Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Sa dezamagiti bine

Sa dezamagiti bine

Traian Basescu este un personaj cu o existenta dubla, unul care traieste in minciuna si adevar in acelasi timp. Azi spune ceva, gireaza un fapt. Maine se dezice de el, recunoscand ex­pe­rimentul nefericit facut pe pielea romanului.
Straniu este ca presedintele Basescu se bucura inca de sustinerea a peste 30% din votanti. In cei cinci ani de mandat jucat la doua sau mai multe capete, presedintele Romaniei a devenit un simbol al cuvantului incalcat, al intoarcerii peste noapte a vorbelor si angajamentelor. Cunoscut fiind caracterul infect al politicia­nului Traian Basescu, destui musterii au picat totusi in plasa marelui farseur.

Binecunoscutul politician de apa dulce si sarata, presedintele tuturor romanilor, Traian Basescu, este la ora dezamagirilor. La doar cinci luni de la investirea noului guvern, seful statului declara stupefiant ca "m-am dezamagit si pe mine" girand parteneriatul PSD - PD-L. Daca n-am sti cu totii ca este campion national in materie de ipocrizie, am putea crede ca presedintele nostru s-a trezit din visul urat si realizeaza ce catastrofe manage­riale sunt Boc si Pogea. Sau ca, vazand-o mai de aproape, la Paris, pe Elena Udrea, si-a dat seama ca nu e tocmai buna pentru postul de intaia turista a tarii.

Facand o afirmatie atat de mizerabila in fata diasporei, cu un profund caracter electoral, presedintele Basescu ne de­monstreaza inca o data cat de jos e in stare sa coboare stacheta, doar ca sa-si salveze pielea. Vazand pravalirea in opt-noua sondaje din cele mai diferite, politicianul din capul statului a inceput delimitarea de propria creatie, lasand toate problemele pe capul altora. El vrea sa para, din nou, imaculat.

Traian Basescu este un personaj cu o existenta dubla, unul care traieste in min­ciuna si adevar in acelasi timp. Azi spune ceva, gireaza un fapt. Maine se de­zi­ce de el, recunoscand experimentul ne­fericit facut pe pielea romanului. Straniu este ca presedintele Basescu se bu­cura inca de sustinerea a peste 30% din votan­ti. In cei cinci ani de mandat jucat la doua sau mai multe capete, presedintele Ro­ma­niei a devenit un simbol al cuvantului incalcat, al intoarcerii peste noapte a vorbelor si angajamentelor. Cunoscut fiind caracterul infect al poli­ticianului Traian Basescu, destui musterii au picat totusi in plasa marelui farseur. Primul a fost Theodor Stolojan. In 2003, afirma la o reuniune PNL in fata con­ducerii parti­du­lui ca nu va putea lucra niciodata cu Traian Basescu, pentru ca este un perso­naj periculos, fara cu­vant, fara onoare. Stiti bine ce a urmat in relatia celor doi, pana azi.
Al doilea picat in plasa a fost Dan Voi­culescu. Implicat pana in maduva oaselor in negocierea pentru formarea noului guvern de dreapta in decembrie 2006, batranul carnasier Basescu si-a luat haina de mielut, iesindu-i in cale li­de­rului PUR de atunci, ca sa aiba noroc de Sarbatori. Din "stimate domnule profesor" si "nevoia de parteneriat intr-un gu­vern stabil" nu-l scotea pe Voiculescu. Du­pa ce si-a vazut sacii in caruta, la doar o luna, Basescu a declansat un atac absolut surprinzator pentru toti oamenii Aliantei Dreptate si Adevar, criticand dur solutia imorala de aliere cu PUR. Mai tar­ziu, intr-un acces de sinceritate, pre­se­din­tele a recunoscut intr-un interviu ca imo­ralul a fost chiar el prin solutia propusa... Cu alte cuvinte, Traian Basescu nu este la prima dezamagire fata de el in­susi.

A urmat apoi Calin Popescu Tariceanu. Lansat si impus ca prim-ministru com­petent si loial de insusi Traian Basescu. Pentru ca si-a permis curajul de a nu fi o carpa de sters pe jos si pentru ca s-a opus desfiintarii singurului partid istoric parlamentar (PNL), Tariceanu a devenit in scurt timp un incompetent, un obraznic, un corupt. Intr-un alt acces de sinceritate cu patru cuburi de gheata, Traian Basescu i-a marturisit lui Marius Tuca intr-o emisiune ca "e dezamagit de Calin Popescu Tariceanu" si ca-i pare rau ca l-a nomina­lizat ca prim-ministru. Va suna cunoscut?

Cu un scurt intermezzo la prietenii de sprit si colaborari politice in Parlament sau Primaria Capitalei, Traian Basescu i-a trecut si pe Vadim Tudor sau Gigi Becali de pe scaunul de colaboratori pe banca acuzatilor. Ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Mircea Geoana. A batut pal­ma cu Traian Basescu pentru o gu­vernare solida, foarte necesara in vremuri dure, de criza economica. Iata insa ca dupa foar­te putin timp, acelasi personaj instabil care a creat si a controlat suta la suta formarea acestui Guvern spune ca s-a dezamagit pe sine cu aceasta solutie. Cin­ci luni i-au trebuit lui Traian Basescu sa-si distruga (a cata oara?) propria creatie.

El de distrus ar mai distruge, dar nu mai sunt parteneri pe scena politica.
Pe toti i-a fript, tututor le-a promis o casnicie frumoasa si linistita. Apoi, intr-o dimineata, i-a luat la palme fara nici o explicatie. Singurul care a mai ramas in picioare e PD-L. Personal, nu cred ca va rezista tentatiei de a distruge si acest partid creat de el, intr-o noapte, cand Vasile Blaga era la Paris si Emil Boc declara ca nici vorba de fuziune intre PD si PL-D.

Dezamagit de propria persoana, din ce in ce mai dezamagitor pentru popor, Traian Basescu isi confirma renumele de autodistrugator. Pe mana lui moare, pe gesturile lui prostesti, pe caracterul sau infect. Presedintele jucator era, de fapt, presedintele dezamagitor. Pentru ca s-a lansat deja in campania electorala pentru a ne amagi pana in iarna lui 2014, il asteptam cu noul sau slogan: "Sa dezamagiti bine!".


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000