Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu un actor prost

Traian Basescu un actor prost

Cu exceptia celor platiti (de la Buget) sa-l alinte cotidian, comentatorii au sesi­zat caracterul desantat electoral al excursiei facute de Traian Basescu (tot pe banii statului) in Spania. A fost, indiscutabil, o manifestare de campanie electorala.
Nu a lui Traian Basescu, in perspectiva unui nou mandat la Cotroceni (preziden­tialele au loc abia peste un an in iarna lui 2009), ci a Partidului Democrat Liberal.
Pentru a dovedi ca seful statului, repetand figura de la locale, s-a transformat intr-un chibit electoral al partidului sau din debara, comentatorii au adus drept argumente fapte indubitabile: organizarea haloimasului de catre controversatul afacerist William Branza, candidat PDL pentru un colegiu din Spania, prezenta masiva a insemnelor partidului, darea in stamba a starletei de Cotroceni impreuna cu europarlamentarii PDL, denuntarea guvernului PNL, marlania de a-l face pe Petre Roman "impostor".
Intreaga frichineala electorala s-a pe­tre­cut intr-o vreme cand Romania se confrunta cu dezastruoase cereri de crestere a salariilor si, mai ales, cu amenintarile crizei financiare mondiale.
Ahtiat de popularitatea platita, pe sub mana, de altii, seful statului s-a manifestat la Dobreta Turnu Severin si in Spania ca un actoras de mana a doua, preferand scena in locul unei consultari la Cotro­ceni daca nu cu liderii de partide, atunci macar cu analistii politici, fie si pentru a da un semnal ca seful statului se mai gan­deste si la tara, nu numai la el si familia lui.
Argumentul decisiv in sprijinul tezei ca excursia din Spania a fost pur si simplu o implicare a presedintelui in campania electorala a PLD e insa altul decat cele invocate de comentatori.
Atat in Spania, cat si pe aeroport, la intoarcerea in tara, Traian Basescu a criticat politica Guvernului fata de romanii din strainatate.
N-ar fi o premiera in destinul presedintelui.
Din 2007, de cand, urmare a unei manevre care nu i-a iesit, PD a plecat de la Palatul Victoria, Traian Basescu n-a ostenit o clipa sa critice Guvernul.
Lucru nu prea greu, de altfel.
Asumandu-si doar privilegiile functiei de presedinte, dar nu si responsa­bili­tatile, Traian Basescu isi poate permite sa bombane Guvernul in maniera unei babe legate la gura, sa nu-i cada proteza.
In cazul de fata, criticile la adresa Guvernului au fost insotite de angajamentul ca guvernul viitor, cel constituit dupa alegeri, va face si va drege pentru romanii din strainatate.
Mult mai grav, domnul presedinte a anun­tat, viforos, ca viitorul guvern va face curatenie in randul consulilor, de­sem­nati, de-a valma, ca fiind incompetenti. Ca in timp ce Traian Basescu lansa astfel de acuzatii exagerate la un comentator, iresponsabile la un om de stat, langa domnia sa se afla ministrul de Externe. Desi era vorba de un domeniu de care raspunde, ministrul nici macar n-a tresarit.

Modelul perfect de demnitar cu care moare sa lucreze Traian Basescu:

Demnitarul de mamaliga.
Din cate se stie, la 30 noiembrie 2008 se vor intampla doar alegeri parlamentare. Guvernul iesit din aceste alegeri va avea aceleasi raporturi constitutionale cu presedintele ca si Guvernul Tariceanu. Criticile aduse actualului Guvern dau seama de o realitate constitutionala: Presedintele nu e si seful Guvernului. In consecinta, ne putem intreba: Cum de se angajeaza Traian Basescu in numele viitorului Guvern? Raspunsul e simplu: Traian Basescu face angajamente perso­nale in numele viitorului Guvern PDL.
Desigur, astfel de angajamente suna firesc in gura candidatului PDL pentru postul de premier, eternul Theodor Stolojan. De ce le face Traian Basescu si nu Theodor Stolojan?
Pentru ca Traian Basescu vorbeste in numele lui Theodor Stolojan. Ceea ce din punct de vedere constitutional ar trebui sa faca Theodor Stolojan, o face Traian Basescu. La taifasul de la TVR din 9 septembrie 2008, Traian Basescu s-a angajat solemn ca nu se va implica in campania electorala pentru parlamentare decat daca va fi atacat. Nu l-a atacat nimeni pana acum. Si cu toate acestea, in aceste zile s-a implicat in campania electorala a PDL pe post de Theodor Stolojan. Ca si in octombrie 2004, Traian Basescu i-a luat locul lui Theodor Stolojan in campanie.
Desi, din cate stim, Theodor Stolojan nu s-a imbolnavit inca!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000