Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Romania lui Gigi Becali de la Maglavit

Romania lui Gigi Becali de la Maglavit

Am vazut ditamai politicienii si liderii de opinie coborandu-se la nivelul tatei Floarea prin bocirea lui Gigi Becali ca o victima a Justitiei.
Scandalul Gigi Becali s-a incheiat.
Slava Domnului!
Daca mai dura, prin osardia manelista a televiziunilor, riscam sa facem indigestie numai la auzul numelui Latifundiarului analfabet.
Am urmarit si eu, ca tot omul, ceea ce s-ar putea numi maneaua mediatica: Sarmanul Gigi, ce i-au facut lui dusmanii!

N-as putea spune ca n-am avut motive de meditatie amara.
Am sesizat ca agresiunea unui membru al clanului Becali impotriva unui jurnalist din fata Judecatoriei n-a starnit nici cea mai mica tresarire in randul breslei. Asta, in timp ce o violenta verbala a lui Mircea Basescu a provocat in randul aceleiasi bresle o isterie pe cale de a se lasa cu avorturi in direct.
Am remarcat ca de la indignare, pentru ca Gigi Becali a fost deranjat la casoiul sau din Pipera, s-a ajuns rapid, gratie limbutilor din studiouri, la punerea la indoiala chiar a vinovatiei celui care, in ultima instanta, a declarat cu mandrie ca a comis fapta, ba chiar ca, daca i se va da drumul, le va arata el celor care au indraznit sa-l parasca pe el, Razboinicul luminii.
Am vazut ditamai politicienii si liderii de opinie coborandu-se la nivelul tatei Floarea prin bocirea lui Gigi Becali ca o victima a Justitiei. Aceiasi politicieni si aceiasi lideri de opinie care pana mai ieri denuntau autoritatile, pentru ca nu sunt mai energice in lupta impotriva clanurilor mafiote care-si regleaza conturile in plina strada.
Clanul Becali si-a reglat in plina strada conturile vizand impartirea teritoriului cu clanul Geamanu. N-are importanta ca au fost urmariri mafiote de masini, impuscaturi la miez de noapte, sechestrari in portbagaj si judecati la barul propriu. Daca aceste fapte ar fi fost comise de Fane Spoitoru, politicienii si jurnalistii ar fi cerut arestarea infractorului. Pentru politicieni, Gigi Becali e de-al nostru. Cum sa fie arestat unul de-al nostru? Pentru jurnalisti el este un potential mogul: si daca face un post de televi­ziune? Nu si-ar putea gasi jurnalistii un loc de munca mult mai bine platit decat la mogulii de azi?

Raportat strict la lege, Gigi Becali e un infractor. Avocatii lui Gigi Becali din presa noastra zisa si europeana, erijati in juristi, au sustinut ca Gigi Becali nu poate fi acuzat de incalcarea art. 189, aliniatul 2, Cod Penal, deoarece el a ciocnit un pahar la barul propriu cu victimele, ba mai mult, le-ar fi dat si bani sa mearga acasa. Articolul 189, aliniatul 2, nu face insa vorbire de acest moment. Prin lipsire de libertate in mod ilegal se intelege fapta savarsita "prin rapire, de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna". Or, asa cum insusi Gigi Becali a declarat pe toate posturile tv, el nu s-a multumit cu simpla recuperare a masinii sale de lux, ci a ordonat gorilelor sa-i caute pe vinovati, sa-i vare in portbagaj sub amenintarea armei si sa-i aduca in fata sa si sa-i puna sa dea declaratii. Limbutii mai mult sau mai putin analfabeti de pe televiziuni au sustinut ca Gigi Becali n-avea alta formula de a-si recupera masina, indemnand poporul sa procedeze asemenea lui Gigi Becali.

Sunt aici doua lucruri de observat:

1.) Admitand la limita ca, pe fondul incapacitatii Politiei de a rezolva cazurile de masini furate, daca ai bani, te poti adresa unor clanuri din lumea interlopa sa ti-o recupereze, in cazul lui Gigi Becali de neconceput e atitudinea sa de sef Mafiot. Cei care au indraznit sa-i fure masina Lui au fost adusi legati fedeles la picioarele sale si pusi sa se pocaiasca.
E o atitudine tipica de ghiortan postdecembrist. Gestul oierului imbogatit prin afaceri dubioase nu e singular. Aceeasi aroganta de chiabur a manifestat-o Gigi Becali de-a lungul timpului si fata de procurori, de politisti, de judecatori, de ziaristi, de intelectuali. Cu ceva timp in urma, Gigi Becali isi facuse chiar o Academie. Cativa distinsi istorici, lipsiti de sta­tul roman de resursele minime cercetarii, s-au lasat miluiti de Gigi Becali. Confundand cercetarea cu mulgerea oilor, latifundiarul hazliu i-a porcait pe posturile tv ca i-au mancat banii.
Banii lui!

2.) E incorect sa se spuna ca Gigi Becali si-a fi facut dreptate singur.
El n-a pornit de unul singur prin Bucuresti sa-i gaseasca pe hoti, sa le ia masina, si eventual sa le administreze doua palme.
Si asa ar fi incalcat Legea.
Gigi Becali si-a pus gorilele platite sa-i descopere pe hoti, sa-i vare in portbagaj si sa-i aduca in fata sa, unde i-a obligat sa dea declaratii.
Se poate spune ca si-a facut dreptate singur?
Nu.
Si-a facut dreptate in cel mai pur stil mafiot.
Punandu-si gorile inarmate sa-i recupereze masina (in 55 de minute, a poruncit el), sa-i aduca la judecata sa pe cei trei hoti.
Gigi Becali n-ar fi putut face aceste lucruri daca n-ar fi avut bani. Bani suficienti pentru a-si plati gorilele, pentru a-i pune pe cei trei sa dea declaratii.

Intrebare:
Cati romani au banii lui Gigi Becali?
Raspunsul la aceasta intrebare ne obliga la o nuantare a afirmatiei din Motivatie:
Gigi Becali se poate constitui intr-un exemplu de urmat pentru imbogatitii tranzitiei si nu pentru oamenii simpli, saraciti de afaceristi precum Gigi Becali.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000