Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Razboiul orgoliilor la Buzau

Razboiul orgoliilor la Buzau

alegerile locale buzau 2016

 Razboiul orgoliilor la Buzau
Avem două mari războaie la Buzau: P.S.D. vs. P.S.D. şi P.N.L. vs. P.N.L.!

Evoluţia politică din ultimele zile scoate la iveală o situaţie pe cît de inedită, pe atît de explozivă pe scena politică buzoiană. Practic, în acest moment, în cele mai mari partide se confruntă cu războaie interne fără precedent. În PNL, situaţia este absolut explozivă, iar ieri, conducerea Centrală a încercat calmeze spiritele prin alegerea unei soluţii de compromis.

Ovidiu Anghel, şef la PNL şi candidat la Primăria Buzău, grupul pesedist primit în partid

Potrivit unor surse credibile, după  răzmeriţa de duminică, cei de la Bucureşti au hotărît să calmeze spiritele propunînd ca Ovidiu Anghel, actualul director al Electrica SA Furnizare Buzău să preia conducerea interimară a filialei, iar grupul pesedist al cărui exponenţi principali sînt fostul senator Ion Vasile şi deputatul Adrian Mocanu va fi primit în partid. Chestiune care se va lăsa cu demisii dar şi cu demiteri. Deşi informaţiile nu au fost confirmate oficial, ieri după-amiază grupul Bădulescu-Matee­şescu- Ionescu trebuia să se decidă ce va face în continuare. Însă o hotărîre oficială în acest sens va fi luată miercuri în forurile centrale de decizie ale PNL.

Migrări către ALDE

În aceste condiţii este de aşteptat ca grupul nemulţumiţilor să migreze către alte partide unde se vor regăsi pe listele de candidaturi, varianta cea mai plauzibilă fiind ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Totuşi, lucrurile vor tărăgăna cîteva zile, căci vechii liberali nemulţumiţi vor aştepta să fie daţi afară oficial.

În P.S.D. se ciocnesc grupările. CIOLACU versus aperistii lui Boscodeala si Birla

În PSD situaţia nu e deloc diferită faţă de cea din PNL. Ieri, viceprimarul Bîrlă, după ce a fost votat să preia prerogativele de primar a devoalat conflictul din partid afirmînd că el îl susţine pentru candidatura la Primărie pe doctorul Victor Ioniţă.  Fănică Bîrlă a fost astfel explicit în ceea ce priveşte antagonismele din partid acutizate după ce omul de afaceri Constantin Toma a explicat în prima ieşire publică în ca­li­tate de candidat la Palatul Comunal avuta saptamina trecuta la Focus TV că are de gînd să facă un audit al oraşului şi al Primăriei dacă va cîştiga alegerile. Toma a dat astfel un semnal că lucrurile nu vor fiu simple pentru cei aflaţi în diferite funcţii de conducere sub regimul Boşcodeală. „Da. Dl Constantin Toma este unul dintre candidaţii în interiorul partidului la a fi nominalizat. Ştiu că mai sînt şi alte înscrieri. Eu îl susţin pe Victor Ioniţă ( este finul lui Boscodeala ), dar este o problemă personală a mea. (...) Eu nu spun că dl Toma nu este un candidat bun. Nu este o bătălie, nu este o dispută între colegii de partid, este doar o competiţie internă, ceea ce face bine, ... o confruntare nu un război. Avînd în vedere imaginea bună pe care o are dr. Ioniţă, atît din punct de vedere profesional, căci este foarte aproape de oameni, el salvează oameni, atît la propriu cît şi la figurat, cu experienţă pe care o au am considerat că o candidatură a mea nu ar fi potrivită pentru PSD şi aş fi mult mai util în a-l ajuta în administraţia publică locală în care sînt de cîţiva ani de zile. Am considerat că această formulă e cea mai bună pentru PSD pentru că toată lumea spune în jurul meu că vrea schimbare”, a declarat ieri după votul din CLM, Fănică Bîrlă.

A început cu stângul! Cum a pierdut maşina Primăriei, interimarul Fănică Bârlă în prima zi de mandat

Viceprimarul Fănică Bârlă a fost ales, ieri - cu voturile a 19 consilieri dintre cei 20 prezenţi la şedinţa extraordinară a deliberativului municipal -, primar interimar, pe postul rămas vacant după condamnarea lui Constantin Boşcodeală la trei ani închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

Şi, ca un om care recunoaşte public că „nu mă bucură poziţia, m-am exprimat public, este cea mai tristă, cea mai nedorită creştere pe care o am în viaţa publică”, el a declarat, la finalul şedinţei de Consiliu Local că nici nu va face (mai) nimic în plus faţă de ceea ce făcea până acum: „Pentru că este un mandat foarte scurt, nu-mi doresc să fac ceva suplimentar decât ce am făcut şi până astăzi şi, suplimentar, să îndeplinesc şi o parte din ceea ce doar un primar, chiar şi interimar, trebuie să facă. Adică sunt documente care trebuie semnate de ordonatorul de credit; în momentul de faţă va trebui să preiau acest rol. Altceva, în mod deosebit, nu văd ce am putea să facem, în primul rând trebuie să funcţioneze municipiul Buzău, trebuie să funcţioneze în condiţii foarte bune în conti­nuare şcolile, învăţământul, iluminatul public stradal, curăţenia de primăvară, în care suntem în plin. Buzăul, muncipiul Buzău şi Primăria, trebuie să funcţioneze în condiţii normale”, a spus Bârlă.

Apologia infracţiunii?

Chiar şi pentru un om care şi-a propus să nu facă mai nimic, vicele penal Bârlă şi-a început cu stângul mandatul de prim-gospodar, cu o postare pe Facebook, datând cu o jumătate de zi înaintea alegerii sale, prin care îi transmite un „mesaj de suflet” celui pe care Justiţia l-a catalogat drept infractor cu acte în regulă:

,,Respect, Domnule Primar Constantin Boşcodeală! Nu sunt naş, fin, cuscru, cumătru, văr, unchi… sunt doar un camarad! Sunt 17 ani care sau (sic!) bazat doar pe încredere, seriozitate, muncă, respect, bun simţ şi aproape de oameni… am înfăptuit foarte multe, mai aveam multe de făcut! Sunt în lume două feluri de averi. Cea provenită din suflet, din educaţie, din caracter şi bun simţ, din muncă şi încrederea în oameni, din dragostea pentru semenii noştri… iar această avere nu o să o puteţi pierde niciodată şi o să vă puteţi bucura de ea în fiecare zi. Mai sunt şi averile financiare, ale unor oameni «mici» risipite doar pentru a demola, de a distruge oameni şi imagini, pentru a dezbina, a semăna ură şi dispreţ între semeni, pentru a se căţăra cât mai sus în viaţa publică. Aceste averi pier odată şi odată. Aţi fost în centrul atenţiei publice 20 de ani sprijinit de zeci şi zeci de mii de voturi… deci de oameni… şi au fost deajuns doar 2 (două) voturi să ieşiţi (temporar) din viaţa publică. Aceasta este «adevarata» democraţie din România, aceasta este schimbarea mult dorită… Pentru toate aceste motive dar nu numai, Domnule Primar Constantin Boşcodeală, aţi avut şi veţi avea întotdeauna respectul meu!”, spunea Fănică Bârlă în postarea sa.

Imediat după votul care l-a instalat în funcţia de primar interimar, acesta a făcut, la solicitarea presei, câteva precizări pe tema textului în cauză: „Era o figură de stil, era o metaforă, m-am gândit la faptul că în cinci mandate, de fiecare dată, s-au adunat câteva zeci de mii de voturi în municipiu pentru primarul Constantin Boşcodeală, şi iată că au fost suficiente doar două voturi pentru..., voturile Curţii de Apel Braşov. Nu am să contest niciodată o hotărâre definitivă a unei instanţe, era doar o metaforă, şi spune mult şi acest lucru. Indiferent de motivaţia lor, dacă este corectă sau nu – şi asta nu sunt eu care decid, eu sunt inginer, nu sunt jurist -, este de făcut această apreciere”.

Deşi insistă că nu are studii juridice - în ciuda faptului că CV-ul său indică un master la Facultatea de Drept în „Securitate Comunitară şi ­Tero­rism” – simpla lectură a Codului Penal îl poate dumiri pe primarul interimar că textul său este cât se poate de aproape de infracţiunea de apologia infractorului, care constă în ,,fapta de a lăuda în public pe cei ce au săvârşit infracţiuni sau infracţiunile săvârşite de aceştia. Se are în vedere acţiunea de lăudare în public a unor infracţiuni sau a celor care le-au săvârşit cu scopul de a crea un curent de opinie favorabil neres-pectării legilor ori săvârşirii de infracţiuni”.

Şoferul Skodei îl tratează cu spatele

Ieri, la orele prânzului, ne-a parvenit la redacţie o informaţie cât se poate de interesantă: autoturismul Skoda al Primăriei Buzău ar fi fost văzut în Capitală, în cartierul Colentina, având ca pasager pe fostul primar al municipiului, Constantin Boşcodeală. Ulterior, l-am rugat pe noul primar să ne precizeze unde se afla, în acel moment, autoturismul în cauză. După aproximativ 25 de minute, acesta ne-a spus că nu ştie, că şoferul nu-i răspunde şi că-i va ruga pe rutieriştii de la Poliţia Locală să încerce să-l repereze. Când i-am sugerat să-i roage pe rutieriştii din Bucureşti, Fănică Bârlă ne-a spus: ,,Mulţumesc!“. A revenit apoi, după circa o oră şi jumătate precizând că ,,aţi avut parţial dreptate (...) dar eu am stat de vorbă cu domnul primar Boşcodeală o oră şi jumătate“.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000