Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu si-a intalnit tonomatele

Traian Basescu si-a intalnit tonomatele

Concluzia de la inceputul intalnirii lui Traian Basescu cu intelectualii de la GDS este corecta. Romania este o tara reformabila. Nu de el, in nici un caz. Asta pentru simplul fapt ca el nu-si poate depasi conditia marinareasca si nu se poate schimba.

Multi s-au inselat in 2004 cand au votat, crezand ca fostul primar si comandant de vas mai are resurse si se poate ridica la nivelul functiei pe care o ambitiona. Iaca, ne-a aratat. Nu poate si cu asta basta. Întalnirea cu intelectualii n-a avut nici un nivel intelectual. În afara de Liiceanu si de Patapievici, intelectuali de curte, ceilalti, cu toata ingaduinta, nu pot fi trecuti decat pe lista de tonomate ale presedintelui. Rodica Culcer, Andreea Pora, Andi Lazescu, Carol Sebastian sau Sever Voinescu pot fi considerati intelectuali doar din punctul de vedere al jurnalisticii si al gramaticii. Le stapanesc corect.
Al operei, nu! Iar Negoita nici macar din punctul de vedere al gramaticii. El este intelectual cu destula ingaduinta, pentru ca stie sa numere banii si proprietatile. Cu celelalte are serioase probleme!

Ce discutii intelectuale importante au avut loc la GDS, cu anii, golit de personalitati, de program si de dezbateri importante? Sa-i spuna cineva presedintelui Romaniei cand a facut el scandal? Era ca in domnul Goe? Nu-i asa ca n-am facut niciodata? S-a ridicat cineva in picioare sa-i spuna, domnule presedinte, ati nenorocit doua guverne, ati facut praf credibilitatea institutiei prezidentiale si ati facut Romania de ras in toata lumea. Sunteti la fel de cunoscut ca si Lukasenko, ca si raposatul Idi Amin, ca si El Gaddafi! Rezultatele modernizarii dumneavoastra stau doar in faptul ca ati devenit personaj. Comic sau curios, dupa imprejurari! Dar pagubos pentru romani si pentru tara lor!

Nimeni n-a zis nimic, semn ca intelectualii lui „sa traiti“ n-aveau nici o critica si nici o intrebare. Ba dupa demonstratiile facute de Monica Macovei la braseria televizata a Paunestilor, tara si partidele au facut scandal. Ceilalti, totdeauna altii, nu Traian Basescu! El, nevinovatul, n-a sprituit cu fotbalistii, n-a mintit niciodata, n-a rastalmacit niciodata sensurile democratiei, nu a intors-o ca la Ploiesti in materie de criza si n-a pus guvernul Tariceanu pe o gramada de trotil. Pur si simplu s-a jucat sau a facut pe rafinatul si pe ganditorul fara ganduri neserioase!

Va anuntam ca ieri, la intalnirea lui Chicos Rostogan cu micutii Goe ai gandirii de pe plaiurile mioritice, presedintele a declarat cu seninatatea unuia luat de ape: „Si daca tot nu a existat nici un compromis facut de seful statului si nici un act de dictatura“. Din Ceruri, Sfantul Petru l-o fi privit cu invidie, zicandu-si, asta ma concureaza! Cu alte cuvinte, omul s-a decretat in salita de la GDS ca fiind un hiperdemocrat si un curat ca lacrima. Si in materie de flota, si de casa din Str. Mihaileanu, si cu consilierul prezidential adus din contrabanda de tigari, si cu trimiterea fetei in deputatia europeana si cu multe altele din energie, din primarie si din presedintie.

Impostorul care i-a ametit pe romani ca n-au nevoie de autostrazi, fiind in stare sa le incropeasca o explicatie ca le ajung drumurile modernizate, s-a dus la prafuita Mecca a intelectualilor din Romania, populata doar cu propagandisti si cu tonomate prezidentiale, pentru a ne spune ca nu cedeaza in fata majoritatii din Parlament, ca, daca va castiga fotoliul prezidential, va pune el un premier care sa modernizeze tara (desi noi ar trebui sa subintelegem „care sa ne invete minte“).

Vizita lui Traian Basescu, lipsita chiar si de decor intelectual, nu a fost decat o incercare de a mai transmite niste mesaje electorale. Fiind asa obosit, daca nu chiar nitel cam dogit, n-a izbutit sa spuna decat un lucru memorabil. Ca el, saracutul, n-a facut nici un fel de compromis.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000