Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Sechele staliniste la PSD

Sechele staliniste la PSD

Partidul Social Democrat

 Sechele staliniste la PSD
Cea mai tare chestie in legătură cu ce se intîmplă în PSD este mutarea accentului de la 1/ Ce face Dragnea după sentința de vineri a ICCJ – condamnare definitivă, doi ani cu suspendare cu 2/ Ce facem cu Zgonea vinovat de lez-președinte PSD. Să fiu clar – problema PSD nu este Zgonea, cum s-ar părea după seria de declarații date de diverși șefi pesediști. Marea problema este situația lui Dragnea  – dacă rămine sau nu în fruntea partidului.

Dacă PSD ar respecta propriul statut și propriile decizii CExN Dragna trebuia să fie deja plecat. Există o hotărire care spune că o persoană judecată și condamnată definitiv nu poate ocupa funcții de conducere in PSD. Este ce a amintit și ambasadorul SUA Klemm celor din PSD. Firește declarația este copios ignorată. Dacă le convenea ce a spus ambasadorul, declarația era afișată pe toate  gardurile și ieșea Dragnea sau unul dintre locotenenți  cu  comentarii aprobatoare la tv.

Despre situația de nesusținut a lui Dragnea nu mai vorbesc de zile bune liderii din PSD, nu în public. Vorbesc mult despre Zgonea. Este o operație simpluță de distragere a atenției. E ușa de incendiu pe unde liderii PSD vor să se strecoare afară din situația complicata apărută după decizia ICCJ de vineri. Pe scurt, este o diversiune, o fumigenă. Presa se va ocupa de sancționarea lui Zgonea și va lăsa de o parte subiectul mult mai important și spinos al lui Dragnea. Este ce se doreste in Kiseleff. In fond ce a făcut Dragnea este infinit mai grav decit ce a făcut Zgonea. Oricine cintăreste delictele lor, vede asta.

Tipii de la virful PSD nu fac decit să-și mute greutatea corpului de pe un picior pe altul. Zgonea se face vinovat după ei, că i-a cerut lui Dragnea să facă un pas în spate. PSD (nici un partid) nu poate avea un lider penal! Nu există argumente in favoarea unei susțineri contrare. E simplu. Zgonea a cerut acest lucru obligatoriu – Dragnea să se retragă, fiind condamnat definitiv. Unde e vina lui, care e delictul pentru care ar trebui exclus!? Scrie in statut că poți s-o faci, că nu există delict de opinie etc. Într-un partid democrat, normal, asta nu ar insemna nimic. Liderii sunt contestatii in fiecare zi, la fiecare ședință, realmente, cum mi-a spus odată liderul unui partid occidental de stinga.

Intr-un partid apărut în continuitatea PCR, cu mentalitați invechite, tributare practicilor bolșevice, ce a făcut Zgonea este cel mai grav păcat -să ceri capului șefului! E de neimaginat. Pentru asta la bolșevici erai trimis în Gulag dacă aveai noroc. De regulă te aresta o troika KGB, te ducea la Lubianka si-ți trăgea un glont în ceafă. In toate procesele stalinisie din anii 30 de la Moscova din cadrul Marii terori, procurorii au pretins că cei din boxă pregăteau debarcarea lui Stalin. Singura schimbare este ca nu te mai lichidează fizic, te exclude. Se preferă moartea civilă. Păcatul a rămas același-  atentatul la supremația șefului. Logica totalitară se manifeta, iată, inca o dată. Este un reflex conditionat prea puternic.

Suntem in fața unei asemenea situații. Ședința de azi a CExN a PSD  este ca hîrtia de turnesol. Vom afla dacă PSD este un partid neo/postcomunist sau un partid social-democrat european, din secolul XXI.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000