Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ridzi, prinsa in timp ce stergea urmele hotiei

Ridzi, prinsa in timp ce stergea urmele hotiei

Fostul ministru al Tineretului este acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.
Deputatii au aprobat solicitarea privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Ridzi - UPDATE
Urmarirea penala a lui Tariceanu si Ridzi, pe masa Camerei Deputatilor
Monica Ridzi da vina pe presa: "Pot justifica fiecare leu cheltuit de MTS!"

Dupa cum au anuntat inainte de inceperea sedintei, reprezentantii PDL, PSD si cei ai PNL au votat pentru inceperea urmaririi penale, in timp ce udemeristii si-au exprimat votul conform convingerilor.

Însasi Monica Iacob Ridzi le-a solicitat deputatilor sa se pronunte favorabil inceperii urmaririi penale in cazul sau, argumentand ca doreste sa-si dovedeasca nevinovatia. În urma celor 192 de voturi favorabile, Camera Deputatilor a avizat solicitarea procurorului general, cerand inceperea urmaririi penale impotriva lui Ridzi.

Jurnalistul Catalin Tolontan, redactor-sef la „Gazeta Sporturilor“, a dezvaluit, ieri, pe blogul personal, ca raportul procurorilor DNA in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, arata ca aceasta, impreuna cu sotul ei si cu alti inalti functionari ai ministerului, ar fi chemat-o in birou pe Lelia Preoteasa, o angajata a institutiei, care avea, dupa cum se intelege din referat, aparatura de ascultare asupra sa, pusa de procurori.

Întalnirea ar fi avut loc chiar cu o zi inainte de demisia lui Ridzi. Lelia Preoteasa ar fi fost intrebata daca DNA a descoperit e-mailurile pe care si le-ar fi transmis reciproc cand au falsificat documentele.

Ridzi ar fi cerut stergerea datelor

Ridzi si ceilalti l-ar fi chemat pe specialistul IT din Ministerul Tineretului, Mesina Paul, caruia i-ar fi cerut sa stearga definitiv din calculatoare aceste e-mailuri pentru a nu mai putea fi folosite ca probe la DNA. Potrivit lui Tolontan, specialistul IT a recunoscut in fata DNA toate acuzatiile. Mesina a declarat ca a fost asteptat la minister de Monica Iacob Ridzi, de Ileana Cazan, sefa de cabinet, si de Marius Marcuta, director in minister, „care i-au sugerat sa nu recunoasca faptul ca a accesat fara drept sistemele informatice si ca a sters date care constituiau probe“.

A doua zi dupa demisia lui Ridzi, Lelia Preoteasa a denuntat felul in care a fost implicata de Ridzi si de sefii ei in contracte. Dupa inca doua zile, la 16 iulie, Razvan Iacobescu si Nica Udangiu, reprezentantii firmelor Mark si Artisan, au recunsocut si ei in fata procurorilor, mai arata Catalin Tolontan.

Consiliera lui ridzi, implicata

Tot in referatul trimis de DNA Parlamentului se mai arata ca procurorii au constatat ca Ioana Varsta, consiliera Monicai Iacob Ridzi, i-ar fi cerut lui Bogdan Petre Iacobescu, reprezentantul firmelor Artisan si Mark, sa intocmeasca pentru evenimentele de la 2 mai trei variante cu activitati si valori estimate pentru bugete in valoare de 300.000 de euro, 400.000 de euro si de 500.000 de euro.

Varsta i-ar fi comunicat lui Bogdan Petre Iacobescu, reprezentantul firmelor Artisan si Mark, ca valoarea maxima alocata din bugetul Ministerului Tineretului pentru evenimentele de la 2 mai este de un milion de euro.

Procurorii anticoruptie arata, de asemenea, in referat ca Monica Iacob Ridzi a cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi facut consiliera sa, Ioana Varsta, una dintre dovezile in acest sens fiind e-mailurile ce i-au fost transmise de Varsta.

Comisia Udrea, votata de deputati

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, ieri seara, cu 103 voturi pentru, solicitarea PNL si PSD privind infiintarea unei comisii de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea. Prezenta la sedinta, Udrea declarat ca este de acord cu infiintarea „comisiei parlamentare Vanghelie“, care are ca scop „masurarea jaluzelelor“ de la ministerul pe care il conduce. „Am pregatit pentru membrii acestei comisii rulete si abacuri“, le-a spus, ironic, ministrul Turismului deputatilor.

Ea a aratat ca, de saptamana viitoare, se poate trece la infiintarea altor comisii de ancheta, care sa verifice cheltuirea banului public si la ministerele gestionate de PSD, enumerand, in acest sens, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministrul Mediului, Ministerul Administratiei si Internelor. Elena Udrea a mai spus ca „PNL si PSD sunt macinate de interese marunte“ si ca acum are loc „refacerea majoritatii PSD - PNL“.

„Coalitia 322 in varianta PSD la putere si PNL in opozitie“, a adaugat ministrul Turismului. Deputatul PDL Petru Calian a anuntat de la tribuna Camerei ca deputatii democrat-liberali vor ramane in sala de plen pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota si nu vor desemna membri in „comisia fantoma“ de ancheta privind-o pe Elena Udrea.

Raportul Sterling, la Guvern

Plenul Camerei Deputatilor a votat in sedinta extraordinara de ieri o hotarare prin care solicita Guvernului si celorlalte autoritati executive sa analizeze propunerile comisiei de ancheta in cazul Sterling. Hotararea a fost adoptata cu 170 de voturi pentru si 66 de voturi „impotriva“. Urmeaza ca membrii comisiei juridice sa prezinte plenului, in termen de 15 zile, un raport privind inceperea urmaririi penale a fostului premier Calin Popescu Tariceanu, ceruta de PDL.

Camera a solicitat deputatilor juristi sa tina seama, la intocmirea raportului, de concluziile comisiei Sterling. Înainte de adoptarea hotararii, deputatul PSD Iulian Iancu a prezentat deputatilor raportul comisiei parlamentare de ancheta privind Acordul petrolier al companiei Sterling. El a sustinut ca acordul de concesiune dintre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources s-a negociat si s-a semnat fara baza legala.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000