Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
S-a modificat regulamentul pentru permisul de conducere

S-a modificat regulamentul pentru permisul de conducere

strong>Ministrul interimar al Administratiei si Internelor a emis un ordin de modificare a procedurii de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, abrogand noua articole existente, proiectul fiind supus dezbaterii publice pana in 15 octombrie.
Potrivit ordinului, examinarea pentru obtinerea permisului se efectueaza la serviciile publice comunitare pe raza in care solicitantii au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala. În cazul cetatenilor UE aflati la studii in Romania, permisul se solicita la serviciul public comunitar de pe raza unitatii de invatamant la care sunt inscrisi, prevede articolul 3 modificat. Militarii sau persoanele care se pregatesc sa faca parte din sistemul national de aparare isi pot obtine permisul la serviciul public comunitar din apropierea unitatii in care acestia se pregatesc.
Proba teoretica si cea practica se sustin la acelasi serviciu comunitar, mai arata articolul 3, iar examinatorii trebuie sa fie atestati de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul MAI.
Calculator si cod de bare

Totodata, candidatii vor sustine proba teoretica in sistem informatic, completand raspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face in baza unui bon de ordine ce contine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai in ziua testarii.
Poligon si examen de noapte

Proba practica se poate sustine in poligon si/sau pe traseu, inclusiv dupa lasarea serii, prevede articolul 4 modificat. Proba se poate sustine in alte municipii decat cel de resedinta numai in baza unui ordin semnat de prefect, daca infrastructura localitatii de resedinta nu permite testarea practica. Proba teoretica se poate sustine si in limba materna, la cererea candidatului, sau intr-o limba de circulatie internationala, se arata in articolul 6 al ordinului.
Documente necesare
Documentele necesare candidatului, in ziua testarii, sunt, potrivit articolului 7: cererea-tip, semnata de candidat; fisa de scolarizare; cazierul judecatoresc valabil; copia actului de identitate; chitantele de plata a taxelor necesare inscrierii; copia permisului de conducere, in cazul persoanelor care solicita obtinerea unor noi categorii si/sau subcategorii; documente care sa faca dovada domiciliului, resedintei sau rezidentei normale; declaratie notariala din care sa rezulte ca nu mai poseda un alt permis de conducere eliberat de o autoritate straina sau ca dreptul de a conduce nu a fost suspendat ori anulat (pentru cetatenii straini sau romani cu domiciliul in strainatate) si copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitivã (numai pentru candidatii al caror permis de conducere a fost anulat).
Proba practica, cu progamare, cea teoretica, oricand

Programarea probei practice se face cu cel putin sapte zile inaintea sustinerii acesteia, iar candidatii trebuie sa se prezinte la unitatea autoritzata cu cel putin trei zile inaintea examenului, pentru finalizarea inscrierii. Proba teoretica se poate sustine fara programare, in orice zi pana in ziua anterioara probei practice, potrivit articolului 8.
Examinarea teoretica trebuie sa se desfasoare in sali adecvate acestei activitati, avand aprobarea prefectului si avizul Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, prevede articolul 9.
Întrebari de acomodare

Întrebarile pentru testul teoretic vor fi elaborate si administrate de Directia regim permise, la nivelul intregii tari, se arata in articolul 10. Tot aici se stipuleaza durata examenului si numarul de intrebari specifice fiecarei categorii in parte: pentru A si A1, 20 de intrebari in 20 de minute (cu minimum 17 intrebari corecte); pentru B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv, 26 de intrebari in 30 de minute (cu cel putin 22 de raspunsuri corecte); BE, C1E, CE, D1E si DE, 11 intrebari in 15 minute (cel putin noua raspunsuri corecte pentru promovare).
Potrivit articolului 14, testul propriu-zis este precedat de trei intrebari de acomodare. Proba teoretica este grila cu una sau mai multe variante de raspuns. Daca exista dificultati tehnice, examenul se va relua dupa inlaturarea acestora. Candidatii vor afla punctajul obtinut in timp real, pe masura ce completeaza raspunsurile la intrebari. Pentru a evita fraudele, sistemul informatic va inregistra trei imagini ale candidatului in timpul examenului, care vor aparea pe anexa testului.
Din procedura de examinare sunt abrogate - prin ordinul ministrului Internelor - articolele 5, 10, 11, 13, 15, 16, 17, 18 si 30.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000