Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Pupincurismul, o vocatie romananeasca

Pupincurismul, o vocatie romananeasca

massmedia buzau

 Pupincurismul, o vocatie romananeasca
Pupincurismul face ravagii în toate mediile. În partide, parlament, guvern, societate civila. Lingușirea, periatul, frecatul clanței din antecamera marelui lider, extrasul scamei de pe gulerul șefului sunt la mare preț. Valoarea respectivului aspirant la carieră se dovedește in insistența cu care atinge cu buzele dosul preafericitului ajuns ceva mai sus. Așa e pe trepte, scările permit această manevră dorsală delicată. S-a ajuns chiar la frenezie, dată fiind și ceea ce se intampla in prezent la Buzau. Zeloșii se înfig în umbra primarului, parlamentarului si grangurului de la partid. Aspiranții își probeaza cu brio fidelitatea și adorația, servilismul.

Nu numai partidele sunt niște Curți bizantine. Văd meteahna asta și în presă, pe care l-ai crede un mediu liberal, de oameni liberi, independenți etc. Jurnaliști care i-au pupat mîinile lui Boscodeala, au devenit fideli ai lui Toma de unde sug diverse avantaje marunte si obscure.
Asist, de multe ori tăcut, de multe ori vocal, la spectacolul trist al pupincurismului la Buzau. Încolonarea cetelor, înfometate sau nu, în spatele conducătorului iubit, odele ridicate acestuia şi făcutul pe plac, cu orice preţ, doar doar vor fi manjiti cu ceve banuti sau numiţi buni, a devenit ordinea zilei.
Se expune sau se tace acoperitor şi complice despre ce se întâmplă în comunitatea noastră, însă se vociferează şi se sare la gâtul oricui dintre cei foarte puţini care exprimă tabloul complet, incluzând putreziciunea fără margini a aleşilor.
Când unui primar i se acoperă şantajul asupra instituţiilor de real folos local prin filozofii de genul "el dă banii(!!), trebuie trecute cu vederea nereguli şi trebuie lăudat şi pupat", ar trebui să ne zburlim.  Măcar în interiorul fiinţei noastre. Iar instituţiile abilitate ar trebui să investigheze penalitatea.
Când se amestecă voit orice într-un amalgam care să disturbe discernământul populaţiei, când ni se servesc ştiri şi reportaje (alimentate cu bani publici) cu singurul scop de a-l albi pe unul şi de a-l înnegri pe altul, ar trebui să ne ia ameţeala de  la atâta lehamite. Când toată lumea se face că nu vede putregaiul, ar trebui să stingem lumina.

Binișor, specia pupincuriștilor a migrat după 2012 în zona USL. Foști basisti au început să latre împotriva vechiului lor stăpîn la tv, la gazeta, etc. Apoi au insoțit pe Antonescu sau Ponta în avioanele oficiale, s-au împrietenit la toartă cu noile staruri ale politicii românești și au revenit la Bucuresti ca praga 081parte din bandă. S-au lăsat cumpărați, seduși, atrași de șarmul celor doi lideri ai USL. A urmat drama din 2014, cînd s-au văzut in ingrata situație să aleagă între cei doi. Cînd au văzut că Antonescu pierde s-au dat cu Ponta, cu arme și bagaje. Dar și cu alți lideri PSD care mîine-poimiine devin mari și tari, premier, șef de partid, etc. Asta s-a intamplat si in 2016, cand l-au tradat multi pe Ponta pentru Liviu Dragnea. Și de la ei atîrnă binele lor de jurnaliști de pripas în următorii ani. Au pariat ca la cazino pe un cîștigător și așteaptă să se oprească ruleta pe nr scontat. Pină atunci toacă vîntul pe micile ecrane sau publicatii vrînd să lase impresia că fac analize și comentarii, se fac că oferă informații exacte, se prefac că au convingeri și morală. Pupă dosul cui trebuie.

Asta îmi aduce aminte o vorbă zisă de regele Carol al doilea. Anume –  că nu are fundul destul de mare să il pupe toți care ar vrea să o facă. Rezultă că ocupația cu pricina, pupincurismul adică, e veche. Nu este cum s-ar crede un produs al lumii românești în tranziție. Pupi un dos, dar știi că face. Capeți un loc în parlament, un salariu, o afacere…Cea mai sigură cale în România de a reuși în carieră nu este strădania, meritul, profesia, ci scurtătura politicii, acolo unde pupincurismul este adjuvantul obligatoriu.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000