Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Raportul procurorilor in cazul Ridzi

Raportul procurorilor in cazul Ridzi

Raportul procurorilor in cazul Ridzi: fals in acte, contracte atribuite cu dedicatie, distrugere de dovezi si inregistrarea unor convorbiri intre angajatii MTS.
Referatul DNA confirma ca ambele contracte aveau beneficiarul cunoscut cu mult inainte de intocmirea documentelor, potrivit Gazetei Sporturilor. Printre probele procurorilor se numara si inregistrarea unor convorbiri intre angajatii MTS.
Procurorul general al Romaniei a cerut inceperea urmaririi penale pentru fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.
Potrivit raportului DNA, publicat pe site-ul jurnalul.ro, au fost realizate o serie de inregistrari audio din care reiese ca Monica-Iacob Ridzi si consilierii sai au participat activ la distrugerea dovezilor.
"Prin ordonanta nr. 147/P/2009 din 13.07.2009 (autorizatia nr.
13/13.07.2009) Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei a dispus, printre altele, autorizarea cu titlu provizoriu a interceptarii si inregistrarii audio - video a discutiilor purtate in mediul ambiental de Preoteasa Andreea Lelia cu Marcuta Marius si Cazan Ruxandra Ileana, intre ei si cu alte persoane, masura confirmata si prelungita cu inca 28 zile de Înalta Curte de Casatie si Justitie.
in urma punerii În aplicare a masurilor descrise, a rezultat ca, in ziua de
13.13.2009, dupa ora 19.00, Preoteasa Andreea Lelia - consilier in cadrul Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre Teritoriale pentru Tineret a fost chemata la sediul M.T.S. de Cazan Ruxandra Ileana - directorul de cabinet al ministrului Tineretului si Sportului, unde era asteptata de Iacob Ridzi Monica Maria, sotul ei, Iacob Ridzi Tiberiu Florin, Marcuta Marius-Mihail - fost consilier in cadrul Directiei de Investitii Achizitii Publice si Servicii Interne (in prezent director al aceleiasi directii) si Diaconu Paul - director al Directiei Generale Economice si Resurse Umane.
Acestia au chestionat-o pe denuntatoare in detaliu cu privire la obiectul
audierii la D.N.A., manifestand un interes deosebit pentru a afla daca organele de urmarire penala au intrat in posesia corespondentei pe care si-au transmis-o reciproc prin e-mail vizand evenimentul organizatde M.T.S.la 02.05.2009. Susnumitii si-au exprimat temerea ca aceste probe, datorita continutului lor, pot servi la extinderea acuzatiilor de coruptie si asupra lor.
Din acest motiv, Iacob Ridzi Monica Maria, Cazan Ruxandra Ileana,
Marcuta Marius-Mihail si Diaconu Paul au hotarat sa cheme la sediul M.T.S. pe Mesina Dan Paul - specialist IT., pentru a-i cere sa stearga definitiv din calculatoarele de serviciu (sisteme informatice ale MTS) si din alte mijloace de stocare mesajele cu continut incriminator la adresa lor, pentru a nu mai putea fi recuperate si folosite ca probe de organele de urmarire penala.
La cererea numitei Iacob Ridzi Monica Maria, Marcuta Marius-Mihail si i-a contactat telefonic pe Mesina Dan Paul spunandu-i ca doreste sa steargaajuns la sediul M.T.S. Marcuta Marius-Mihail si Diaconu Paul - au condus fiecare in biroul sau unde Mesina Dan Paul a accesat sistemele informatice ale M.T.S. si a sters din calculatoarele utilizate de cei doi e-mail-urile pe care i le-au indicat". din calculatoare date informatice pentru a nu fi descoperite de D.N.A.

În referatul procurorilor, conform Gazetei Sporturilor, se precizeaza ca ambele contracte au fost atribuite premeditat, concurenta fiind doar mimata.

Astfel, Ioana Varsta, consilier in MTS din luna aprilie si de imagine al ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, s-a intalnit inca din luna martie cu Bogdan Iacobescu de la firma Artisan, caruia i-a transmis ca MTS va organiza un eveniment in luna aprilie.

În acesta luna, are loc o noua intalnire intre Varsta si Iacobescu, ultimul obtinand promisiunea de a obtine contractul cu MTS.

Aceeasi sursa sutine ca, in paralel, Varsta a comandat, tot la inceputul lui aprilie, sepci, tricouri, baloane, pentru 2 Mai in numele firmei sale Red Apple Communication.

Iacobescu este pus in legatura cu Paul Diaconu si Marius Marcuta, ambii directori in MTS, care pun la cale realizarea contractelor, prin mai multe schimburi de mailuri.

Timp de 5 zile, Ridzi si angajatii MTS au cooperat pentru falsificarea inscrisurilor oficiale: nota de oportunitate, nota de fundamentare, trei caiete de sarcini si raportul procedurii interne. “În realitate, nici una dintre societati nu a primit caietele de sarcini pentru ca nu fusesera intocmite”, scrie DNA in raport.

Specialistul IT din MTS, Paul Mesina, a recunscut la DNA ca i s-a cerut sa stearga definitiv din calculatoare mailurile compromitatoare, referitoare la informatiile legate de falsificarea documentelor.
Procurorii au venit cu probe si prin plasarea de microfoane la unii dintre angajatii MTS.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000