Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu si a tras mogul. Fratele Bancorex George Constantin Punescua

Traian Basescu si a tras mogul. Fratele Bancorex George Constantin Punescua

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, are mogulul sau de presa preferat: George Constantin Paunescu. La ale carui reuniuni de tot felul se duce de fiecare data. La televiziunea acestuia, seful statului este rasfatatul preferat. Despre ceilalti moguli de presa - care-l critica ei insisi si o fac in egala masura si trusturile de presa aflate in proprietatea lor -, Traian Basescu tuna si fulgera cu fiecare ocazie. De la reuniuni oficiale la taieri de mot pedeliste. În acest fel, seful statului roman a devenit nasul de botez al impartirii proprietarilor trusturilor de presa in „moguli rai“ si „mogul bun“.
Presedintele Romaniei nu a ratat ocazia, la sfarsitul saptamanii trecute, in plina campanie electorala, de a se mai afisa in public sub pretextul exercitarii atributiilor sale oficiale in stat si de a-si mai expune ideile. Ocazia a fost una pe masura atributiilor sale constitutionale de garant constitutional: Topul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Gazda amabila si primitoare si vecin de prezidiu i-a fost controversatul om de afaceri George Constantin Paunescu, liderul Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania. Nu este prima oara cand seful statului roman - care declara ca este un luptator neinfricat impotriva coruptiei - se afiseaza cu un personaj anchetat pentru o serie de acuzatii de fraude, printre care si cea a scandalului prabusirii Bancorex.
Altfel, Traian Basescu este un critic acerb al coruptiei si un maestru al lipirii etichetei de corupt de proprietarii trusturilor de presa care ii critica prestatia ca presedinte al Romaniei. De remarcat este ca mai toate criticile masive impotriva mogulilor rai provin de la jumatatea mandatului sau de presedinte al Romaniei. Întotdeauna: Voiculescu-GRIVCO, Vantu-FNI, Patriciu-Rompetrol. De Paunescu-Bancorex, nimic. Nimic pentru ca la televiziunea familiei lui George Constantin Paunescu, B1 TV, Traian Basescu primeste frecvent spatii largi de emisie, la fel si liderii, si ministrii PDL. Mai mult, acum un an, interviurile lui Traian Basescu pentru B1 TV au fost stranse intr-o carte speciala.

Dupa ce s-a facut nevazut in SUA, unde s-a ascuns ani buni pentru a scapa de justitia romana, George Constantin Paunescu defileaza azi la brat cu Traian Basescu, scria in luna februarie a acestui an „Saptamana Financiara“.

„Cunoscut drept unul dintre cei mai bogati romani - cu o avere estimata la aproximativ 700 de milioane de euro -, dar si printre cele mai misterioase si controversate personaje din Romania, fiindu-i atribuita apartenenta la structurile de securitate comuniste, George Constantin Paunescu a revenit in viata publica dupa aproape zece ani de tacere. Si nu oricum, ci sub protectia presedintelui Traian Basescu, care nu s-a sfiit sa se afiseze alaturi de acesta la mai multe evenimente publice, intr-o operatiune cat se poate de evidenta de spalare a numelui lui George Constantin Paunescu, patat de falimentele Bancorex, Bankcoop ori Dac Air. Cu un pret: sustinerea neconditionata a presedintelui Basescu“, se arata intr-o ancheta a saptamanalului citat.

În publicatia respectiva au fost trecute in revista toate afacerile lui George Constantin Paunescu pentru care acesta a avut probleme cu justitia, fiind urmarit penal. Astfel se sustinea in articolul respectiv ca, in „afacerea Dac Air-BCR, GCP a dat statului o gaura de 15,6 milioane de dolari“, iar in privinta Bancorex, „tunul dat de Paunescu a fost de circa 115 milioane de dolari“.

Ce a spus seful statului despre „mogulii rai“
„Era usor un compromis, mi-ar fi asigurat ei (mogulii - n.r.) al doilea mandat. Am spus nu, nu o sa tradez niciodata poporul care m-a facut presedinte! Va asigur ca, desi m-am operat la coloana vertebrala, ea a ramas dreapta pentru ca nu m-am inclinat in fata nici unui interes al mogulilor si nu o sa o fac nici de acum. (...) Sub el (Iliescu - n.r.) a inflorit aceasta mafie, acest sistem ticalosit. Nu in timpul meu s-a facut Patriciu mare mogul. Nu in timpul meu s-a facut Voiculescu mare mogul. Nu in timpul meu s-a facut Vantu mare mogul si dezvoltator de televiziune.“

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000