Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu se viseaza Licuriciul cel Mare

Traian Basescu se viseaza Licuriciul cel Mare

In ambitia lui de a fi Licuriciul cel Mare pentru liderii de la Chisinau, Traian Basescu uita ca acestia au la dispozitie un Licurici si mai mare.

La finele declaratiei de presa despre intalnirea cu sindicatele din educatie, profitand de o intrebare pusa de o reporterita de la Antena 3, Traian Basescu a gasit de cuviinta sa ne ofere un soi de antreu la Mesajul adresat Parlamentului. Referindu-se la actiunile lui Vladimir Voronin dupa evenimentele de la Chisinau, seful statului a declarat:"Vom avea un comportament european, un comportament responsabil, nu fata de presedintele Voronin, ci fata de cei 4 mi­lioane de romani care traiesc in Moldova, 4 milioane de romani, cetateni ai Repu­blicii Moldova, parte a acestui popor.?
Definitoriu pentru stilul lui Traian Basescu de a face politica il constituie seninatatea cu care violeaza logica fara sa clipeasca. In cazul afirmatiei de mai sus, seful statului reuseste sa uneasca intr-o singura fraza doua asertiuni absolut contradictorii. E vorba de cea privind comportamentul european si cea privind numarul de 4 milioane de romani, cetateni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor. Cea de-a doua asertiune apartine conceptiei potrivit careia peste Prut traiesc romani. Romani fata de care el, Traian Basescu isi asuma responsabilitatea de a-i proteja. Desigur, in Republica Moldova marea majoritatea a populatiei e de origine romana. Trecand peste faptul ca nu toti cetatenii Republicii Moldova sunt romani, responsabilitatea fata de romanii de peste Prut o are seful statului moldovean, indiferent ca acesta e Vladimir Voronin, Marian Lupu sau Dorin Chirtoaca. A sustine ca de ei raspunde Conducatorul Traian Basescu inseamna a intra in contradictie cu comportamentul european, dat fiind ca Uniunea Europeana pleaca de la premisa existentei statului independent Republica Moldova. Dar nu numai atat. Prin asertiunea sa, Traian Basescu ne dovedeste inca o data ca n-are nici o legatura cu minima responsabilitate fata de romanii de dincoace de Prut. Pentru ca a te erija in protector al romanilor dintr-o tara vecina inseamna a da apa la moara pretentiilor Budapestei de a fi responsabila de soarta maghiarilor din Romania. Pozitia lui Traian Basescu fata de Republica Moldova nu e noua. In numarul de ieri, Jurnalul National a realizat o retrospectiva a declaratiilor prezidentiale in ce priveste Republica Moldova. Aproape toate imbratiseaza teza potrivit careia Moldova e parte integranta a Romaniei Mari. O teza care suna rau in urechile marilor puteri europene, extrem de pe­riculoasa, deoarece ea nu difera cu nimic de teza iredentistilor maghiari potrivit careia Ardealul apartine Ungariei Mari. Ca sa nu mai spunem ca ea confirma acuzatiile aduse de Vladimir Voronin Romaniei potrivit careia aceasta a fost implicata in evenimentele de la Chisinau prin sprijinirea partidelor unioniste. Prin aceasta teza, Traian Basescu purcede la o despartire de politica presedintilor postdecembristi care, desi constienti ca Basarabia e pamant romanesc, au ezitat s-o afirme deschis stiind ca in actualul context geopolitic ar fi o grava imprudenta. De ce o face Traian Basescu? Din doua motive: E in stare de orice irespon­sabilitate pentru a obtine voturi.
Are complexul Licuriciului cel Mare.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000