Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Romania pierde 18 milioane euro pe zi

Romania pierde 18 milioane euro pe zi

Potrivit calculelor Gandul, Romania pierde 18 milioane de euro zilnic. La 8 luni de la inceputul anului, Guvernul anunta 32 de masuri anticriza. Gandul iti prezinta cum s-au negociat ele in spatele usilor inchise: cu glume la adresa tenului pesedistului Vanghelie si amenintari cu datul afara daca PSD restructureaza oamenii PD-L.
Romania SRL e o afacere proasta cu pierderi medii de 18 milioane de euro pe zi, condusa de manageri paraleli cu economia. Cititi aici cum Executivul a incalcat, practic, toate regulile pe care un manager de firma le-ar fi luat in situatii de criza. O veste buna si doua proaste. Vestea buna este ca pierderile zilnice ale Romaniei SRL au mai scazut putin fata de inceputul anului, cand un calcul Gandul facut pe aceiasi indicatori macroeconomici arata ca minusul in 24 de ore este de 21 de milioane euro.
Prima veste proasta e ca diferenta de 3 milioane de euro nu poate fi pusa pe seama masurilor anticriza ale Cabinetului Boc. Motivul e simplu, abia ieri cele doua partide care sunt la guvernare au lansat 32 de masuri care ar trebui sa redreseze economia. Dupa cum puteti afla in pagina 2, ele sunt insa ori anunturi mai vechi ale unor masuri care nu au fost luate, ori proiecte care mai trebuie discutate. Cea de-a doua veste proasta este ca lucrurile nici nu par sa se schimbe. Gandul va dezvaluie cum s-au negociat aceste masuri in sedinta de ieri a coalitiei. Cand a venit vorba de restructurari, ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a numit un director de agentie pe care vrea sa-l dea afara. „Daca il dai afara, te dau si eu pe tine“, i-a retezat premierul Emil Boc pornirea.

Pedelistii catre Vanghelie: „Tu vorbesti de bronzati?!”

Masurile anticriza convenite ieri de liderii coalitiei – 24 la numar si prezentate triumfalist la finalul sedintei de catre Mircea Geoana – au devenit motiv de cearta la cateva ore dupa terminarea sedintei. Motivul – paternitatea pachetului de masuri menit sa scoata Romania din criza. Primul care s-a dat mare a fost presedintele PSD, Mircea Geoana, care a sustinut, inaintea sedintei, ca 85% dintre propunerile anticriza ale PD-L se regasesc in pachetul PSD si ca intre PSD si PD-L nu e un concurs de frumusete. Întrebat daca masurile anticriza ale PSD sunt „penibile“, asa cum se exprima prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu, Geoana a raspuns: „Ma intereseaza prea putin. Ma intereseaza daca masurile sunt bune, cand se pun in aplicare si mai ales daca produc efecte in economie. E singurul criteriu dupa care ne ghidam. Banuiam (ca PD-L are propriul pachet de masuri, n.r.), dar 85% din masuri sunt cele propuse de PSD, asa ca, repet, concursul de frumusete nu ma intereseaza. Nu e vorba de negociere si compromis, e nevoie de bun simt economic si social. Sper sa avem din partea partenerilor nostri acest bun simt economic si social“.
Videanu i-a replicat dupa doua ore: „E eronat. Vedeti cum se contrazice: «Nu vreau paternitate, dar 80% sunt ale noastre». E mai putin important. Daca domnul Geoana ar fi dorit cu adevarat acest lucru, nu iesea cu acel pachet insuficient fundamentat din punctul meu de vedere – de 24 de masuri din care au ramas putine“.
„Daca-l dai afara pe Vladeanu, te dau si eu pe tine”
În sedinta, pedelistii s-au tinut de glume. Dupa ce presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, declarase presei ca Videanu s-a intors din concediu cu mintea odihnita si bronzat, vicepresedintele PD-L Florin Popescu l-a luat peste picior: „Tocmai tu te-ai gasit sa vorbesti de oameni bronzati?! Las-o incolo! Poate sa vorbeasca Viorel Hrebenciuc, dar tocmai tu...”. Liderul deputatilor pesedisti s-a dovedit extrem de impaciutor, facand un apel soptit la intelegere catre pedelisti, in timp ce Geoana vorbea de masurile anticriza: „Astia candideaza si noi ne certam?!”.Discutia n-a fost tot timpul lina. Cand ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a spus ca e nemultumit de directorul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Gavril Vadeanu, si ca vrea sa il schimbe, premierul Emil Boc i-a retezat-o scurt, inchizand subiectul: „Daca il dai afara, te dau si eu pe tine”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000