician mi-a dovedit că a înteles pericolul Iohannis. Mihai Sturzu, într- o sedintă a grupului parlamentar, a afirmat că a constatat, mergând prin tară, că pe Iohannis nu îl urăste nimeni. Observase că nici nu sunt multi care îl iubesc, dar îl surprinsese lipsa de sentimente negative vis-a-vis de Iohannis. I-am spus că ăsta e motivul, inteligent, pentru care fusese selectat Iohannis. A fost unul dintre putinii care au anticipat problema pentru Victor. Semne de întrebare mi-a ridicat si Georgian Pop. Restul, siguri pe ei, au mers la o înfrângere planificată. Spuneam că o campanie ingenioasă ar fi fost solutia. Seful campaniei electorale a lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, bun organizator, este departe de tipologia inventivului, ingeniosului".

Cum a pacalit Sorin Oprescu 1 milion de bucuresteni!


Miron Mitrea l-a făcut „independent" pe Sorin Oprescu în 2008 si, asa, doctorul a devenit primar al Capitalei. Totul, pe fondul insistentei lui Marian Vanghelie de a candida la Primăria Bucuresti si pe incapacitatea lui Mircea Geoană de a i se opune: „Pusesem două întrebări consecutive despre Sorin Oprescu. Inspiratie. În prima întrebam câti dintre repondenti ar vota pe PSD-istul Sorin Oprescu în functia de primar general. Răspuns, 22%. În a doua întrebam câti l-ar vota pe independentul Sorin Oprescu. Răspuns, 41%... M-am întâlnit cu Sorin Oprescu în biroul meu de la Camera Deputatilor. A fost o discutie scurtă. O am în minte foarte clar. Era hotărât să candideze. Voia să o facă în numele PSD-ului. Era sustinut de Ion Iliescu si Adrian Năstase. Avea împotrivă organizatia PSD Bucuresti, condusă de Vanghelie. Se gândise si la o eventuală candidatură independentă.

I-am arătat sondajul. M-a întrebat cum de era posibilă o asemenea diferentă. I-am spus că bucurestenii se cam săturaseră de partide. Nu s-a hotărât pe loc. Dar în scurt timp a luat decizia. A fost decizia lui. Nu l-am convins eu. Dar era cea pe care o doream. L-am rugat si a acceptat să mai întârzie anuntul public... Modul în care eu, coordonatorul campaniei, răspundeam la întrebări legate de independenta lui Sorin a fost intentionat ambiguu. Voiam să creez în teritoriu impresia de apartenentă a lui Sorin la PSD. Era extrem de important. În turul doi voiam să marsez cu toată campania de comunicare pe lupta lui Sorin cu Vasile Blaga. Mi-a iesit. Desi Cristi (Diaconescu) era candidatul oficial al PSD-ului, o parte important a presei a considerat că Sorin Oprescu este tot candidatul PSD-ului. Astfel am controlat agenda publică aproape toată campania."

Mitrea aminteşte de uriasul miting de la Romexpo, în care Sorin Oprescu urma să fie înfierat cu mânie proletară de PSD, pentru sustinerea lui Cristian Diaconescu. Dusmanul Oprescu trebuia desfiintat. Mircea Geoană dăduse acceptul. „O tragedie. Sinucidere curată. Ne făceau praf si mai erau si mândri de asta. Trebuia să improvizez. Uitându-mă în sală am văzut camerele de televiziune îndreptate spre podium si am improvizat. Am discutat cu reporterii tuturor televiziunilor si le-am spus ce avea să se întâmple. Onest. Le-am spus că Vanghelie si Geoană îl vor ataca pe Oprescu si, astfel, Sorin va pierde. Nu credeam că am sanse să îi conving să nu transmită dar eram disperat. Spre surprinderea mea, au fost cu totii de acord să nu transmită. Au sunat la statii si au primit undă verde. Mai era un amănunt. Era important ca becurile rosii de pe cameră, cele care arătau că se filmează, să fie aprinse. Si au fost. A urmat una dintre cele mai crunte demonstratii de atac politic. L-au înfierat cu mânie pe Sorin Oprescu. Dacă la Vanghelie si Geoană mă asteptam, Diaconescu m-a lăsat mască... Nu s-a transmis nimic. A doua zi pe seară m-a sunat Mircea Geoană. M-a întrebat ce s-a întâmplat, pentru că echipa de monitorizare a partidului nu înregistrase. Nicăieri. Am mintit. Sigur că se transmisese. Pe multe posturi. După câteva zile, Vanghelie era convins că fuseseră lucrati. Cineva i-a zis că se transmisese pentru că becurile rosii fuseseră aprinse tot timpul", spune Mitrea conform celor de la evz.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000