Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu da tainul de imagine fratilor Paunescu

Traian Basescu da tainul de imagine fratilor Paunescu

O firma a familiei Paunescu, proprietarii B1 TV, are privilegiul de a semna un contract comercial in prezenta presedintelui Basescu si a oaspetelui sau, regele Belgiei. SPET Shipping, una dintre firmele controlate de familia Paunescu, va semna miercuri un contract cu o companie belgiana - Eco Terres, parte a concernului belgian DEME - cu ocazia vizitei in Romania a Maiestatii sale Regele Albert al Belgiei.

Contractul va fi parafat de insusi Bobby Paunescu, fiul lui George Constantin Paunescu, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a inaltului sau oaspete. Va fi singurul contract incheiat de o companie privata romaneasca, celelalte doua fiind incheiate de catre companii sau autoritati ale statului.
Contactat de Cotidianul, Bobby Paunescu a declarat ca se pregateste sa semneze intr-un cadru festiv contractul si a precizat ca „este vorba de o colaborare in domeniul industrial, un protocol care vizeaza mai multe domenii, dar care deocamdata nu presupune nici un angajament financiar“. Momentul poate fi considerat unul de importanta mai mult mediatica decat economica. Seful statului intoarce astfel serviciile de imagine catre patronii postului de televiziune B1 TV, la care e rasfatat. În cadrul programului oficial, definitivat luni, al vizitei de stat in tara noastra - la invitatia presedintelui Traian Basescu - a Regelui Albert al II-lea al belgienilor si a Reginei Paola se afla, dupa cum au declarat in exclusivitate pentru Cotidianul surse din Administratia Prezidentiala, semnarea unui contract intre firma SPET Shipping a lui Bobby Paunescu - fiul lui George Constantin Paunescu - si compania Eco Terres, parte a concernului belgian DEME. Va fi singurul contract incheiat de o companie privata romaneasca, celelalte fiind incheiate de catre companii sau autoritati ale statului. Astfel, vor mai fi semnate, conform surselor noastre din Palatul Cotroceni, doua contracte, unul intre firma belgiana Tracte-Bel Engineering si Primaria Brasov si altul intre institutele de cercetari nucleare dintre cele doua tari. Cotidianul a incercat, fara succes, prin mai multe mijloace, sa obtina un punct de vedere din partea SPET Shipping si a lui Bobby Paunescu. Firma SPET Shipping, in care este actionar si Marius (Bobby) Paunescu, desfasoara activitati de shipping si exploateaza porturile dunarene de la Calafat la Bechet, inclusiv celebra traversare cu bacul a traseului Bechet-Oreahovo. Mariana Ciobanu, director economic al SPET Shipping, a declarat pentru Cotidianul ca nu stie nimic despre acest contract si ne-a trimis la directorul general al firmei, Tudor Radulescu, ex-presedinte al Consiliului Judetean Dolj, care nu a raspuns la telefon.
În ultimii ani, presedintele Traian Basescu a devenit un obisnuit al postului de televiziune al familiei Paunescu, B1 TV, de unde si-a lansat unele dintre cele mai dure atacuri la adresa adversarilor. La sfarsitul anului trecut, seful statului a participat la lansarea unei carti cu transcrierea numeroaselor interviuri pe care le-a acordat postului de televiziune B1 TV. La inceputul lunii ianuarie, presedintele Traian Basescu a participat la un forum de afaceri organizat de o asociatie condusa de George Constantin Paunescu, cel care a facut si oficiile de gazda. Acelasi om de afaceri a putut fi vazut, la una dintre recentele intronizari de episcop, alaturi de Traian Basescu.
De numele lui George Constantin Paunescu au fost legate in trecut mai multe scandaluri financiare, inclusiv cel referitor la creditele de la BANCOREX. Conform datelor la zi de la Oficiul National al Registrului Comertului, printre actionarii firmei SPET Shipping, care semneaza contractul cu partenerul belgian in cadrul vizitei de stat a Regelui Albert al II-lea, se afla Vlad Popescu, SC FINMACHT SA – Elvetia, ANTREPRENOR RK LTD SRL, EASTERN EUROPEAN CONSULTANT SA, DAC AIR SA, SC SERV INVEST SRL. Printre administratorii firmei se afla si firma SC PUBLISIS CONSULT SRL, condusa de Poliana Cristescu, ex-vicepresedinte al CC al UTC, fosta sotie a lui Nicu Ceausescu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000