Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Revolutia ficatului

Revolutia ficatului

Marele castigator al ultimelor alegeri este, dupa parerea mea, Traian Basescu. Stiu ca pare suprinzator ceea ce scriu, mai ales in contextul in care apar peste noapte contestatari noi care pana acum au stat ascunsi sub plapuma si-i pro­fe­tesc brusc si apocaliptic sfarsitul politic, dar voi argumenta cu exemple concrete din viata politica reala.
In primul rand, n-a dat doi bani pe rezultatul votului po­pu­lar, punand partidele politice si opinia publica in fata faptului implinit. Dupa ce o campanie intreaga a batut campii cu nonsubiectul "virtutile dreptei versus carentele stangii", a trasat din condei linia PSD-PD-L fara nici o apasare sau um­bra de respect fata de electoratele celor doua formatiuni po­li­tice. Si nu in urma vreunor consultari politice (mascarada aia televizata de la Cotroceni chiar nu poate fi suspectata de asa ceva), ci fix printr-un dictat al propriilor muschi. A co­mu­nicat celor doi lideri care-i mananca din palma, Geoana si Boc, ca sunt condamnati sa convietuiasca la guvernare, iar acestia au luat act si si-au inghitit, fara a le mesteca in prea­labil, ocarile reciproce pe care si le-au aruncat ani de zile. Cand a vazut ca robotul sau credincios, pe care initial l-a desemnat candidat de premier in pofida oricarei logici politice si de bun-simt, a inceput sa aiba pareri proprii si pretentii, i-a dat rapid viteza, inlocuindu-l cu argatul sau preferat de la Cluj.
In al doilea rand, si-a calcat in picioare toate promisiunile ferme pe care le-a facut in ultima perioada. S-a jurat ca nu accepta-n guvern picior de suspectat de coruptie si colcaiau sambata (la audierile televizate ale candidatilor pentru por­to­foliile ministeriale) comisiile parlamentare de banuiti de mal­versatiuni financiare. A scuipat patru ani pe "regimul ti­ca­losit" al lui Adrian Nastase, iar acum are-n fata, intru de­sem­nare, jumatate din cabinetul marelui sau rival politic. Dupe ce l-a balacarit ca la usa cortului pe imberbul Predoiu in timpul guvernarii Tariceanu, l-a scos din palarie pe post de independentu’ lu’ Peste Prajit, calul sau troian din curtea liberalilor, care cica va scoate tara de sub monitorizarea atenta a UE. E drept, a fost nevoit sa dea impresia ca lasa de la el cand cu votul pro-Voiculescu in Senat, dar nu se putea im­piedica ditamai uninominalul number one al tarii de amintirea chinuitoare a "solutiei imorale" care parea ca-i da insomnii. Sigur, de promisa Monica Macovei nu-si mai aduce aminte aproape nimeni, ca nu prea-i voie de la Palat sa urle constiintele intelectualilor stipendiati de la buget intr-un asa moment de importanta istorica. A anuntat ca nu va accepta decat nominalizari de ministri cu expertiza si re­cu­noastere in domeniile pe care acestia le vor coordona. Cu toate acestea, lista viitorului Cabinet Boc musteste de amatorism si impostura. A zis ca alesii locali n-au ce cauta la Palatul Victoria si l-a pus pe post de mot al bastii de coalitie pe primarul recent reales al Clujului. Dar, ca sa fie treaba oa­bla si sa nu cumva sa aiba al mic accese subite de independenta, si-a plasat doua cuconeturi, banuite pe nedrept de sexosenie, in posturi de ministri plini. Desigur, uitand stra­te­gic faptul ca Guvernul reinfiinteaza pentru asta niste mi­nis­tere in loc sa le desfiinteze pe alea inutile si parand ca ac­cepta, la schimb, revigorarea pe baza de teava cu bani pu­blici a vechii garzi portocalii.
D-aia mi se par distractivi spre ridicoli cei care striga la te­le­vizor de parca-s muscati de sarpe ca Basescu-si traieste ul­ti­­mele zile de politica la varf. Un om care – dupa ce patru ani si-a batut joc nonsalant de orice si de oricine – isi permite sa in­­toarca tara cu josu-n sus, iar nimeni sa nu miste-n front, nu poate fi invins, dupa parerea mea, decat de propriul ficat...


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000