Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu si-a extras fiica din capcana politico mediatica

Traian Basescu si-a extras fiica din capcana politico mediatica

Traian Basescu a pus tot scandalul Ridzi pe seama unei intelegeri murdare intre politica si presa, definind intreaga poveste ca o grava criza morala.

“Multi ministri au trecut pe aici in mandatul meu, dar acum este rezultatul unei crize morale. Este cea mai urata motivatie a vreunei remanieri. Cazul Ridzi este doar varful aisbergului. Optiunea mea a fost remanierea imediata”, a spus Traian Basescu. Presedintele a dezvaluit de asemenea ca ar fi intervenit personal pentru a-si scoate fiica din aceasta capcana politico-mediatica: “Pe 29 mai cand am aflat ca trusturile de presa au luat decizia eroica oricate spoturi ar da partidele aflate in campanie i-am rugat pe cei responsabili de campania fiicei mele sa opreasca orice clip electoral. Acest tip de intelegeri trebuie sa inceteze.

Ele sunt mai toxice si mai imorale decat multe dintre actele ilegale care s-au petrecut in Romania in ultimii 20 de ani”. Seful statului a explicat si cum ar functiona mecanismul de care a vorbit: “Dintr-o data, televiziunile comerciale anuntau ca difuzeaza gratuit clipurile candidatilor la europarlamentare. Noi spunem ca nu va luam banii si voi platiti cu banii neinregistrati direct la noi. Sigur ca domnii Vantu si Voiculescu nu se transformasera brusc in samariteni. Era expresia intelegerii murdare intre politic si doua trusturi de presa”.

Pe de alta parte, seful statului a criticat activitatea comisiei parlamentare de ancheta in cazul Ridzi, condusa de Alina Gorghiu (PNL). “A da sentinte, a pune incadrari in Codul penal este un abuz al oricarei comisii parlamentare. Oameni buni, aveti grija ce faceti cu democratia. Este un act de tip Ana Pauker. Cand am vazut sentintele care erau citite de o sefa de comisie si nu de un judecator am avut senzatia ca s-a intors vremea Anei Pauker”, a mai spus presedintele.

În aceeasi nota, Traian Basescu a continuat: ”Comisia si-a oprit lucrarile cand a dat de firmele care duceau catre televiziuni”. În opinia sefului statului, „acest caz Ridzi, trebuie sa devina cazul dezbracat de sus pana jos, prezentat opiniei asa cum este, cu deal-urile lui murdare intre politic si presa”. Traian Basescu i-a indemnat pe ministri sa faca publicitate „intr-un mod in care sa nu existe un soi de cardasie presa- oameni politici”. Presedintele Romaniei s-a artatat concesiv: ”Întelg furia ca atunci cand nu intri in hora platesti. Efectele le-am vazut: o campanie furibunda impotriva unui om care, zic eu, si-a castigat mandatul”. Parerea sa a fost ca „trebuie sa ne revenim din goana dupa bani, din goana dupa imagine platita”.

De la ceremonie au absentat presedintii Parlamentului, dar au fost prerzenti, alaturi de premierul Emil Boc, ministrii Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Ecaterina Andronescu, Gheorghe Pogea, Ilie Sarbu, Ion Bazac si Gabriel Sandu. Din partea Administratiei Prezidentiale au sistat la ceremonie consilerii: Iulian Fota, Bogdan Teodoriu ii Sebastian Lazaroiu. Ceremonia a fost condusa, in absenta sefului Cancelarie Ordinelor, Gheorge Angelescu, de sefa Protocolului Prezidential, Delia Dinu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000