Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu face ce vrea cu aceasta tara Tiranul mai rau ca Ceausescu

Traian Basescu face ce vrea cu aceasta tara Tiranul mai rau ca Ceausescu

Obsedantul Basescu si regimul lui! Traian Basescu si-a indepli­nit planul, toata atentia publica e indreptata asupra lui: „Oare ce va mai hotari stapanul“?

Pana si opozitia, cu majoritatea ei parlamentara, sta cu sufletul la gura. Basescu a atins apogeul, joaca la cacealma! Ce si-a dorit Basescu a fost pus in aplicare, toata Romania, cu institutiile sale de drept, ii sta la picioare, infranta. Suntem o republica bananiera prezidentiala, in care Basescu face ce vrea „cu Constitutia in mana“, interpretata dupa propriile hachite. Partidul lui prezidential PDL, prin guvernul Boc, demis de Parlament, coordoneaza tot: tace si face, taie si spanzura, are banii publici pe mana si fura si ce a mai ramas nefurat, acoperit de hartii legale, bineinteles. PDL ocupa in continuare abuziv toate functiile posibile in stat (ele pot influenta alegerile prezidentiale decisiv in favoarea candidatului Basescu), a cotropit agresiv tara si Internetul cu publicitate electorala pro-Basescu, tocand milioane grele de euro in acest sens, de care nimeni n-o sa afle vreodata ale cui sunt.

E una dintre cele mai murdare campanii electorale la care mi-a fost dat sa asist, pe care Basescu o patroneaza. Vointa Parlamentului e calcata in picioare (a fost ignorata majoritatea, care ar fi putut sa instaleze un guvern Klaus Johannis legitim de o luna). Un contracandidat al lui, presedinte al Senatului, observa oficial atmosfera de frica, tensiune, intimidare si santaj pe care regimul Basescu-PDL a impus-o si spera ca este „atmosfera de agonie de regim de sfarsit de domnie“. Ca traim in „tara lui Basescu“, sublinia alt contracan­didat, liberal, in care un singur om controleaza tot. Cum e posibil?

Unde a dus derapajul autoritarist al presedintelui Basescu? Uitati-va atent la ceea ce se intampla in realitate: Romania sta la cheremul Fondului Monetar International, toate partidele parlamentare sunt speriate, il asculta cu sfintenie, tremura. Romania traieste la ordinul FMI, in fapt, el ameninta si da termen „daca pana la 10 decembrie nu votati bugetul de stat pe 2010, legea raspunderii fiscale si legea pensiilor, adio transa a treia din imprumut, bani de salarii si pensii, adio bani de la UE, BERD si Banca Mondiala, puteti sa va sinucideti!“.

Ca nu ajung la definitivarea bugetului pe 2010 legile restructurarii agentiilor guvernamentale si legea salariilor unitare. Dar cum sa votezi aceste legi de austeritate cu pusca la spate, „pe genunchi“, intr-o luna, in numele angajamentelor asumate in fata FMI numai de PDL-Basescu? Incompetenta administrativa dove­dita in 2009 de PDL-Basescu trebuie amendata de PSD-PNL-UDMR.
Datorita dictaturii bunului-plac al lui Basescu ne-am trezit incalecati de organismele financiare internationale. Romania e pe cale sa-si piarda azi suveranitatea, avand un guvern demis indatorat FMI?

Si asta din cauza unui presedinte irespon­sabil, care refuza sa instaleze un guvern al unei majoritati parlamentare! Vine ce e mai rau, iarna,
pe fondul unei economii in recesiune si al unui stat in care veniturile scad (dar cheltuielile bugetare cresc)!

Ar trebui sa intervina si la nivel politic Uniunea Europeana sa-l puna la punct pe Basescu, macar cu o recomandare, pana nu e prea tarziu si Romania nu intra in incapacitate de plata, pusa la zid de FMI - dar ar asculta Basescu de UE? Basescu e Ceausescu in persoana, „i se rupe“ de Romania, ambitiile lui de preamarire conteaza, nu interesul national.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000