Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Scrisoarea domnului general in rezerva Dumitru Iliescu catre Traian Basescu

Scrisoarea domnului general in rezerva Dumitru Iliescu catre Traian Basescu

Generalul (r) Dumitru Iliescu i-a trimis ieri o scrisoare deschisa presedintelui Basescu in care ii aduce acuzatii deosebit de grave si ii cere sa-si prezinte scuze public pentru ca afirmatiile ca el ar fi sustras documente din arhiva DGIPI. De asemenea Dumitru Iliescu anunta ca va depune plangere penala impotriva conducerii SRI.
Prezentam integral continutul scrisorii.

"Domnule presedinte,
Afirmatiile Dumneavoastra mincinoase, iresponsabile facute la postul B 1 TV despre implicarea mea in sustragerea de documente din arhiva DGIPI m-au determinat sa va trimit aceasta scrisoare. Demersul Dumneavoastra este incalificabil cu atat mai mult cu cat stiati foarte bine ca nu aceasta este realitatea. În urma cu un an ati dispus conducerii SRI sa ia masuri complexe pentru supravegherea mea printre care interceptarea convorbirilor telefonice, organizarea filajului, inregistrarea discutiilor cu alte persoane, interceptarea convorbirilor membrilor familiei si a persoanelor apropiate. Pentru ca cei de la SRI nu aveau nici un temei legal pentru a lua aceste masuri au inventat unul si anume: organizarea unei lovituri de stat, actiune care le dadea dreptul sa ceara judecatorului anume desemnat autorizarea interceptarii convorbirilor.
Domnule Presedinte, doar niste minti bolnave sau "imbibate"cu alcool puteau sa gandeasca in anul 2008, in conditiile in care Romania era deja membru al Uniunii Europene si al NATO, ca cineva putea sa initieze o asemenea actiune.

Am fost si sunt un general responsabil care timp de 20 de ani a facut eforturi certe pentru sprijinirea structurilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale si nu pentru punerea in pericol a acesteia. În anul 1990 am facut demersurile necesare pentru infiintarea Unitatii Speciale de Paza si Protocol, iar in 1991 pentru infiintarea Serviciului de Protectie si Paza, structuri pe care le-am condus pana in 1996, si care au asigurat si asigura in continuare protectia demnitarilor, inclusiv a Dumneavoastra.

Care ar fi motivul ca cel care a asigurat atatia ani protectia demnitarilor sa organizeze acum actiuni impotriva acestora?
Va asigur Domnule Presedinte ca nu exista un asemenea motiv. Eu cred, cu siguranta mai mult decat Dumneavoastra, in valorile noastre democratice si sunt convins ca in Romania secolului XXI, inlaturarea unui sef de stat se poate face numai prin demersuri democrati ce, constitutionale. Dupa un an de supraveghere continua domnii Maior si Coldea si-au dat seama ca nu pot proba nici una din informatiile pe care vi le dadusera anterior si atunci ati inventat povestea cu arhiva DGIPI,pe care ei au transmis-o presei impreuna cu alte acuzatii printre care si "legaturile mele puternice cu lumea interlopa".

Va rog Domnule Presedinte sa faceti publice dovezile pe care le aveti in legatura cu aceste acuzatii. Sunt convins ca nu aveti ce prezenta pentru ca nu am solicitat si nu am primit documente din aceasta arhiva si nici alte documente de la Ministerul Administratiei si Internelor. Nu m-am intalnit in aceasta perioada nici cu DI.Paun, nici cu DI.Trosca, pe care de altfel nici nu-I cunosc. Nu am avut si nici nu am legaturi cu lumea interlopa, iar Dumneavoastra cunoasteti sigur acest lucru. De ce ati cerut, atunci, celor de la SRI sa furnizeze mass-mediei asemenea informatii?

Va e teama Domnule Presedinte ca am documente care demonstreaza implicarea dumneavoastra in numeroase fapte ilegale si ca sa nu fie folosite impotriva Dumneavoastra incercati sa ma discreditati. Nu eu sunt cel care a facut sa dispara Flota Romaniei, nu eu am
facut afaceri ilegale cu imobile in Bucuresti, nu mi-am repartizat ilegal apartamente si nu am cerut oamenilor de afaceri cadou apartamente de milioane de euro pentru fiicele mele.

Nu eu am trimis un general din Administratia Prezidentiala sa discute cu Omar Hayssam si sa puna la punct plecarea acestuia din Romania. Rudele mele nu au fost implicate in afaceri ilegale cu armament, explozibil, contracte oneroase cu statul. Nu eu am beneficiat de numeroase sume de bani din fondurile MTS si Ministerul Turismului pentru organizarea campaniei electorale si nu am primit mita de la oameni de afaceri pentru sprijinul si protectia acestora. De asemenea este cert faptul ca nu eu am fost cel care a colaborat cu Securitatea. Stati linistit Domnule Presedinte ca nu am dosarul Dumneavoastra de securitate si chiar daca il aveam nu l-as fi facut public, pentru ca eu, spre deosebire de Dumneavoastra, am principii pe care nu le incalc.

Este periculos Domnule Presedinte sa implicati SRI si alte structuri cu atributii in domeniul sigurantei nationale in lupta politica, in urmarirea, santajarea si influentarea oamenilor politici si a judecatorilor Curtii Constitutionale. Într-o tara democratica membru al Uniunii Europene asa ceva este inadmisibil.

Va informez Domnule Presedinte ca voi face plangere penala impotriva conducerii SRI,care este la fel de corupta ca si cel care o pastoreste, pentru abuz in serviciu, iar pe dumneavoastra va rog, daca nu transmiteti mass-mediei dovezile pe care le aveti in legatura cu acuzatiile pe care mi le-ati adus, sa va cereti scuze in mod public.
Regret Domnule Presedinte ca am fost pus in situatia neplacuta de a va adresa aceasta scrisoare, General (r.) DUMITRU ILIESCU"

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000