Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Udrea, Flutur, Ridzi si Roberta, oamenii lui tata, au scris corect succesul Elenei

Udrea, Flutur, Ridzi si Roberta, oamenii lui tata, au scris corect succesul Elenei

Elena Basescu, europarlamentarul care a confiscat ca imagine alegerile de duminica, a reusit sa ia, in patru judete, scoruri de aproximativ 7.50 la suta, practic dublu fata de rezultatul dat de BEC. Intamplator sau nu, judetele sunt pastorite de lideri democrat-liberali care s-au declarat pe fata de partea Elenei Basescu, imediat ce aceasta si-a anuntat candidatura ca independent la Legislativul de la Bruxelles. Campioana la voturi pro – EBA a fost filiala Hunedoara, condusa de primarul de Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, sotul ministrului Tineretului, Monica Iacob-Ridzi. Aceasta este seful organizatiei de tineret a PD-L si una dintre prietenele apropiate ale Elenei Basescu, alaturi de care a candidat, in tandem, la ultimul congres al OT - PD-L. In judetul Hunedoara, Elena Basescu a obtinut 7,62 la suta din voturi, scorul sau cel mai bun.
Anastase: In Ploiesti, e mare simpatie pentru Elena si pentru presedinte
Pe locul secund se afla judetul condus de o alta prietena a Elenei, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase. La Prahova, EBA a obtinut 7,52 la suta din voturi. Anastase spune ca scorul i se datoreaza exclusiv candidatei: „Elena a fost de foarte multe ori in Ploiesti, a facut campanie candidatului nostru la primarie si aici a obtinut un scor foarte bun – 11,7 la suta. Scorul obtinut in municipiul Ploiesti se datoreaza simpatiei de care se bucura aici ea, cat si presedintele Traian Basescu”. Anastase afirma ca EBA a facut campanie pentru sine insasi si la Ploiesti, unde a participat la sarbatorile legate de Zilele Orasului. Intrebata daca a ajutat-o in campanie, presedintele Camerei a sustinut ca s-a intalnit cu Elena Basescu o singura data, la un seminar. „In rest, am avut programe separate toata campania”, a precizat Anastase.
Tot prin simpatia pentru „prima familie” a explicat si liderul PD-L Dan Carlan scorul obtinut de EBA la Iasi - 6,35 la suta, fata de 4,56 la suta cat a avut la Cluj, filiala premierului Emil Boc. Dan Carlan a sustinut ca Elena a primit 7,7 la suta doar in municipiul Iasi pentru ca acesta este un centru universitar important, cu 100.000 de studenti. ”Este firesc sa gaseasca sprijin aici, plus ca presedintele se bucura de o mare simpatie in judet. (...) Unii dintre simpatizantii PD-L au votat EBA pentru a-i da un semnal ca tinem la ea...dupa acea conjunctura care a existat...si a dus la candidatura ei independenta (PD-L Iasi i-a oferit un loc pe lista Alinei Mungiu Pippidi n.r.)...multi au dorit sa ii dea un semnal”, a adaugat el.
Flutur: „La Suceava are radacini...bunici, verisoare si multi prieteni”
N-a scris numele Elenei Basescu folosindu-se de oi, asa cum a facut cand a venit Traian Basescu in Bucovina, dar a scos un scor foarte bun pentru fata presedintelui. Gheorghe Flutur isi poate trece in parlamares procentul de 7,47 la suta obtinut de EBA in judetul Suceava. In municipiu, scor mare – 11,9 la suta. Flutur sustine ca scorul se explica prin faptul ca aceasta „are radacinile aici, are bunici, verisoare si are multi prieteni”. „A venit destul de des, a facut campanie, este apreciata. Nici nu trebuie alte argumente”, a precizat el.
Un scor foarte bun a obtinut Elena Basescu si in judetul sau de bastina, Constanta – 7,18 la suta. Aici, meritul pentru rezultat in revine si Elenei Udrea, cea care conduce din umbra organizatia, dupa un scandal care a tinut prima pagina a ziarelor timp de cateva luni.
Desi au negat orice mobilizare in favoarea odraslei prezidentiale, faptul ca Elena Basescu nu a luat un scor mai mic de 2,5 la suta in cele mai multe judete ridica semne de intrebare cu privire la sprijinul pe care l-a obtinut aceasta de la PD-L, mai ales dupa ce presa a relatat ca organizatiile au primit sarcina sa aduca mimimum 10 voturi per sectie de votare pentru EBA. Asa s-ar putea explica si situatia din Harghita, EBA a luat mai mult decat PNL: 1,27 la suta fata de 1,09 la suta.
EBA: „Au incercat sa-mi puna amprenta de agramata. S-a dorit ca presedintele sa aiba un copil cu care sa-i fie rusine”
In primul interviu dat dupa rezultatele oficiale, Elena Basescu a imprumutat din discursul tatalui sau, dand vina pe presa. „Eu am fost pur si simplu o tinta. Imaginea mea este foarte departe de cea pe care mi-a fabricat-o presa si in aceasta campanie electorala s-a vazut. Au incercat sa-mi puna amprenta de agramata, de persoana inculta, de persoana care nu stie sa-si sustina pozitia si ideile. Am dovedit cu ajutorul acestei campanii electorale ca nu este asa, ca am fost pur si simplu o tinta. S-a dorit ca presedintele Romaniei sa aiba un copil cu care sa-i fie rusine. Dar nu a fost asa”, a declarat ea, pentru RFI. Vina nu este doar a presei autohtone, ci si a celei internationale, mai exact a „faimoasei doamne Alison Mutler de la Associated… however”.
EBA are planuri mari pentru Bruxelles. Vrea sa intre in comisia de buget-finante – „meseria mea e cea de economist” – sau de politica externa – „sunt foarte interesata de politica externa in general”. E convinsa ca va fi primita bine la Bruxelles: „Lideri ai Parlamentului European, ca domnul Joseph Daul, care ma cunoaste din timpul stagiaturii mele la Parlamentul European, domnul Antonio Lopez, mi-au transmis ca sunt binevenita tot timpul in grupul popularilor europeni”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000