Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Tara proastei guvernari

Tara proastei guvernari

Vasile Dancu

 Tara proastei guvernari
Vasile Dâncu viceprimministru în Guvernul Dacian Cioloș a declarat zilele trecute cîteva lucruri interesante. Vă invit să le discutăm împreună pe blog.

Ce facem noi la Guvern este o pauză de respirație, în mod normal, țările sunt conduse de politicieni. Problema este una foarte importantă, ce inimă îi punem noului sistem. „…(…) ” România a avut parte de guvernări proaste, care se observă în încrederea cetățeanului în clasa politică. Noi nu suntem legați de niciun fel de condiționare electorală….Noi va trebui să facem ce nu se poate face în general în politică. Va trebui să facem în acest an cea ce trebuie făcut și sper într-un sprijin pe care să-l avem din partea clasei politice. Am ajuns la sfârșitul unei civilizații politice. Este mare dezastrul, sondajele arată o neîncredere foarte mare în partidul politic, dar și în stat, în România”.(…) „Sunt 30% care spun în acest moment că nu au încredere în România. Nu au încredere că vor avea pensii, securitate în viitor. Sunt 75%, de vreo 10 ani încoace, care nu au încredere în continuitatea locului de muncă. Acest procent este foarte mare. Este o dramă națională. Aceste chestiuni nu sunt legate de sărăcia noastră, ci de o proastă guvernare ”.

Cine este Vasile Dâncu, Ministerul Dezvoltării și vicepremier în Guvernul Dacian Cioloș

Născut la 25 noiembrie 1961 în satul Runcu-Salvei din Bistriţa Năsăud, Vasile Dâncu este unul dintre puținii politiceni ardeleni care au reușit să se impună în Capitală. Făcând parte dintre politicienii reuniți în Grupul de la Cluj, Vasile Dâncu este un reputat sociolog și profesor universitar. Vasile Dâncu este considerat un apropiat al PSD.

După terminarea şcolii generale din sat, Dâncu se înscrie la liceul de filologie George Coşbuc din Bistriţa. Aici se impune  şi preia conducerea cenaclului şcolii.

"La paisprezece ani, mi-am luat o valiză şi am plecat la Bistriţa, la liceu. Acolo, am devenit şeful cenaclului literar, al revistei şcolii şi şef de promoţie. A fost o perioadă de lectură intensă, în care m-am format pentru ceea ce voiam să fac mai departe, sociologia".

După terminarea liceului, Vasile Dâncu a ales sociologia la Facultatea de Istorie şi Filosofie din
Cluj, după ce mai întâi a trecut pentru o scurtă perioadă de timp ca profesor suplinitor la șoala din satul natal.

"O scurtă perioadă de la terminarea facultăţii, am fost profesor de filosofie şi ştiinţe sociale în Valea Jiului. După un timp, am făcut demersuri pentru un transfer foarte complicat de la Ministerul Învăţământului la Ministerul Culturii. Am făcut zeci de drumuri la Bucureşti. În cele din urmă, am devenit ziarist profesionist în redacţia cotidianului Zori noi, la pagina de cultură" ,mărturisea la un moment dat Vasila Dâncu.

"Tot în studenţie m-am căsătorit şi foarte repede am avut primul nostru copil. Cu ocazia asta, am devenit foarte disciplinat, am luat numai note de zece, mă simţeam foarte responsabil, acum, că aveam o familie".

Cariera politică şi-o începe în 1999, când cadrul didactic şi sociologul Vasile Dâncu se înscrie în Partidul Social Democrat Cluj. În 2000, aflat pe poziţia de director-fondator al Istitutului Metromedia Transilvania, acceptă propunerea primului-ministru Adrian Nastase şi devine Ministrul Informaţiilor Publice, din decembrie 2000 până în aprilie 2003, când, în urma restructurării guvernamentale, Ministerul Informaţiilor Publice se transformă în Agenţia Pentru Strategii Guvernamentale, la conducerea căreia rămâne până în 2004. În timp, a ocupat funcţiile politice de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a P.S.D. şi de secretar executiv al P.S.D. în marketing politic. Treptat, Dâncu devine cea mai valoroasă "piesă" din galeria social-democraţilor de la Cluj. Local, Dâncu este cel mai mediatizat politician clujean din opoziţie, şi asta se datoreaza stagiului de europarlamentar cu statut de observator, iniţiativei de "rebranding" al P.S.D.-ului şi apariţiei "Grupului de la Cluj" şi, bineînţeles, activităţii lui în domeniul sociologiei, învăţământului şi publicisticii.

Vasile Dâncu a fost  vicepreşedinte P.S.D. pe probleme de strategie, membru în Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, trecând o perioadă și pe la Parlamentul European cu statut de observator.

În timpul liber, Dîncu face sport şi ascultă muzică de toate tipurile. Dintre sporturi, practică fotbalul şi tenisul.

Vasile Dâncu. "Îmi plac toate genurile de muzică, inclusiv Paraziţii şi BUG Mafia. Îmi place pentru că eu sunt sociolog şi sunt sensibil la problematica socială. Am scris un articol interesant, "Cultura de după blocuri" despre această muzică şi am observat – făcând analize de conţinut şi lucrări de diplomă cu studenţii pe asemenea piese – că atât manelele, cât şi muzica hip-hop vorbesc despre problemele tinerilor: iubire, sărăcie, protestul faţă de viaţa politică. Este o muzică vie, are suflet pentru că este un protest".


In prezent, Dancu este presedintele casei de sondare IRES, profesor de sociologie la Babes-Bolyai, profesor la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" a SRI.

De asemenea, face parte din Colegiul editorial al Revistei romane de studii de intelligence a SRI

Vasile Dancu este membru ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societatii Sociologilor din Romania si al Asociatiei Sociologilor din Romania.

Este fondator al saptamanalului regional Transilvania Reporter si al Revistei Sinteza - revista de cultura si gandire strategica.

Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000