Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Teapa secolului la Buzau. NOUA MATERNITATE inaugurata la Sfantul Asteapta

Teapa secolului la Buzau. NOUA MATERNITATE inaugurata la Sfantul Asteapta

noua maternitate Buzau

 Teapa secolului la Buzau. NOUA MATERNITATE inaugurata la Sfantul Asteapta
Cum au tepuit Mocanu si Boscodeala buzoienii in campania electorala pentru alegerilor locale din 2012! INAUGURAREA NOII MATERNITATI DIN BUZAU la Sfantul Asteapta!

NOUA MATERNITATE din Buzau, furata de familiile Mocanu si Boscodeala, nu poate fi legal deschisa niciodata: CATEVA AVIZE DE FUNCTIONARE nu pot fi EMISE din cauza amplasarii constructiei.

Inceputa cu un buget de 8 milioane de euro si ajungand la 20!, pe data de 1 iunie 2012 ( de ziua copilului, ce ironie cinica! ) seful PSD Buzau, primarul Constantin Boscodeala si fostul presedinte C.J. Victor Mocanu ( actualmente senator PSD ) au inaugurat in plina campanie electorala, pacalind zeci de mii de buzoieni, NOUA MATERNITATE FANTOMA! Este cea mai mare furaciune din istoria judetului Buzau.

Trece anul si noua maternitate a Buzaului tot nu este functionala, dupa aproape 4 ani de la finalizarea constructiei. In iunie 2012, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, a taiat, in plina campanie electorala, panglica inaugurala a imobilului, dotat cu aparatura medicala inchiriata(vezi video). Dupa campania electorala cladirea a fost data uitarii, la fel si promisiunile indreptate mamicilor care sperau ca vor putea naste intr-un spatiu modern.

“In data de 1 iunie 2012 aceasta maternitate a fost inaugurata. Eu cred ca a fost o escrocherie. Exista un proces verbal de receptie dar si o anexa cu 11 puncte referitoare la lucrarile nefinalizate. Ati vazut acolo o poza cu aparatura bagata in priza la un singur etaj”, a declarat Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau. Potrivit acestuia, abia in octombrie 2013 toate lucrarile au fost terminate si in noiembrie 2013 s-a facut procesul verbal de predare-primire dintre Consiliul Judetean si Spital.

Senatorul PSD Victor Mocanu, trimis in judecata pentru maternitatea-fantoma de la Buzau

Senatorul PSD Victor Mocanu, fost presedinte al Consiliului Judetean Buzau, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, el fiind acuzat de 17 fapte de abuz in serviciu contra intereslor publice. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata patronul firmei Medical Finance Projects din Bucuresti, Daniel Mihai Badic, fostul director executiv al Directiei pentru Administrarea Patrimoniului si Investitii din CJ Buzau, precum si Eugenia Husea, reprezentanta firmei din Bucuresti.

Mocanu este acuzat ca in 2012 a incheiat in numele CJ Buzau 8 contracte cu firma Medical Finance Projects, pentru furnizarea de echipamente medicale pentru noua Maternitate a Spitalului Judetean Buzau, care a fost inaugurata cu mare fast in plina campanie electorala, pe 1 iunie 2012. Maternitatea nu functiona insa nici la jumatate de an de la inaugurare, pentru ca aparatele fie nu fusesera livrate, fie erau inoperabile, pentru ca maternitatea nu le putea intretine sau folosi.

De asemenea, preturile aparatelor fusesera mult umflate. Procurorii DNA arata acum ca, in perioada 6 aprilie-14 mai 2012, Victor Mocanu s-a inteles cu Daniel Mihai Badic, patronul firmei bucurestene si a semnat cele 8 contracte de furnizare de echipamente medicale, dintre care 7 de achizitie directa si unul de inchiriere, "prin incalcarea atributiilor de serviciu avute in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau". Mocanu "a aprobat efectuarea platilor in conditiile in care echipamentele medicale obiect al contractelor de achizitie directa, pe langa faptul ca fusesera supraevaluate, nici nu fusesera livrate, iar contractul de inchiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind in mod vadit ineficiente din punct de vedere economic", arata procurorii DNA.

Directorul de achizitii Constantin Lungu a intocmit acte false, pentru a sprijini aceste achizitii, iar Eugenia Husea, reprezentanta firmei Medical Finance Projects, a luat parte la simularea unor proceduri pretinse de achizitii publice, obtinand oferte de preturi supraevaluate pe care le-a inaintat CJ Buzau. CJ Buzau a platit catre firma bucuresteana 503.563 de euro, fara TVA, in baza acestor contracte paguboase si supraevaluate. La acest prejudiciu se mai adauga inca aproximativ 125.000 de euro, care reprezinta valoarea platilor efectuate in baza contractelor de cumparare directa, fara ca bunurile sa fie livrate.

Pentru a acoperi prejudiciul, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale inculpatilor. Dosarul a fost trimis pentru judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Maternitatea Buzau, investitie de 20 milioane de euro, a fost inaugurata in 1 iunie 2012, in plina campanie electorala pentru alegerile locale.

Panglica inaugurala a fost taiata de presedintele de atunci al Consiliului Judetean Buzau Victor Mocanu, care candida pentru un nou mandat, iar la eveniment au participat, alaturi de Mocanu, primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, directorul de atunci al Spitalului judetean Buzau, Dorel Nicolescu, precum si alti medici si asistenti. La momentul inaugurarii, Mocanu prezenta maternitatea ca fiind cea mai moderna unitate de profil din Romania construita dupa Revolutie si spunea ca aceasta ar putea deveni o maternitate regionala, la care sa apeleze femei din Buzau si imprejurimi.

Actuala maternitate din Buzau funcţionează de aproape o jumătate de secol într-o clădire a cărei destinaţie iniţială a fost cea de închisoare. Nu a fost niciodată reabilitată iar asta se vede la exterior unde timpul şi-a pus amprenta pe ziduri. Începând cu subsolul, unde sunt vestiarele personalului medical şi terminând cu sălile de operaţie, totul este într-o avansată stare de degradare. La fel şi ehipamentele medicale. Primirea urgenţelor nu se poate face decât într-un singur cabinet, unde masa pentru consult este este la fel de veche precum clădirea. Pentru naşteri sunt trei săli iar pentru operaţii două din necesarul de şase.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Ion ionut

Pana cand vom mai fi mintiti?
+2


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000