Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Triumful ospatarilor asupra intelectualilor

Triumful ospatarilor asupra intelectualilor

Prins intre vizitele mobilizatoare de lucru si chiolhanurile de partid, presedintele Romaniei si-a gasit olecuta de vreme sa ne dea o stire proasta: a dat Romania-n recesiune! Se pare ca noi, niste naivi incurabili, traiam cu iluzia ca locuim la intersectia dintre Cornul Abundentei si Taramul Fagaduintei si era nevoie de-o minte limpede care sa ne scoata din falsa reverie a desfraului financiar.
Acum, ca uninominalul fruntas al patriei a calcat apasat pe propriu-i sufletel si pe mandria lui Boc, transformandu-se in aducator televizat de vesti proaste, mai ramane sa ne si apucam de treaba. Iar linia ne-a fost deja trasata-n transmisia-maraton de duminica.
Inainte de toate, trebuie sa starpim intelectualii (mai putin pe cei favorabili intaiului consumator al tarii, evident) si sa dinamitam, in direct si la ore de varf, orice unitate scolara care nu-i otraveste de mici pe cei muscati de apucatura burgheza a cititului. In esenta, din cate deduc, comandamentul toamnei va fi "intelectualii-n mina, sa ne dea lumina". Si s-o vanda Mantog - pe ea, lumina - la preturi subventionate pana ce ne-or scoate Jucatorul si Ansamblul Licuricilor din criza pe care ne-a ascuns-o vicleanul Tariceanu asta-toamna. Pe acest fond revolutionar, dupa ce fiecare om alfabetizat va horcai-n chinuri aprige, consider ca normal ar fi ca haturile patriei sa fie date pe mainile mecanicilor de locomotiva (care inainte isi vor lua cu japca lefurile restante) si ale ospatarilor (dar numai dupa incendierea caselor de marcat). Va fi exact cum ne-a indemnat comandantul suprem al fortelor armate, ajuns si el la capatul rabdarii, fiindca a constatat cu amaraciune ca filozofii care nu pot fi incadrati in productie dauneaza grav sanatatii mintale a milenarului nostru popor. Dar marea revolutie portocalie are nevoie, desi nimeni n-a spus-o inca, de finantare. Care, fie criza cat de rea, poate fi lesne obtinuta prin confiscarea si, ulterior, lichidizarea la preturi de dumping a afacerilor tuturor investitorilor care nu sunt membri in (sau cotizanti la) partidul prezidential. Banii astfel obtinuti vor alimenta, prin semnatura prim-ministrului Udrea, in locul sumelor scoase deja din tara de multinationale, rezerva Bancii Nationale. Iar noul guvernator Cocos, care-si va aprinde trabucurile cu hartii de 1000 de ruble, va aproba, in regim de urgenta, intr-o sedinta convocata de comitetul de criza Besciu - Vulpescu - Umbrarescu - Casuneanu, relaxarea creditarii in vederea achizitionarii de catre stat a tuturor ansamblurilor imobiliare pe care n-au apucat sa le vanda pana la marea recesiune mondiala Videanu & Co. Complexul de masuri anticriza made in Romania va fi prezentat lumii intregi, la o reuniune extraordinara a ONU desfasurata la Baile Olanesti, de ministrul de externe EBA.
Cred ca asta e, pana la urma, solutia miraculoasa pe care o asteptam de la cel mai iubit fiu al Murfatlarului. In definitiv, idolul lui politic, raposatul nea Nicu, a carmuit cu intelepciune tarisoara vreun sfert de veac fara sa-l dea Sorbona cizmariei afara din casa. Iar omu` n-avea la baza nici macar scoala de meserii, ci doar pe aceea a vietii, plus o sfasietoare dorinta de autoperfectionare. Si nu cred ca-i poate reprosa cineva, la 20 de ani dupa ce a tras adanc in piept rafala democratiei timpurii, ca n-a atins perfectiunea in ceea ce si-a propus.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000